Jeg skal love for dagen hurtigt kan se anderledes ud end tiltænkt………

Påskeferie om hjørnet, en aftale om at vaske hund, men lidt hoste og slatne koder i går, havde udviklet sig til over 39 i feber i morges, og jeg var nu rigtig syg.

Frygtelig nat, med det ene syge febermareridt efter det andet, og da jeg var oppe et par gange for at gå dem ud af kroppen inden jeg sov videre, registrerede jeg godt Casey lå og gispede. Tjah……..måske det var for varmt ? Svært at vurdere, når man selv koger.

Til morgen bryggede jeg så en kop te ( ja, gud bedre det……men kaffe ville jeg ikke kunne få ned ), og da jeg sad med den, kunne jeg se Casey opførte sig lidt, som da hun havde borrelia. Vadede lidt rundt, standsede så og kiggede ind i væggen. Var ligesom “gået ind i sig selv”. Gispede også stadig………..Åha, nåede jeg at tænke, og så gik hun ned i legebuk og stod sådan længe. Har læst, at det kan de gøre ved meget ondt i maven………Hm……..

Ringede til Nina, og fik en tid 14.45, for var sikker på borreliaen var blusset op igen, som jeg var advaret om den kunne.

Nuppede lige resten af teen inden vi skulle på tur, og kunne så se Casey forsøge at lægge sig ned, men hun kunne ikke. Satte et ben ud for at starte på at lægge sig, mn gav så op med et forvirret udtryk. Dete gjorde simpelthen for ondt.

Nå, så måtte te være te…….tog tøj på ( sprang bad m.m. over ) og ringede til Nina, at det ikke kunne vente til 14.45 Jeg fik lov at komme med det samme. Her bagefter er jeg lykkelig for den beslutning. Det har nok reddet hende………

Jeg tog hendes temp. inden jeg kørte. Den var 38,8. Ikke rigtig feber, men småfebril.

Alle hundene var med i bilen…….for vi var jo egentlig på vej til stranden, men jeg kunne se hun blev dårligere og dårligere, og var bange for hun skulle miste bevidstheden.

Da vi kom frem, kunne hun godt selv gå ind, men hun gik forkrampet og rystede over det hele. Havde simpelthen så mange smerter.

Nina kiggede på hende, og konstaterede hurtigt den var helt gal. Hele bugen var frygtelig spændt og hun havde meget ondt. Det er kommet uhyggeligt hurtigt………i går eftermiddags var hun med ude og træne, hvor det var med total turbo, og hun arbejdede fantastisk. Så det her var et lyn fra en klar himmel………

Nina undersøgte, og temp var nu oppe på 39,8 så på 1 time var den steget voldsomt. Blev spurgt om vi havde været ved stranden i går……….æh ja, det er vi hver dag. ” Drak hun vand?” var næste spørgsmål, og jeg kendte ikke svaret. Blev øjeblikkelig helt blank, for algeforgiftning ???? Ja, det var Ninas mistanke.

Der blev taget blodprøve, og den viste alt normalt. Ingen infektion, ingen borrelia, men i mikroskopet kunne Nina se en masse umodne røde blodlegemer. Det er billedet på en toksinforgiftning. Uhhhhhhh……….det var svært at køre fra Casey,som øjeblikkelig blev indlagt og lagt i drop. Jeg vidste ikke om jeg så hende i live igen. Jeg kender godt oddsene for algeforgiftning………de er bestemt ikke gode.

Lang vej hjem i bilen, hvor influenzaen sydede og kogte i hovedet og tårerne væltede ned af kinderne. Spillede igen og igen gårsdagens strandfilm, og jeg blev mere og mere sikker på hun IKKE havde været i vandet.

Ringede til Nina kl. 13. hvor det gik bedre. Hun ville ikke spise/drikke, men responderede rigtig fint på prednisolon og antibiotika. Så kunne jeg med sindsro gå i seng og være syg.

Kl.17 ringede Nina……..jeg kunne hente Casey. Var ellers blevet stillet i udsigt hun skulle være indlagt 2 til 3 dage. Hun var kommet sig overraskende hurtigt, hvilket også gjorde at algeforgiftningsteorien blev forkastet. Det levnede en mulighed tilbage………meningitis. Nina havde også mærket hende igennem nogle gange, og Casey var meget øm i nakken og lænden, hvilket bestyrker den teori.

Det kan udvikle sig, som netop eftervirkning af borrelia. Borreliaen “tricker” systemet,så der kommer, hvad der svarer til autoimmun sygdom…..nemlig meningitis.

En sygdom, som kræver man virkelig hurtigt kommer under behandling,så havde jeg taget tiden 14.45 er jeg ikke sikker på Casey var her i dag.

Nu er hun på medicin 10 dage frem, og så skal hun til Fakse og have taget væske ud af rygmarven, så vi kan se hvad det er, der sætter den meningitis i gang. Uanset hvad…….så er det nok noget der bor i kroppen nu, og sådanne anfald kan risikeres igen. Derfor kommer jeg til at have medicin liggende hjemme………skal også selv kunne give hende indsprøjtning akut.

Alt sammen pga lille lorteflåt!!! Ush, jeg hader det kryb!!!!

Når Caseys immunforsvar er lidt nede, er risikoen stor for at det bryder ud. Vi ved jo fra herpes og vacciner der, at drægtighed nedsætter immunforsvaret. Så med mindre Fakse melder noget meget overraskende ud, kommer Casey ikke til at få hvalpe. Jeg tør ikke løbe den risiko på hendes vegne. Jeg elsker at have hvalpe,men jeg elsker mine egne hunde endnu mere………så det må være sådan.

Men sikke en dag. Nattens syge mareridt fortsatte da jeg vågnede…….mindede mest af alt om en syret fransk film. Nu må vi sørge for at blive raske……..begge to!