Høsttid……..,hvert år på denne tid jodler jeg rundt på min blog, over hvor højt jeg elsker høsttid. I år ingen undtagelse………….

De kølige morgener, lyset – bladene, som gulner og falder af ( joh, det er i gang allerede ) og så “høsteriet”.

Startede allerede for lille måned siden, hvor jeg gik amok i at tage på skovture og plukke skov-hindbær. Det endte op med 2 kæmpe glas med SUPER lækker marmelade. Sikke en smag………1 glas er så allerede væk, for det endte hurtigt med masser af gæster, pandekager og vanille-is m. lækker marmelade :o))

Så begyndte tomaterne – og de sidste 14 dage har jeg dagligt nydt lækre hjemmelavede tomater fra mine 6 planter. Cherry-tomaterne “sungold” er fantastiske!! Gule – og SÅ søde og lækre. Der sidder over 100 tomater derude og modner lige nu – herligt!!

Og så kom æbletræet……….som sidste år gav absolut intet, fordi alle æblerne røg af, mens de var små. Nu bugner det – jeg burde nok afstive toppen, for den har det lidt hårdt med at bære vægten. Det må jeg gøre, så det er klar til næste år.

Det er discovery-æbler, hvilket jeg aldrig har ejet før. Hold da fest, de er gode. Med en frisk smag henad druer, ananas eller lign – og frisk, fast konsistens. GUF!!

Hver dag spiser jeg 2, som hentes direkte på træet – men eftersom der nok er 300 + æbler, er der pt. gang i kreativiteten for at bruge dem – og det er sjovt. Man kan læse sig til, at de ikke kan bruge til mos – pladder. Koger man dem, og knalder en stavblender i, bliver det super!! Brugte 12 stk. til gammeldaws æblekage i week-enden ( nedfaldne æbler ). 8 stk. til apple-pie i går og 2 til aftensmad ( Sydhavskylling – med æbler, ananas, karry og bacon – guf ). Plus dem som bare spises så er der vel kun ca. 250 tilbage nu :o)))) Sjovt at finde opskrifter m.m. med æbler som skal prøves!

Så er der alle byttehandlerne…………Sweetys familie har lovning på en pose æbler. Til gengæld fik jeg allerede sidst jeg var dernede masser af tomater ( de har drivhus – så tidl. end mine ), agurk, lækre gule blommer – og en klase fantastiske vindruer fra drivhuset. Derudover en plastbøtte fuld med hindbær – de har kæmpe hindbærhegn. Har lovning på flere hindbær.

Jeannette har lige lovet mig solbærmarmelade – og jeg ved Sanne også har et drivhus ( vinterstue ) FYLDT med flotte blå druer, som jeg tidligere også har fået mange af. Jeg elsker det – elsker det hele!!! Måske er det “bonderøven” i mig – går man et par generationer tilbage, er hele min slægt landmænd :o)

Her et billede af mit æbletræ, som får så megen opmærksomhed pt. Det står heldigvis lige uden for mine vinduer – har en slags karnap.

Nå, men det er vel egentlig en hundeblog, det her…………..

Og lige pt. går jeg og håber på høsttid også betyder vi får høstet nogle rallypinde i nær fremtid. Jeg gør i al fald, hvad jeg kan mht forberedelse.

Chico har fået has på bagpartskontrol – for første gang for et par dage siden, og han er blevet en del skarpere siden. Han var rigtigt god til træning til aften – efter de første 15 min. hvor han hoppede og sprang rundt om mig af ren lykke, for han synes det er FEDT!! Hvorfor lærte jeg ham egentlig twist ?? Det spørger jeg mig selv om nu – det er ikke bare æbler der kan laves på 120 måder – det kan hans twist også!!!! Konstant og hele tiden i de sjoveste sammenhænge.

Donna har fået styr på dirigeringerne – blevet helt sikker. Har brugt 2 pinde til at sende hende ud omkring. Så at lægge apporterne ud i stedet, er intet problem. Problemet var at hun ikke var sikker i mine dirigeringer. Det er hun nu.

Casey er oppe på lakridserne og arbejder med 180 i timen. Fedt!! Hun er sgu en god lille hund!

Om Donna og jeg får høstet en LP3 i år er lidt usikkert. Hun er godt nok meldt til nogle prøver, og hun kan også programmet, så hvis uheldene udebliver burde hun kunne klare det. Men jeg synes hun begynder at se ud, som om løbetid er nært forestående – og så skal hun jo parres. Efter parring skal hun intet lave – andet end hygge sig og passe på hvalpene i maven. Såeh – det vil tiden vise – hvor meget vi når. Men så kommer vi da bare stærkt igen næste forår :o)

Hunde glemmer ikke sådan det, de har lært – jeg kan se det med Andrea og rally nu. Hun fortsætter bare, hvor vi slap……….håber hun høster en RØM titel i år. Hun mangler kun en pind………..

Ja – der er mange bolde i luften!! Summer, Smilla og Diva er meldt til prøver også…………så bum bum – 6 stk. Lapinettehunde skal på de grønne baner i nær fremtid + en Andreapige. Godt nok spændende!!

Træningen her på Amager blev skudt i gang i søndags – og der venter helt sikkert endnu en super sæson. Mange nye – men også en masse gengangere, så det er kilde til stor glæde og fornøjelse!