Sidder her og klasker myg. Jeg er fyldt med myggestik, huller efter flåter og mærker efter regn-klæge ( og det gør AVS, når de bider ). Joh, det er sommer……. :o) Men dejligt er det! Jeg er ikke for god til at få opdateret pt. Synes der er for meget at lave irl til jeg rigtigt får nået det :o)

Ungerne har ferie, og min bror + børn har også lige været her en uges tid, så fokus har i høj grad været på “ikke-hunde-ting”. Men selvfølgelig får hundene deres ca. 2 timers gåture dagligt, og der trænes da også.

Det er også store-fældetid, så børster og kamme svinges flittigt. Hold da fast, der kan hives meget af til tider………

Smilla var her 1 uge på ferie, og nu er hun taget hjem igen, og det gik rigtig godt :o) En fornøjelse var det!!!

Chico har snart været her 1 måned, og det går også super godt. Cykel og træningsplanerne overholdes stort set, og som bonus er sønneke begyndt at løbe med Donna, mens jeg cykler med Chico. Super duper………….for hun må altså godt tabe sig lidt. Hun har tabt sig 500 gr. den sidste måned ved at sætte mængden af mad lidt ned, meeeen motion giver nok lige det sidste. Tiden går jo………hendes hvalpe fra sidste kuld bliver 1 år i dag, og jeg forventer løbetid her i oktober, og så skal hun jo parres igen. Så skal hun helst være i superform, og bestemt ikke for rund allerede inden parring. Det er dog kun ca. 1 kilo vi mangler…………max.

Træningsmæssigt har jeg ikke været så målrettet på det sidste. Alle ferieprojekterne udfordrer lidt den daglige rutine. Men jeg er nødt til at lave en plan med Donna og feltet. Synes det er lidt for tilfældigt om hun gør det godt eller ej. Fejlmargenen er for stor, selv om hun også laver en perfekt øvelse af og til. Hun er simpelthen for dårlig til at orientere sig. Hun var hamrende sikker i LP2…….og siden vi begyndte at starte med at træne LP3 for 9 mdr. siden havde vi kæmpe udfordringer i udlagte apporter og indkald med stå. Jah……….og hun lagde sig gerne i fælles-sit også. De 3 øvelser har haft 1. prioritet, og dem er hun sikker i nu………og laver endda ret flot. Men feltet har jeg ikke spekuleret så meget på……….for den var jo sikker i LP2.

Så øge afstanden lidt…..og det gik jo meget godt. MEN…….2 gange 0 ud af 3 prøver er ikke ok, og når jeg udfordrer hende lidt i træningen er hun heller ikke sikker.

Har analyseret lidt på det, og været nede i hundehøjde. På 10 m afstand kan man se det gule kantbånd = sikker Donna. På 20 m. kan man IKKE se det gule kantbånd = usikker Donna.

Tests har vist hun løber på båndet……….kan hun se det, er hun ikke i tvivl. Så problemet er altså, at hun ikke bruger keglerne som markører ift, at der finder hun det gule bånd. Hun bliver let afledt af andre kegler m.m……..

Har gået og spekuleret lidt, og hevet stuefeltet frem igen. Ingen probs……..tager det uden problemer på 20 m. men der er kanten jo også hævet. Fik vendt det godt og grundigt med Johanna i går, og planen er nu at bruge en tynd snor tæt på ( fra 3-10 m ) og så gøre feltet bredere jo længere væk man kommer. Jeg har i dag indkøbt en plastic-tøjsnor til “tæt-på” feltet…………gul oven i købet :o)

Så nu har jeg lavet skema, hvor kriterierne øges langsomt, og der er sat en deadline på om 3 uger…………der skal øvelsen være i skabet. Det aht min arbejdsmoral :o)

Så det er et spændende projekt ( synes jeg ). I morgen skal jeg ud og træne med Susanne………..glæææææder mig. Vi trænede jo meget sammen i “gamle dage” med Gimli og Daisy. Har savnet det faktisk……..!

Godt nok lover de torden og megaregn, og det kan selvfølgelig spænde ben for vores træningsdate. Håber dog det venter til vi er færdige :o)

Casey går det rigtigt godt med. Hun er en super hund at arbejde med. Lærer SÅ hurtigt, og arbejder med totalt turbo. Springapport er på plads. Fælles-sit er på plads, og dæk med fører i skjul er nu på 1 minut ( arbejder ud fra altid succes, så går langsomt frem………til gengæld har hun aldrig rejst sig, så hvorfor skulle hun pludselig begynde på det ??). Jeg forstår ikke helt hun kun lige er 2 år……..hun kan stort set det samme som Donna. Men de er meget forskellige alligevel……….

Donna, mor Honey og begge døtre giver super kontakt. Alle går fantastisk fri ved fod f.eks. Det gør Casey, Andrea osv ikke på samme måde. De keder sig hurtigt i det……..men at arbejde selvstændigt, og alt med fart……….så er de SUPER!!! Chico har allerede lært perfekt LP1 spring…….han elsker at springe. Ikke at Donna & fam. ikke også gør det………men de tænder virkelig på det tætte samarbejde. Casey & fam. tænder på at arbejde selvstændigt. Sjovt med de forskelligheder………

Vi har lige haft afsluttende prøver herude på hundeskolen………her Donnas 2 døtre. De går SÅ lækkert……….og de elsker det!!! Smilla skal til første off. prøve i september, og Summer er også ved at være klar. Hun fik 3 10-taller til sin prøve, så hjernen er også ved at falde på plads der :o)