Så blev hvalpene 8 uger i går. Tiden er gået stærkt – hold fast det er intenst at have sådan et kuld. Der er så meget at nå hele tiden………….

Jeg blev desværre ramt af en virkelig grim omgang virus d. 3. ( startede d. 2. om aftenen ), så øjenlysningen måtte udsættes til i morgen, tirsdag. Jeg kunne dårligt stå på benene – og grimme opkastninger m.m. Der var bare intet at gøre 🙁

Hvalpene stavrede jeg rundt og fik passet – men dejligt med gode venner, som træder til og fik luftet de store! Det tog 1½ døgn, så var jeg mig selv igen – men betød desværre øjenlysningen lige måtte udsættes noget dage.

Derfor flytter første hvalp først hjemmefra onsdag………….Næste flytter i weekenden og så går det lidt slag i slag. Der er så stadig en tæve til salg, som venter på et super godt og aktivt hjem. Der har været flere mails med :” Hej – vi har set du har en tæve til salg. Den vil vi gerne købe til avl. Mvh XXX”.

“Avl” ? Det er private mennesker………ikke opdrættere. Ovenstående mail har jeg fået i hvert fald 4 gange i forskellige udformninger. Alle 4 sådanne korte beskeder.

Det skal siges, at jeg har ikke noget problem med ny ejer ønsker at få et kuld hvalpe f.eks – men det skal være ordentligt. Det skal være med stamtavle – og så er det noget man måske finder på, når man har lært hunden at kende, fået fotograferet hofter, udstillet og set hvad hunden indeholder – om den er god nok. Det må da aldrig være årsagen til køb af hund ?

Jah, jeg vil altså hellere beholde en hvalp, end sælge til “sådan noget”. De skal ud og være verdens mest elskede hund – og det kan jeg ikke læse ud af sådan en beskrivelse at de bliver. Har aldrig fået sådanne henvendelser før – så undrer mig om det er oppe i tiden ? Det der med at “avle” ?

Her har været over 100 mennesker de sidste 5 uger – der har været gang i den, og alle gæster er modtaget af en flok glade hvalpe, der kravler op på dem, logrer og SÅ gerne vil i kontakt. Der er spillet lyd-CD hver dag – og vi har sørme også fået mulighed for at træne fyrværkeri irl. Der er smidt med grydelåg, lavet små” forhindringer” som skulle forceres for at komme fra A til B – osv. De har fået det samme som præcis de andre kuld også – måske endda flere gæster.

I går var der så hvalpetest – spændende, som altid. Nu begynder det at blive interessant, for al familie omkring hvalpene er jo hvalpetestet og en del faktisk også gennemgået UHM.

Derfor var det meget mærkeligt at opleve at når hvalpene blev sat i det “fremmede rum” ( køkken/entre) søgte de tilbage mod “lågen” – og ville tilbage. ALDRIG set før. Da tester gik ind i rummet – og satte sig midt i og neutralt sagde “kom, kom” – så ville jeg have svoret de ville kaste sig over hende. Det gjorde de ikke – der skulle en del lokning til. Det har givet nogle krydser i skemaet, der kunne indikere det kunne være “usikre” hvalpe. Den køber jeg altså ikke!! Faktisk er min oplevelse, at det er noget af det mere selvstændige jeg har haft her. Jeg har ikke tidl. haft kuld der har decideret gravet sig under hegn – for at komme ind i naboens have, og så løb der et par stk. rundt derinde med høje haler og undersøgte hele hans have ( og fannerme ikke ville fanges 🙂 ). Da de først havde prøvet det…………så har de søgt at komme igennem alle vegne, også med succes. Jeg har lappet huller som en tosset. KÆFT, en flok lopper!!

Jeg har HELT andet billede af dem – så hvad skal man tro ???? De gæster som har været her – mange meget garvede folk – forstår heller ikke det resultat. Så man tænker jo lidt i, hvad årsagen kan være.

Mor og far ( og deres søskende ) er alle beskrevet som meget glade, åbne og opsøger selv tester med høj hale. Så genetisk disponerede er de ikke. Så kunne de være dårligt prægede…………….æh………………nej. 100 mennesker forbi, som nærmest er overfaldet af de små………..

Hvad er så anderledes ift tidligere tests ? Jo, testen fandt sted i mit køkken som er ud-i-et med stuen. i Stuen står hvalpegården. Så det er faktisk samme rum. I hvalpegården hvor de andre hvalpe var – var der den vildeste fest. Skrig,hyl og voldsom leg. Jeg har tidl. oplevet hvor grundig tidl. testere var med der skulle være HELT stille, når en test foregik. De store måtte f.eks ikke gø, så det kunne høres – for det kunne ødelægge hele billedet. Her var der PARTY lige om ørerne på dem – og det var vennerne!!!

Jeg spurgte tester flere gange undervejs, om ikke det var et problem – men det mente hun ikke. Det burde ikke betyde noget – og måske hun har ret ?? Jeg aner det ikke. Faktum er, at da de kom alene ind i rummet søgte de hurtigt tilbage til åbningen, og ville gerne tilbage til flokken. Det tolkes i testen som “flokafhængig = ikke så selvstændig “. Måske ville de bare tilbage til den leg der foregik – måske gjorde den det netop svært at koncentrere sig om andre ting ? Jaaaeh – jeg ved det som sagt ikke.

Eftersom det resultat af disse hvalpe, som jeg oplever som næsten MERE selvstændige end tidl – er så divergerende ift samtlige tidl. hvalpe , så tror jeg det er en mulighed. Men nu får ejerne testen med, så kan de bruge den til hvad de vil……….og smække flere, selvstændige socialiseringsoplevelser på, hvis det skønnes det føles godt.

Til gengæld var de SUPER seje med høj lyd og paraplyen ( forskrækkelse ). Løb i fleste tilfælde direkte hen og undersøgte genstanden. Vældigt uimponerede – der har de været blandt de bedste kuld jeg har haft. Uselvstændig ift mennesker, når der har været over 100 her ??? Og SÅ selvstændige/seje, når det kommer til forskrækkelser ? Det passer altså ikke sammen i mit hoved. Nå – men for sjælefredens skyld må jeg give slip – og så bare glæde mig til UHM tid, og se billedet der 🙂 🙂

Jeg har til morgen printet socialiseringsskemaer ud. Får ejerne altid med – men eftersom et par stk. bliver 1-2 uger ekstra, så må jeg i gang. Det er så vigtigt de får en masse gode oplevelser med – lidt hver dag – her de næste uger. Så tror Vestamager Centeret bliver et godt sted at hænge ud de næste dage – ligger 500 m væk. Vi skal køre lidt bil – og i hele taget ud og hente “krydser” til de skemaer jeg har printet ud. Der er præmie til den ejer/hvalp med flest krydser, når de er 13 uger 🙂

Har haft dem ude enkeltvist, og de har ageret præcist som andre hvalpe herfra. Sidder lige og kigger,og vupti – så springer de op, høj hale – og så skal der undersøges. Ind i indkørsler, drikke af vandpytter – og bare opleve det hele. Det er bestemt ikke usikre hvalpe!!!!

MEN : når man lader sin hund gennemgå en test, så må man også forholde sig til resultatet. Jeg tænker mit – men første skridt til at være kennelblind, er at bortforklare resultatet. Så jeg tillader mig en lille skepsis, men nu skal den have en ordentlig en på socialiserings-hatten! Hvad den sådan set har fået hidtil også – men nu skal vi ud af hjemmet/haven hver dag og have fyldt på og hente krydser. Man kan se skemaet her : http://www.hundeleksikon.dk/socialiseringsliste.html

Jeg har lagt en masse billeder ind i galleriet – som Susanne har taget, da hun var på besøg. Super fine billeder.

Deres hvalpetests er lagt ind på hvalpesiden – og kan se jeg mangler flere af C´ernes og faktisk også de første 2 kuld. De bliver lagt ind her de næste par dage – hvis nogle skulle have lyst til at kigge i det og sammenligne hundene imellem – og evt. også med de UHM flere af hundene har taget senere.

Nogen siger at krydserne ofte er samme sted, som hos UHM – det ser man tydeligt – at det er de ikke 🙂 Det er et øjebliksbillede – et værktøj, hvor man evt. kan blive gjort opmærksom på “svagheder/styrker” man ikke var bevidst om. Dette her kuld var ikke så sociale – men til gengæld super seje på lyd og forskrækkelse ifølge hvalpetesten. Donnas sidste kuld var lige omvendt. Hm………..Lad os nu se. Håber mange ejere stiller op til UHM – for det er der man lærer noget!! Hvad holdte vand – hvad gjorde ikke! Min oplevelse indtil nu – er at lyddelen kan man stole på. Er de kyskolde over et stort bundt nøgler, der knaldes i en metalskål – og løber direkte hen og undersøger – så er de også ret kyskolde på skud/lyd. Det viser tidl. hvalpetests/UHM – at der er en rød tråd.