Jeg har virkelig gået og glædet mig over Donnas seneste LP3 prøve. Det er skægt – nogle prøver kan man være helt høj over, selv om det måske ikke er en 1. præmie – og andre kan man synes var vældigt sløje og ikke noget videre – og så komme hjem med 1. præmie :o)

Men at mærke, hvordan hun har rykket træningsmæssigt på så kort tid – det var fantastisk. Og hvor glad hun var – og totalt “på”. Elsker den hund!!

Pointene var så også gode i alt andet end “udlagte apporter”, så der er meget at være glad for!!

Næste dag fik jeg endnu en “aha-oplevelse”. For gik og spekulerede i det stille over, hvorfor hun valgt at løbe lige mod feltet og så i sidste øjeblik udenom højre kegle, og så ind fra siden.

Det gik op for mig……………det har jeg sgu selv lært hende!!! Det er det der med den brainy hund, som jeg af og til finder ud af, har taget rø………på mig.

Jeg har trænet felt fra først kort afstand, med speciel belønningstaktik og så øget afstanden gradvis. SAMTIDIG har jeg sideløbende i anden øvelse stillet mig ude på hjørnerne, haft hende foran mig ( også i feltet ) og sagt “fremad”. Først fattede hun hat – men så forsøgte hun jo twist osv, og når hun så landede i midten, så var der klik og frikadeller kylet prompte ind til hende. Så gik jeg videre til næste kegle og vice versa. Strategien var KUN belønning for at stå lige præcis midt i feltet.

Dette var et forsøg på at få hende til at navigere ud fra kegler OGSÅ i stedet for at stille sig bag kantbåndet, med stor risiko for at få benene udenfor når hun smækkede ned i dæk. Det lykkedes jo over alt forventning hurtigt – hun rendte ind over kantbåndet og navigerede så ind midt på ift de 4 kegler…

Så har det lille kræ en god dag – hjernen med sig, og hun landede dælme også flot midt i feltet, hvilket er helt nyt ift tidl. prøver. MEN hun futtede så også ud til en kegle og navigerede ind efter den – som vi har gjort i træningen, hvor vi jo stod på hjørnerne. Selvfølgelig da – 2+2=4 – og vi skal have det hele med. Hun gjorde jo bare, hvad vi har gjort til træning – godt nok som delmoment, men alligevel………….

Det er så til at komme over – for delmomentet har haft sin effekt – hun lander i midten, og så behøver vi ikke træne det mere. Nu er det lige på – og så nøjes vi ikke med mindre end en Donna midt i feltet :o)))

Men alt har en forklaring, og jo mere jeg tænkte over det – hendes kropssprog m.m. – desto mere sikker var jeg på, det var det som hun havde gang i.

Det er SKÆGT at træne hund, og lige pt er jeg vældig motiveret, for det er godt nok vildt at mærke hvor meget 14 dages målrettet arbejde fører med sig. Det er desværre ofte jeg ikke er så god til det målrettede – men når det så kører, er det jo vildt motiverende.

Chico var til rally i dag for 2. gang i hans liv – og ellers er hans træningserfaring jo begrænset til et hvalpehold for over 1½ år siden. Han var god – helt fantastisk god. Der var jo andre hunde på holdet, men allerede fra første sekund valgte han dem fra – og var totalt på mig. Halen logrer, og han har en super flot pladsposition under gang. Sætter sig i lige pladser – lige fronter, og virker utroligt sikker i det hele. Stå, fører gå rundt om – jamen, han står bare som et søm. Nu er det jo et øvet/ekspert-.hold, så plads, stå, dæk var der også – jamen, det kan han sagtens. No problem………med fuld fart og halen logrende i “stå”.

Der var også championøvelser i dag – en del spring og tunnel. Han tæskede bare afsted – elskede hvert et sekund.

Som jeg snakkede med træner Lone om bagefter – for hun kom hen og sagde, at det gik da godt nok super godt – så er han nok endnu bedre “grundmateriale” end Casey – som ellers er toppen herhjemme. Jeg træner med Lone hos Johanna – så hun kender Casey. Hun var især meget imponeret af hans koncentrationsevne – det talte hun om flere gange.

Og så en ung hanhund – som udgangspunkt= ingen hjerne. Jeg er SÅ overrasket, og synes det er afsindigt spændende. Jeg er 100 på jeg kunne gå op i “øvet klasse” i morgen – og bestå den. Det føles så vildt!!

Ellers har dagen budt på vaccination hos dyrlægen………lang, varm og dyr omgang, men masser af ros til vovserne, og nu er det på plads til når Donna går i løb om ca. 1-2 mdr og skal parres. Så er det rart der er max beskyttelse ift de grimme sygdomme.

Jeg har igen lagt en del billeder ind hist og pist……….hos de forskellige hvalpe.