Det er blevet koldt – koldt om morgenen og koldt om aftenen.

Her går det den stille, rolige, vante gænge – dog lidt travl også. Trods”ferie” fra hundetræning afholdte jeg alligevel heldagskursus i rally i søndags. Der bliver også vasket en del hunde for venner og bekendte, så der er ikke megen tid til sofa og strikketøj 🙂

Donna bliver nu i tiltagende tempo rundere og rundere. Jeg har valgt denne gang at fodre hende med BARF hele vejen. Sidst tænkte jeg – livrem og seler – og skiftede til hvalpefoder halvvejs ( orijen) Selv om det var glidende overgang, udløste det gevaldig dårlig mave, og en uge senere kunne jeg pludselig konstatere, hun var blevet tyndere…………….og så viste scanningen at 4 af de 8 hvalpe i maven var gået til.

Samtidig med foderskift ca. havde jeg også fået hende scannet – det siger nogle kan medføre fosterdød, så scanningen er også sprunget over denne gang. Når man oplever noget ikke kører optimalt, må man jo ændre, hvad ændres kan – og det har jeg gjort.

Hun er bestemt ikke blevet tyndere denne gang – jeg synes hun er godt stor – der er stadig næsten 3 uger jo til termin. Hun er MEGET sulten, og jeg har lavet detaljeret kostplan for at sikre rette forhold af kød/ben/grønt/ kulhydrater – og Donna synes vist ikke det er helt nok :o) Hun får ellers kæmpe portioner nu, men er det et stort kuld, skal der jo også meget til………….er det ikke et stort kuld, udnytter hun bare situationen :o)

Denne gang har hun slet ikke adopteret tøjdyr eller lign. som hun gjorde sidst. Så det virker som om hun ved, det er “the real thing” denne gang. Hun har heller ikke slået lejr under skuret eller gravet huler. Dørmåtten får et par ordentligt ture hver dag – men det er så det.

Hvalpekassen er malet – og står nu ude bag skuret under presenning og venter. Den kommer ind i stuen om ikke så længe.

Hunde må være løse på stranden nu – og vi står tidligt op, for at være der før alle andre – og have det for os selv. Lange, dejlige ture – jeg elsker det! I morges blev vi dog mødt af en collie og en vinkende pige – det var Emilie og collie Joey – helt tilfældigt. Super hyggeligt! Så hun gik med på vores tur, og hurtigt rendte alle ( bortset fra Gimli ) løse og hyggede. Særligt Chico og Joey gav den max gas – tæskede rundt og jagtede hinanden. Det var super – så var Chico nemlig herligt træt hjemme igen.

Har lige et par dage, hvor jeg glæder mig over mange ting – og så kom der alligevel lidt malurt i bægeret. Casey og jeg var jo til brugsprøve i september. Trods indsendelse af resultat kort efter prøve-aflæggelse er titlen ikke kommet på hendes stamtavle. Jeg har et par kasketter på der – jeg var også arrangør af prøven, så har rykket et par gange. Ville jeg jo have gjort, uanset hvilken hund…………….

Har nu fået besked om “sagen” er røget på DKKs direktørs bord, for hele konceptet “brugsprøve” er nu kommet under lup. Spørg lige om jeg synes det er træls ??????

Og det er sådan set begge kasketter der synes det er øv. Delt personligt – for den titel ville jeg da gerne have på stamtavlen inden hvalpe næste år – ellers havde jeg jo ikke meldt til. Og så den off. som betyder jeg nu skal til at bruge en masse tid på at grave info frem, argumentere og sætte mig ind i hele den sag, som jeg synes er noget pjat. Det er 3-4 hunde max. årligt der skal tastes ind…….nu skal der bruges mdr. på det, hvor det skal endevendes, alle skal høres…………….og *suk* Den tid kunne jeg bestemt bruge meget bedre og sjovere – det er helt sikkert!

Værst er det dog, hvis det betyder der er risiko for prøven fjernes. At der ikke længere er en udstillingsklasse i DK for brugsprøvede hunde, er da fløjtende ligegyldigt. Jeg tvivler på særlige mange – om nogen overhovedet – stiller til en brugsprøve, for at kunne stille i en brugsprøveklasse på udstilling. Det er da en super mulighed for at få prøvet sin hund på skud – og få et officielt resultat på, hvordan den håndterede dette. Casey skal bestemt ikke udstilles mere – så ikke et sekund har mine tanker kredset om udstilling i den sammenhæng. Faktisk kredser mine tanker utroligt sjældent om udstilling……….tror næsten jeg tør sige stort set aldrig :o))

At brugsklassen på udstilling så er fjernet – og det er hammer ærgeligt af en masse andre grunde – det er en anden sag, men jeg bliver altså ærgelig, hvis der bliver pillet ved den mulighed der er for at få “brugsprøvet” sin collie. Næh – jeg bliver ikke ærgelig, jeg bliver nok sur faktisk!

Så er det godt at have en tyk mave at gå og nusse på – og om ikke så længe bør man kunne mærke små spark. Uhhhh, jeg glæder mig!