Så nåede jeg til kaffen………Wow, det har været nogle hårde dage!!

Der er udpræget tendens til tingene ofte falder sammen herhjemme. Således denne gang parring af Donna, 2 * løbske tæver derudover, MEGET viril hanhund, arrangering af prøve for ca. 85 hunde – og selv skulle op.

2 løbske tæver og forelsket hanhund er i sig selv belastende ;o)

Så kaffen her til morgen indtages med piv, piv, piv om ørerne, fra en forelsket Chico, der ikke forstår han skal være i stuen med kedelige mig – når nu Andrea og Casey er UDENFOR. Tarveligt!!!!

Mht prøven, var der helt klart mange ting, der var nemmere denne gang, fordi vi nu har prøvet det en gang før. Noget erfaring at trække på. Til gengæld var der ca. 5 gange så mange ting, at ordne i sidste øjeblik – hunde, der skulle flytte klasse, afbud, folk der ikke kunne finde PM i mailen fra hundeweb osv. Og sådan er det – det hører med. Men de sidste dage op til prøven, blev der arbejdet på højtryk!

Nåh ja – så vred jeg også lige om på en fod mandag, og har brugt ugen på at humpe rundt – super god timing :o) Grundet parringen af Donna, har jeg aflyst kiropraktor-tider og ikke passet det – og det betød ryggen gik ned igen fredag.

Så mao – så blev der godt nok arbejdet på trods af omstændighederne!!!

MEN – så er det jo dejligt det hele gik godt alligevel.

Birgitte og jeg havde generalprøve torsdag, hvor vi løb vore programmer igennem. Smilla gik rigtig flot – men satte sig i stå efter 10 sek. – aldrig gjort før, så vi lagde lige en plan for hvad skulle gøres fredag. Resten var super!

Casey gik super – fantastisk fri ved fod – jamen, alt klappede simpelthen! Dæk med fører i skjul stoppede jeg efter 1 minut – for der er vi nået til træningsmæssigt :o))) Jeg ville ikke risikere at hun fik et billede af at sætte sig op eller lign. – så livrem og seler.

God mavefornemmelse – så må det gå, som det kan. Har man forberedt sig max, så er det bare at give slip og tage det som det kommer.

Vi lagde så også lige en strategi også med Ellyn, for når pigerne skulle op, skulle alle de andre være HELT væk. De 2 tøser er nogle selskabspapegøjer – det så man også i går. Vil helst hoppe op af alle og hilse på alt de passerer. Det er GODT, men kan gøre det svært. Og de er begge helt syge for at hilse på mig – også selv om jeg ser dem for 5. gang på 3 minutter – og opfanger de hinanden, kan man godt droppe alt!

Så jeg stod langt væk og så Birgitte og Smilla, som skulle op næsten sidst på dagen. Det er MEGET værre end selv skulle op. “Min” hvalp……..og de træner hos mig, og har altid gjort det…………og man kan INTET gøre. Bare stå og kigge på. Lysten er stor til at stå på sidelinien og give gode råd!!

Men hvor de klarede det flot. Jeg så en flot lineføring, med høj hale og super fokus. Jeg bed i neglene i “ståen” – men hun stod som et søm. Stillingsskift har hun misset til de to uoff. prøver vi har haft herude – så der har fokus været den sidste tid – og det gik flot!! Næseprøven blev hentet med stor sikkerhed – og hun lå som et søm i dæk. “På”, “fokuseret” – og Birgitte som aldrig har prøvet det før, og Smilla er første træningshund – hun lignede bare en million!!!!

Birgitte sagde inden – ” uha, hvis det går godt, så tror jeg at jeg bliver totalt bidt af det”. Hæ………:o)))) Tror sørmesen vi har et nyt super par i dansk lydighed :o)))

Ellyn og Summer skulle op lige da Birgitte var færdig, så det var noget med at tæske ned i den anden ende, dels for at møde Birgtte – men også komme væk fra Summer.

Fuldstændig samme billede – høj hale, dybt fokuseret og bare flot at se på!!! Var jeg også spændt på – men dog ret sikker på de nok skulle komme igennem. Det gjorde de også – 94 points, og 5. vinder. SÅ flot………

Jeg er simpelthen så stolt. De er kun 13 ½ måneder………..Mor Donna var 16 mdr. da hun debuterede……….i rally, og 18 mdr i LP. Det er SÅ sejt gået……..og jeg er imponeret af jeres ildhu.

Det er sådan et “fedt” arbejdsmiljø vi har herude på vores lille hundeskole også – hvor begge pigerne går. Der bliver virkelig knoklet, folk bruger hinanden – og der er virkelig en passion omkring det! SÅ dejligt at være en del af!

Ollie fra LP2 holdet var også oppe – han debuterede i LP2, efter at få sin LP1 i Lyngby. Mor Rikke har aldrig trænet hund før, han er 2 år – og dertil en lidt forsigtig hund, så i starten handlede meget træning om, han skulle lære at andre hunde ALDRIG kom tæt på!! Strenge ordrer fra mig……….for at han skulle kunne arbejde, måtte han være tryg. Det er lykkedes i et omfang, så han allerede nu var klar til LP2.

Rikke har den sidste uge klaget over der er tæver i løb ( uhh, man kendet det ;o) ) omkring sig – han spiser ikke, og er ved siden af sig selv. Alligevel lavede de en rigtig flot prøve, hvor de fik en flot 2. præmie – med 0 i felt ( han løb halvvejs ud og kom ikke længere ). Feltet er relativt ny for ham – og han tager den til træning – men en prøve er øget kriterie, så det arbejder vi bare videre på. Jeg synes Rikkes prøve i går var en kæmpe sejr. SÅ flot!!

Casey var i går på 12. dagen i sin løbetid og mere hot end nogensinde. Sad og kiggede på hende fredag aften og tænkte………..det går aldrig. Hun stod stort set non stop 2 timer med halen til side :o(((

Havde meldt hende til rally øvede og brugsprøven :o)))))))))) Hahaha……….edderdyleme dårlig timing :o)))))))))

Rally gik da heller ikke – hjernen var ikke med. Hun var svær at få ordentlig kontakt med, men vi fik da hutlet os igennem, indtil hun fik øje på springet ( som hun lige havde taget rigtigt ) – og så stak hun da lige af og tog det igen!!!!!!!!! KRÆ!!!!!! Efter hun havde taget det, gik hun resten af banen rigtig pænt.

Nå – men sådan er det. Nu ved jeg hun arbejder elendigt under højløb, så fremover bliver hun meldt fra, hvis det skulle ramle sammen.

Tænkte – at den brugsprøve måtte vi heller melde fra, og havde egentlig besluttet det, men flere sagde………….prøv det da!! Nåh ja………..så kunne jeg da tage det som træning i at komme den igennem og få overblik.

Hendes fri ved fod var elendig – hendes opmærksomhed var helt andetsteds – bare på turen ned til ringen, var hun ved at trække mig af sted, fordi hun så et par hanhunde på afstand. Hun blev ved med i fri ved fod – men hun gad ikke. Nu har vi ellers fået den så god……….hun gik fantastisk torsdag og sidst hos Johanna væltede roserne ned – men den går åbenbart “ned”, når hun ikke er helt sig selv.

Men resten af programmet gik faktisk fint………..Vi fik adskillige 10-taller, og de LP3 øvelser som indgår var næsten dem, som gik bedst. Fælles-sit gav 10 – og dæk med fører i skjul gik super de 2 minutter – hun lå som et søm. Vi har aldrig trænet 2 minutter – så flot hun blev liggende. Feltet var der heller ingen tvivl om, bortset fra hun kom lidt for langt, og lå på bag-stregen. Spring-apport gav 0 – hun låb udenom tilbage. Det plejer hun ikke – men det var første øvelse efter vores elendige fri ved fod, og hendes hjerne var stadig ikke kommet tilbage der. Hun knald-apporterede også. Derefter kom hjernen så…………….sjovt nok. Det samme i rally………..startede skidt, men blev så hurtigt godt efter dumme fejl.

Noget af årsagen til dette, skal måske også findes i vi ikke kunne varme op på pladsen, da hun jo er i løbetid. Har altid vidst hun har brug for at være der i god tid og lige “stresse ned” inden vi går i ringen – det havde vi ikke mulighed for i går.

Hun var bedøvende ligeglad med skud. Sad afslappet i plads ved mig – havde fin kontakt. Da der der blev skudt første gang, kiggede hun lige på Helle skytte 2 sek – men kiggede op igen. Ved 2. skud holdte hun kontakten med mig. Kyskold…………og fik 10.

Så hun fik sin titel – 2½ points fra en 1. præmie, med 0 i spring-apport, på den uheldigst valgte dag i år :o)) Det må jeg vist være rigtig glad for!!( og det er jeg).

Så en super dag på alle planer!!! Nu står den på trænin her i hundeskolen om lidt – og så vil jeg sætte mig i aften og plotte resultaterne på hundeweb. Så er der sat flueben ved DCKs prøve d. 22.09.2012 !!!