Så sidder jeg her kl. 06.00 om morgenen med kaffen….Hæ, EN ELLER ANDEN blondine fik ikke slået gårsdagens vækkeur fra, som var sat til 04.15.

Hundene koger stadig, så kan jeg lige få updatet her, inden jeg suser af sted til træning på Vores Hundeskole.

Sikke en uge……14 dage eller noed. Jeg er ikke bare træt. Jeg er udmattet, og grænserne for egen formåen er overskredet. Gad vide om alm. brugere af LP/rally/udstillinger m.m. ved hvilket kæmpe arbejde, som ligger bag ??Jeg vidste det ikke. Erik/ Britta har haft ansvaret de sidste par år, hvor øvrige LAU har været hjælpere. I år blev det så mig, som stod for alt det praktiske med at hyre dommere, lave katalog, sørge for tilmeldinger m.m.

Sikke et ansvar….og sikke et arbejde. Troede det var noget at hygge sig med om aftenen, men det hundeweb program man arbejder i, har godt nok drillet. Har brugt mindst 50 til 60 timer på denne prøve.Jeg har endda ikke lavet det hele. Helle har bestilt rosetter, sørget for mad på dagen osv, og mange småting er besluttet/ bearbejdet i fællesskab. KÆMPE arbejde.

På dagen er der også mange bolde i luften, og ugen op til er der også knoklet. På mange planer…………mit rallyhold var alle meldt til, så de skulle gøres klar, og have hjælp til det praktiske. Nåh ja, så var der fri v. fod kursus torsdag…

onsdag har jeg hvalpehold, hvor Marianne går med sin lille SeeMe. Efter timen fortalte hun så at hun havde en træningsdate med Brian ( lokal tollerfyr ), med LP3 fællesøvelser som fokus. Nå ?? Mangler I ikke en collie ? spurgte jeg så……….og jow, det gjorde de, så mig hjem og hente Donna. En chance for en gang fællesøvelser med nye hunde er jo stort!!

Ja, og så blev det jo næsten 2 timers SUPER træning. Kæft, det var fedt og Donna var sgu god!! Hun lavede super stillingsskift, selv om Marianne stod lig bagved og lavede sprællemandshop og sagde sit, stå, dæk m.m. Donna har ellers tidl. været påvirket af en dommer bagved. Hun var kyskold……….!! Fællesøvelserne var super…….jamen, jeg var helt høj, da jeg kørte hjem. De andre havde også nydt træningen, så nu har vi en aftale hver onsdag! Fedt!!!

En uge med knald på, hvor Caseys borrelia desværre blussede op igen. Sandsynligvis har hun også erlichia, og så har de 10 dages behandling sidste måned ikke været nok. Så det kom igen……….heldigvis kender jeg nu de små indledende symptomer, så fik taget det inden “anfaldsniveau”. Hun er pt i 30 dages antibiotikabehandling. Det var tirsdag………

En uge med knald på……….også mere end hvad sundt er for mig. Jeg har jo desværr nogle begrænsninger. Hurra for verdens bedste venner, som lige trådte til og samlede op på rette tid og sted smiley

Jeg havde selv meldt Donna og Casey til på prøven. Ikke optimalt, når man selv er i ilden på den måde, men vi tog os sammen, og det fik ikke indflydelse på prøverne ( tror jeg ).Donna gik fantastisk!!! Hun har ikke været til prøver i 1½ år, og er heller ikke trænet meget den tid. Sidste år stod den på hvalpe for hendes vedkommende. Inden da, nåede vi en uoff LP3, og den viste vi havde nogle udfordringer. F.eks at de større afstande gør lidt ondt i elastikken til mor. Fælles sit drillede, udlagte apporter, og i stillingsskift gik hun lidt “ned”, og tog ikke alle skift. Virkede påvirket over dommer bagved. Donna er en lidt blød hund, hun har et alvorligt overfald bag sig………..og det krævede mere selvsikkerhed en jeg umiddelbart så der at klare en LP3.Så da vi startede træning i vinters, så havde jeg fokus på de øvelser, som drillede inden. Det gjorde de stadig……….til gengæld mærkede jeg nu en hel ny modning hos Donna. Meget mere selvsikker…………hun var ligesom “sprunget ud” og hvilede MEGET mere i sig selv. Kæft en modning, det har givet at have hvalpe. Så jeg har ikke behøvet træne ” adfærd”. Fokus på øvelserne har været nok. Jah, og så fandt jeg jo på kosteskaftsmodellen til stillingsskift. Den er Casey startet op med, og hun har det mest geniale stillingsskift. Men kan man omkode “gammel” hund ? Jeps, det kan man. Det viste prøven også i går. Donna gik så flot, og da vi kom ud, udtalte folk ved ringsiden også impulsivt” Sikke da et flot program”. Jeg var selv helt overvældet…….af kærlighed/ taknemmelighed til Donna. Sikke hun da arbejdede for mig!

Desværre kom toget forbi, idet hun var sendt ud til feltet. Halvvejs ude drønede toget forbi, hvilket tog Donnas fokus. Hun kiggede efter det og løb så ligesom efter det. Ændrede retning halvt ude. Æv altså………Jeg fik stoppet hende, inden hun løb ud af ringen, kommanderede feltet igen………hun løb mod feltet, men stoppede 2 m. fra og kiggede efter toget. Hvorfor sagde jeg ikke “dæk” der ????? Så havde vi haft halvdelen af pointene og en 1. præmie ??? Måske fordi hun altid har været så sikker i feltet……..men jeg sagde feltet igen……..og så “dæk” og så havde jeg brugt en kommando for meget = 212,5 points med 0 i felt ( smider 40 points ). Jeg er stolt!!! Havde det tog ikke været der, så havde feltet siddet lige i skabet. Hun har aldrig brændt et felt før. Såeh………..jeg er glad. Fokusøvelserne sad lige i skabet. 10 i begge fællesøvelser, hun tog rigtig apport. Hun tog alle 3 skift i positioner under gang…………og stillingsskiftet var eminent. Alle skift tog hun fluks………kun det sidste var ikke perfekt bagudrette og hun rykkede 7 cm. frem ca. Det gav 9. SÅ fedt at have omkodet disse ting. Vi har ikke engang trænet meget……….2 til 3 gange om ugen måske. Casey fik også 2. præmie. Gik pænt program, men kunne ikke se apporten (?????), og trak ud i højre side af ringen. Dommeren havde hvide sedler siddende m tallene 5, 10, 15 og 20 stukket i jorden. Det var den sidste af dem, der trak. Hun er en lille, ung, nysgerrig hund…………..og sådan er det! Vi må se at træne noget apport/ felt m.m. med ting på banen. Men fri v. fod, knaldspring og lign, som har haft fokus, var fint! Når man smider herlige 30 points på en apport………..jah, så er det dyrt!

Søster Diva fik første pind i rally begynder. KÆMPE til lykke!!! Frank og Diva var herude til rallytræning på mit hold i søndags, og jeg kunne se hvad der driller :o) De 3 blå piger……..jah, hele kuldet……….er nogle selskabspapgøjer. ELSKER andre hunde/mennesker…………alt skal undersøges og tjekkes af. Har også drillet mig i min træning. Casey stak jo ofte af fra mig, til hun blev seks mdr. Så tog jeg skeen i anden hånd. 100 % slut med at hilse på andre hunde til træning osv. Konskvens…….der skulle bygges osteklokke op om os. Det er lykkedes……og tydeligt samme konsekvens skal til for Diva. Hun var tydeligt splittet mellem at samarbejde og opsøge alle de søde hunde på ringsiden ( til træningen ), så der må et valg til. Ingen kontakt til andre hunde til træning, hvis man vil gode prøver. Det må man så gøre op……….for træning kan jo også være hygge med andre. Men har man ambitioner, så kan det kuld altså ikke arbejde, hvis de også må omgivelserne.Frank traf sit valg = 0 kontakt til andre til træning, hvilket han også gennemførte flot til Fri v. fod kursus torsdag. Diva endte med at gå en lineføring til 9 ( ville jeg bedømme det til ). Jeg har ALDRIG set hende gå så flot. Små rettelser i Franks kropssprog ( hvilket Jeannette spottede så fint ) og konsekvens. Allerede på en uge var der synligt resultat. Hun gik en flot bane i rally, men mistede en øvelse, idet hun i 1,2,3 skridt tilbage, sad for skævt i front til sidst. KÆMPE til lykke, ikke mindst med succesfuld omkodning!!!!!!Cloie gik et super flot LP1 program. Men desværre med 0 i dæk. Hun har rejst sig i dæk til begge de prøver hun har været til, og også til træning, så den må vi have under lup!Hun blev 2. vinder på dagen……KÆMPE til lykke med det!!!

Alle 4 Lapinetter fik altså 0 i enkelt øvelse, men gik derudover super!! 3 meget unge hunde og en debutant! Det synes jeg sgu er godt gået og lover godt for fremtiden!!Mit rallyhold klarede det også flot. En enkelt IB,, som intet har med fører/ hunds formåen at gøre, men Dagmar har fået ny lille hvalp for 14 dage siden, og den + husets store datter var på sidelinien. Det kunne hun ikke finde ud af……..stoppede og kiggede efter sin flok flere gange, og sådan er det så. Nu ved vi at hun ikke skal have flok med.Derudover blev der hentet fine pinde, og Annette og Baloo vandt klassen med 100 points. SÅDAN!!! Kæmpe tillykke!!!!

Nu skal der rekreeres et par dage. Jeg har overskredet min grænse, og skal lige finde overskuddet igen. Donna overskred, hvad jeg for 1 år siden mente var hendes grænse i flere øvelser, og jeg er SÅ glad for hendes udvikling. Derudover var både SeeMe og lille Ingrid med i går ( hvalpe ) og Donna var salig. Særligt lille Ingrid var hun da helt solgt til. Den lille hoppede op i hendes hoved og hun lukkede bare øjnene og nød det (???). Da den lille så slappede af, fik den en vasker……..hun lagde den endda på ryggen og nussede den. Donna er bare…………Suk………Mors hund. Uhhhh, jeg elsker den hund, altså!!!!!