Det er blevet en vane……….at gå til prøver hos SHS. Egentlig ikke noget jeg har tænkt så meget over, men kan se dagens roset, er den 3. jeg har fået med hjem på SHS – prøver, og da jeg så tænkte efter, har jeg vist været til de fleste!!!

Man er vel vanemenneske ? Ligesom sheltie-klubbens julerally – der er jeg også altid med.

I dag var der rallyprøver hos SHS – og først meldte jeg Casey til. Efter lidt tænkeri, blev Andrea også meldt til. Jah – og så tog jeg et vildt skridt og meldte Chico til. Mest fordi, så ved jeg at jeg får trænet!

Han er jo vældig utrænet – han flyttede ind her for nu 2½ måned siden, og er ikke trænet inden da overhovedet. Jeg begyndte også først efter lidt tid – og det var virkelig “back til basic”. Klikke for at holde kontakt 1 sekund, 2, sekunder…………..osv.

For 3 uger siden startede vi så på et rallyhold – mest for at træne forstyrrelser, for man er vel en ung hanhund = vil meget gerne opsøge andre hunde og især da tæver!!!

Det er gået over al forventning……….men akke ak……….så kom Donna i løb 2 mdr. tidligere end beregnet. Så flyttede Bassie ind, og 1 døgn efter flyttede Chicos hjerne ud :o)

Donna er ikke længere HOT, men eftersom Andrea og Casey startede 1 uges tid efter Donna, så er de mega hotte lige nu. Uha……..Selv om Bassie er flyttet ud, har jeg stadig ikke set skyggen af Chicos hjerne……. :o)))

Andrea og Casey er i øvrigt heller ikke højt kørende med ram pt.!!

Nå – men tænkte at trods 3 umuliusser, så kunne jeg måske være heldig at få bare 1 pind med hjem. Var ret sikker på Casey nok skulle komme igennem, i al fald.

Da jeg mødte op i morges, gik jeg lige en lille tur med Chico og trænede lidt kontakt. Helt umuligt…………han var totalt fokuseret på alle de spændende hunde alle vegne, og ja……….det har han jo heller aldrig set før!!

Afleverede Casey og Andreas bøger – men tog Chicos med igen, og sagde at jeg nok meldte ham fra. Han var simpelthen FOR blød i bolden. Han kan jo ikke gøre for det……..hormonerne raser, men jeg ved jeg bliver sk…. irriteret over det, og den konflikt er der jo ingen grund til at tage over en enkelt rallyprøve.

Så kom tøserne ind, og gik faktisk ganske udemærket, trods deres hormoner også raser pt. Resultaterne kan ses under “news”.

Så var der pause………..og så stod jeg og tænkte, at jeg garanteret ville fortryde, hvis ikke jeg trods alt bare prøvede med Chico. Det værste der kan ske, er at man bliver til grin, og det kan jeg godt leve med.

Så ud med ham – og for at han ikke skulle stene på omgivelserne, hev jeg hans elskede bold med. Så legede vi…………vildt og blodigt. Så ser han intet andet end den bold. Hev den så væk, sagde “plads” – hvilket han skyndte sig at gøre…………og så bold igen. Han elsker godbidder, men de er ikke gode nok til at fjerne fokus fra dejlige hunde-damer. Det kan bolden til gengæld.

Såeh – det endte faktisk med han gik en ok ½ bane, så hørte han Summer smågjæffe, og “BLIM” så røg hjernen. Han elsker Summer – hun har lige boet her, og de har tumlet non stop. Nu hørte han hende……….og det var nogle lange sekunder til jeg fik jodlet ham tilbage til virkeligheden. Tror aldrig jeg har knoklet sådan til en prøve…………….men det gik. Han fik sin pind :o))) Smukt var det dog ikke………..så der er meget at arbejde med. Men lærerigt var det………han går til mellem 95/ 100 til træning. På udebane ryger han så ned på ( i dag ) 77. Der skal virkelig arbejdes med forstyrrelser!

Må dog sige at jeg ikke har de vilde ambitioner på hans vegne. Han kan blive hammer-god, men jeg har Casey og Donna, som jeg er godt i gang med. Det er dog vigtigt han får brugt hjernen på noget fornuftigt. Der ligger fokus ift ham.

Summer og Ellyn havde en rigtig flot debut, hvor det en stor del af tiden så super top-proff ud. Summer lod sig aflede lidt af alle tisse-søerne på banen ( note til næste week-end – præmieuddeling mellem klasserne sker UDENFOR ringen, for hold da fast de kære hanhunde får tisset igennem, mens førerne venter på deres præmie ). Jeg havde sat mig 30 m fra den ene langside BAG andre hunde/ førere, men da Summer nåede til den røg næsen i vejret og hun vejrede. Jeg dukkede mig, men havde fornemmelse af hun kiggede lige på mig. Æjs, et kræ………….vi havde LIGE hygget og snakket, så ingen grund til at finde mig, men det gjorde hun. Der kom Ellyn på arbejde for at få fokus igen, og det betød også hun fik knaldet et par øvelser ind fra “øvede klassen”, hvilket er meget flot, men lidt dyrt ;o) Alligevel bestod de – og det var en superflot debut med en meget ung hundepige – 13½ måneder. Kæmpe til lykke!!!

Dejligt dag, pragtfuldt vejr, flotte præmier og masser af hygge. Super!!

Rigtig flot kontakt herunder ( Ellyn/Summer )…………hvilket der var flere passager med. Summer går simpelthen så tæt – nærmest helt sidelæns til tider for at gå korrekt. Hun har den mest fantastiske bagpartskontrol – super flot!!