Lørdag morgen – første dag siden hjemkomst fra Jylland, hvor jeg ikke skal “noget videre”. Jeg skal ud og lufte bonusflokken ( alias Diesel, Kenzo og Cloie ), men ellers står den bare på rengøring og ting i den dur i dag!

Rally tirsdag, selvtræning onsdag, Johannatræning torsdag – og så er der alle de andre aftaler også. Tiden flyver af sted…….

Onsdag havde jeg også en kaffe-aftale hos Sweetys familie. Vi boede jo rigtig tæt før, og gik stort set morgentur sammen hver dag. Så flyttede jeg – og jeg har ikke set hende/dem så meget, så inviterede mig selv på kaffe onsdag :o))

Totalt hyggeligt – og Donna var med og jodlende lykkelig for at se søster og DS gårdhund Tiko. Sweety var knap så jodlende – logrede da lidt, men virkede mat. Og ja – ejerne var bekymrede, for hun havde ikke villet spise om morgenen, og DET er nyt. Hun havde gået fint tur og også leget lidt, men var ikke “sig selv”, som de sagde.

Nå – mig hen og kigge. Ikke videre varm, men jeg kunne se på hendes øjne hun havde smerter. Tandkødet fint lyserødt – og så arbejdede jeg mig nedad. Lidt spændt op i maven – og forklaringen kom da jeg løftede halen. Der sad lidt pus omkring kønsåbningen, og da jeg trykkede kom der endnu en god klat ud. Shit – livmoderbetændelse. Jeg var ikke et sekund i tvivl. Vi ringede til Nina, som gav os en tid fluks – og så kørte Eva og jeg derned.

Yes – det var livmoderbetændelse. Hornene var 2 cm tykke og fyldt med pus, men heldigvis var den åben, så alt stadset ikke var lukket inde = risiko for noget rigtig grimt :o(

Hun fik en sprøjte med allisin ( abortsprøjte ) og endnu en dagen efter + pencillin. Dagen efter var der klar bedring – så nu slåes betændelsen ned, og så bliver hun steriliseret når det er væk. Bedre at operere en rask hund, som Nina siger……..

Pfyh – det var vist et chok for os alle. Livmoderbetændelse er ikke til at spøge med, og som ejer Eva sagde – så havde de ikke skænket en tanke det kunne være det. Havde slået sig lidt til tåls med at, nåh ja – alle kan jo have et par dårlige dage uden appetit, og ja, det er jo rigtigt. Sweety løb også rundt med legetøj i munden mens jeg var der, og så er man vel ikke rigtigt syg ???

Det er så hamrende lumsk, med de livmoderbetændelser. Jeg er SÅ glad for, jeg kom forbi lige den dag, hun blev syg ( første dag uden appetit ). Jeg har det altid i baghovedet med tæverne – det er colliernes forbandelse desværre tit at være udsat for det. Sweety har altid haft helt normale løbetider med 8 mdr. imellem…….såeh heller ikke noget der, der skærper opmærksomheden.

Herunder et billede af Sweety – taget lige inden vi kørte til dyrlægen. Smukke pige!!

Egen træning går stille og roligt fremad. Nu har Donna og jeg taget udlagte apporter til os som “projekt” – bygget op lige som med feltet, og det går bestemt fint.

Feltet fik vi prøvet til træning i torsdag med max. forstyrrelser. Hele vejen ned langs indløbet var resten af holdet placeret, hvor de lavede dæk/sit eller stillingsskift, mens Donna løb ind. Donna løb i fuld galop – placerede sig bagest i feltet som “aftalt” ;o) – så mega succes. Fedt, manner……….!!

Chico og jeg træner venstrevendinger. Han har forstået det nu – nu skal det bare stabiliseres. Til hans rally-træning i tirsdags valgte jeg at belønne 3 gange undervejs i en banegennemgang. Bortset fra det ( som man jo ikke må ) gik han til 100, sagde træner Lone!! Han gik sgu også godt – herligt!! Det er et pænt stort hold med masser af søøøøde tæver – alligevel var han dybt koncentreret. Dagen efter trænede vi med Summer – som han kender – og så var det sværere. Hun er en af yndlings-legekammeraterne :o)) Ak ja – men sådan er det. Det går generelt fremad med storm-skridt, så det glæder jeg mig over.

Casey går generelt super duper, men hun var begyndt at gjæffe lidt i dæk med fører i skjul. Er gået forfra i sidste uge – forsvundet 1 sek, 2. sek osv og langsomt bygget – og til træning i torsdags lå hun 2 min med kun et lille bitte “gjæf” halvvejs. Også god udvikling. Så det er herligt……….

Utroligt som tingene bare “kører”, når man tager sig sammen og får lavet en strategi :o))

Jah, og så har jeg sprunget ud fra 10 meter vippen og meldt Chico til en rallyprøve. Føles lidt forhastet måske. Det kan enten gå topsuper – eller helt af h……….til. Men det vides ikke, alene af den grund han aldrig har været til en prøve, såeh – vi må prøve det, for at vide, hvordan han reagerer i sådan en situation. Det hele afhænger af hans fokus.

Men jeg får selskab af Summer og Ellyn, som nu går til rally hos Sydkystens Hundeskole ( dog holder vi os LANGT væk fra ringen, når hinanden skal op ;o) ). De har også lavet lidt rally her, og Summer er jo generelt rigtig meget på Ellyn nu – såeh Ellyn meldte fluks til :o))) Hahaha – elsker at mine hvalpekøbere bare kaster sig ud i det – også uden at sige det til mig. Birgitte/Smilla har lavet samme nr. med LP1 – og det er FEDT!!! De er klar begge – så det skal nok gå godt, og gør det ikke er det bare det uheld, vi alle kan komme ud for på dagen.

Rammstein er begyndt at træne i Beredeskabet, og det går RIGTIG godt. Ham og mor Lone bliver rost og rost, hører jeg………….så det glæder jeg mig vildt til at følge. Herunder bliver han vejet :o))

Cloie og Jeannette løber agility og er fuldstændig opslugt af det. Chico og jeg fik lov at komme med til Jeannettes selvtræning med Johanna – og Cloie er godt nok blevet god. Hold da fast!! Chico og jeg fik nogle “begynderopgaver” og han rykkede hurtigt. Noget med at shapes til at vælge “vinduerne ( springene)”, og det tog ham 5 min, så løb han selv hen og tog dem uden kommando. Han skulle springe op på A-brættet ligesom bagfra, og bare træne at stå på feltet – lærte han også i løbet af klask og et skrig. Tunnel absolut intet problem – han elsker at tæske igennem sådan en. Så vi endte faktisk med lille kombination af 3 spring ( som han tog langt fra mig uden springkommando – kun ved at pege ) og 1 tunnel – og hans øjne skinnede og han elskede det bare. Ikke på noget tidspunkt i løbet af timen valgte han mig fra, for at stirre efter de andre hunde – og jeg havde ikke snor på. Han blev hos mig. Fedt!!

Det er hamrende spændende at følge med hos hvalpene og deres ejere, og alt det spændende de render og laver!! Ihh, hvor er det inspirerende altså!!

Så lige nu har jeg hovedet i blød for at finde på noget spændende til næste års Lapinette-dag – og jeg tror jeg har fundet på noget godt :o)