I dag var der off. LP og rally prøver i Lyngby. Noget, som jeg søger at komme til hvert år. Det er så ikke lykkedes de sidste 1-2 år, men jeg har været med et par gange før, og det er ( efter min mening ) en af de hyggeligste prøver at komme til overhovedet.

Der er så også altid vældig varmt. Da Gimli fik sin første ( og eneste ) 1. præmie i LP3, var det i Lyngby…..hm….vist i 2010. Der var afsindigt varmt. Jeg glemmer det aldrig. Jeg måtte ud mellem øvelserne og overhælde poterne med koldt vand.

De sidste dage har jeg kigget på vejret og tænkt………..ej, i år bliver det nok nærmest regnet væk. Niks! Der var godt nok varmt at være oppe i dag. Dertil en meget fugtig varme, da det nærmest dampede op fra det stadigt fugtige underlag.

Jeg indrømmer blankt jeg var MEGET spændt i dag. Hundetræning skal være sjovt……..en fest, og så skidt med resultaterne ( sådan lidt groft sagt ). Donnas og min sidste prøve var ikke sjov. Har skrevet om det tidligere her i bloggen. I bagklogskabens lys har den været præget meget af MIT humør, som ikke var i top den dag.

Men derfor var det så vigtigt for mig at mærke følelsen af “YES” i dag. Flowet…….energien…..hundens glade øjne. Det trængte jeg lidt til.

Vi holdte en uge fri træningsmæssigt efter sidste prøve ( 14 dage siden ), og så har jeg den sidste uge trænet primært på, hvad gik galt. Og hallo……hun lavede samme fejl, som til prøven, så det lille brainy kræ HAR luret programmerne nu, trods mine ihærdige forsøg på at variere og bryde ned. Hun er uhyggelig, hvad det angår. Såh…….endnu en gang modkodning, hvilket gav tilfredsstillende resultat torsdag………2 dage før ny prøve :o))))

Havde en plan for dagen………for min oplevelse var at 5 timers ventetid sidst ødelagde meget. I dag skulle vi vente 2 timer, men derfor kan man jo godt være snedig og lave et godt set-up.

Jeg tog Casey med…….som ikke skulle op. Så kunne hun komme ud og træne med forstyrrelser, hvilket er super træning. Derudover kunne Donna sidde i bilen og mærke at Casey pt havde ressourcen = MOR + guffer. Det er jo vældigt motiverende, har jeg ofte set :o)))

Så det gjorde jeg……….og Donna var helt oppe at ringe, da jeg byttede hund. Hoppede op ad mig………mig, mig, mig, mig, sagde hun :o))

Så var det fællesøvelser………10 i begge. Har hun i øvrigt fået til alle 3 LP3 prøver, så hun er edderhakkeme stabil i dem.

Så var der 2 hunde før os………..Donna i bilen igen, Casey ud og så kiggede Casey og jeg på den første, for at tjekke rækkefølge i stillingsskift m.m.

Bytte igen…..og igen var hun bare “på” og havde ikke brugt en masse krudt på at stå og tilbyde alt muligt.

Fri ved fod var en fest. Hun gik fantastisk……..og jeg mærkede den der vidunderlige følelse af “flow” og “YES” :o)) Vi fik 9,5…….kun en lille skævsidning, eller flot ( står der). Mange ( også fremmede ) kom hen bagefter for at tilkendegive at det havde godt nok set godt ud. Herligt……….og jeg ved jo vi kan den, men SÅ meget afhænger af mit humør og energi der.

Ellers er det pæne points hele vejen ned……..hun arbejdede intenst og flot. Indkald med stå, som gik i ged sidst……….og vi har trænet, var lige i skabet. Hun måtte så have en ekstra kommando i dækken til at starte med ( mønster igen……hun ved hun skal styrte af sted om lidt ), men resten var sgu flot. Fuld galop, og stop på sekundet. Står der også i kritikken…………” pæn opstandsning”.

Da vi så kom til feltet, så begyndte jeg at give forkommandoer og tænkte, at “den” sgu nok var hjemme. Så vender jeg mig mod feltet…….og hvor der tidligere var helt tomt……lutter græsplæne og ikke et øje…….har en mand med sin schæfer nu taget opstilling lige bag feltet. Sikkert en der er ude og lufte hund, og vil se hvad der mon sker i hans park…………..Damn!!!

Dvs jeg skal lave en fremsendelse direkte mod fremmed stor hund………hvilket virkelig, virkelig er et højt kriterie for hende, og jeg ALDRIG ville bede hende om ellers. Hun er ikke glad for store hunde efter sit overfald………..vi kan sagtens træne side om side med dem, men en hund der står og glor………uha.

Havde der så bare stået/ siddet en menneskemængde………..no problem. Det gjorde hun i Albertslund……….blev sendt ud til felt, hvor der sad en masse bagved, og der fik hun 9,5. Men tomt, tomt, tomt……….og så står der EN og rager op i landskabet, lige hvor hun skal hen. Det er svært………..og godt nok uheldigt.

Jeg fik hende faktisk derud…….hun løb 3/4 del af vejen, stoppede så og vendte rundt, ørerne tilbage, halen nede……..” Ej, det mener du ikke, mor”. *suk*( jo, desværre )……..” Fremad”, sagde jeg så igen…….3 skridt………samme stop. Ny kommendo……..hvor hun så løb til højre for feltet, for at komme væk fra ham + hund, men dog fremad. Hun fik endnu en kommando……..og så resignerede hun og løb ind. Hun vidste udemærket godt, hvor hun skulle hen fra start, men søgte at undgå.

1 kommando for meget…………..= 0.

Ja, sådan er det. Ærgeligt……….men jeg forstår fuldt ud hendes reaktion, og bliver meget sådan “taknemmelig” over hun faktisk gik derud på mine kommandoer, når det tydeligt var grænseoverskridende.

I Køge var det et tog, der kom buldrende, idet jeg sendte hende ud. Ha ha…….vi ER sgu uheldige med det felt, som ellers bare sidder lige i skabet til træning hist og pist, og også til prøven i Albertslund, som i øvrigt var en skodprøve.

Nå…..vi sluttede med 10 i næsesøg………og en jublende fører, for hvor pokker, hvor gjorde hun det godt.

Havde feltet været der, som i Albertslund……..jah, så havde vi haft ca. 254 points………. ( vi fik 216,5 ).

Så vi kan bestemt være det bekendt, og vigtigst af alt : Jeg havde dælme en glad hund med i byen i dag.

Donna er 4 år……..vi når nok det hele. Jeg har ikke meget praktisk erfaring med klasse 3. Klasse 2 har jeg nu været igennem med 4 hunde, og jeg mærkede med Casey hvor meget jeg kunne hjælpe hende og træne målrettet, fordi jeg bare har været der så meget før.

Det er 2 år siden jeg har været i LP3…….og vi nåede vist 4-5 prøver, inden Gimli blev syg. Så det er ikke meget erfaring jeg har ift de andre klasser. Men det får jeg nu :o)))) Jeg lærer noget hver gang, synes jeg.

Derudover skal vi nok have trænet felt med en del forstyrrelser……en hund, der står bagved m.m. , men jeg skal lige tænke hvordan osv, for at hun har fået så meget selvtillid og power efter overfaldet, som hun har pt. – det havde jeg nok end ikke turdet håbe på. Så jeg er lidt varsom med at presse for meget!

Set ift da vi startede LP3 træningen seriøst her i foråret, så er hun godt nok rykket for vildt, så man skal heller ikke forcere noget. Så stille og roligt, tror jeg på………

Rikke, som går hos mig med BC Ollie, var til sit livs første LP1 prøve i dag. Hun fik 161 points og en 1. præmie. SÅ flot……….jeg er en hammer stolt træner!! Kæmpe til lykke!!

Fed dag…………….og i morgen flytter en ny hund ind. Kl. 11. 00 henter jeg Chico……ci skal ordne papirer m.m. ( og de skal have en del af købssummen retur, jævnfør den kontrakt vi har ), og så er Chico min hund.

Velkommen hjem igen, dreng!!

( Chico, da jeg havde ham med til UHM )