Sikke en fantastisk dag, det har været i dag. Størst er det selvfølgelig, at det nu er bekræftet ved dyrlæge Hans Jørgen, at Donna er drægtig. Han mærkede fine, små bobler – så nu starter den rigtige søde ventetid. Tiden indtil vished, synes jeg er knap så spændende – men når man ved, der er hvalpe er det SÅ hyggeligt at gå og dagdrømme, forkæle mor hund og hygge sig med tanken.

Jeg glæder mig sådan til det kuld – jeg har glædet mig siden Bassie blev født, og det efterhånden gik op for mig, han mere end levede op til forventningerne om kommende avlshan her i huset.

De to linier i huset mødes – SÅ spændende.

Synes jeg lærer så meget hele tiden – også ved at se hhv Honey/ Donna og Andreas hvalpe vokse op. De to linier har virkelig hver “deres”. Honey, Donna og Donnas hvalpe også, er meget førerfikserede – ELSKER at samarbejde. Det er ikke tilfældigt Donnas døtre allerede så tidligt klarer hhv LP1 og rally begynder så fint.

Andreas hvalpe med svenske arbejds-fædre har helt andre styrker. De er MEGET selvstændige – og det er jo klart. De er gennem generationer avlet til at rundere og gå spor på meget højt niveau. Det kræver selvstændige, stærke hunde. DET er de – og de elsker fart og gang i den. Andrea er i øvrigt også den af mine hunde, der har klaret sig bedst på runderingskurser m.m. – fuld fart frem. Hun er en sej lille hund!!

Donnas døtre med Patrick er der så også en del gang i. De er vildt sociale – elsker andre hunde, mennesker og party. Så sent som i mandags til træning, smuttede Smilla fra mor Birgitte for kun at knokle rundt i store runder på pladsen og bare give den gas i en glædes-rus. Hæ – det husker jeg halvsøster Baby også kunne finde på i den alder ( der trænede jeg sammen med hende og far Erik ).

Men de er generelt mere tændte på LP, rally – og ikke mindst lineføring/fri ved fod, end C´erne. C´erne vil bare gerne ud og løbe – alt med fart, tænder de på :o) At se Cloie løbe agility er fantastisk. ” Det er jo som en border collie” har jeg hørt flere sige. Og ja – det er dælme knald på!

Casey er super sej til feltet, udlagte apporter, indkald med stå og lign. øvelser på afstand – og med fart. Det har jeg nærmest ikke behøvet at træne – hun kan bare, og ELSKER det. Jeg har aldrig haft probs. med hun rejste sig i dæk eller lign. – hun er som sagt selvstændig, og helt ligeglad med at ligge alene :o) Til gengæld har det virkelig krævet meget af mig, at få hende til at gå en ordentligt fri ved fod. Lykkedes først rigtigt, da jeg fandt ud af at belønne med jagt, og det arbejde er vi stadig ikke færdige med. Men jeg mener helt klart, og når man får al den energi rettet hen hvor man vil – så er det super arbejds-hunde!!

Bassie ligner Casey en del – fædrene er også fætre, men han er dog mere førerorienteret. Elsker også det tætte samarbejde – hvilket hans far også gjorde. Men at sende ham ud og søge på en rundering – det tænder han også totalt på.

Det bliver SÅ spændende at se hvordan det bliver når de to linier nu mødes. Jeg er syg efter at beholde en lille pige, men nu er Chico flyttet hjem i stedet, og alle pladser booked op :o) Der er også mange års træning i Donna og Casey stadig, så sikkert meget godt at ikke sprede sig for meget.

Kiggger man sundhed og mentalitet komplementere de også hinanden super.

Spændende, spændende……………jeg glæder mig sådan!!

Det giver også en god energi, at der er noget at glæde sig til. Jeg har virkelig fået knoklet i dag. Skuret gulve, ryddet op, ordnet vasketøj – været i skoven med Casey og Chico, for at tjekke status på svampe. Det er lige det tidligste, men jeg fik 5 flotte birke-rørhatte med hjem. Nogle unge nogen – pæne, flotte og uden spor af snegle eller lign. 5 rørhatte er dog næsten et helt måltid i sig selv – de er en del større end f.eks champignoner :o) Tror jeg skal rundet plukkestedet hver 3.-4. dag fra nu af – så er der nok kontinuerlige forsyninger. De brunstokkede rørhatte var der ikke endnu – men de er nok også på trapperne. Sjovt nok de eneste svampe ( altså rørhattene ) som min søn gider spise. Han elsker dem – men hader champignoner. Mystisk barn!!

I morgen skal der laves ventilation her i huset – der var en tendens til duggede ruder sidste vinter, og nu har Jeannette luret, hvad skal til – så det er projektet i morgen. Derudover kage-bagning osv – for lørdag er der ryk ind af Lapinetter – endnu en ting at glæde sig til!!

Herlig dag!!