Foråret er nu en realitet, og vi går en travl tid i møde. Det er så småt startet.

Torsdag var jeg ved dyrlægen med Casey, og få hende vaccineret. For så vidt noget ganske alm. og ikke noget at tænke videre over, men Casey var jo desværre hårdt ramt af Borrelia, da hun var lidt over 1 år gammel.

Det betød at dyrlægen og jeg valgte at springe hendes 2 års vaccine over, for ikke at risikere at kickstarte et tilbagefald.

Jeg talte med en dyrlæge i privat sammenhæng, der mente at når borrelia er færdigbehandlet,er det ude af kroppen – og det var så det. Andre siger, at det bor i kroppen resten af livet, og kan give tilbagefald, hvis immunforsvaret svækkes. Jeg tror nok det sidste er den gængse holdning, og i al fald oplevede vi jo også et grimt tilbagefald da hun var ca. 1½ år. Derfor valgte vi at springe vaccinen over.

Casey bliver nu 3 år her medio maj, og har overhovedet ikke været syg siden. Tværtom – hun sprudler af sundhed og livskraft – og jeg har derfor taget den beslutning at parre hende ved næste løbetid ( forventes om 1-2 mdr. ).

En drægtighed kan også svække immunforsvaret – men jeg kender til adskillige tilfælde i Sverige, med “borrelia”ramte tæver – der gennemfører drægtighed m.m. helt uden problemer, så jeg er ikke videre bekymret.

Et fingerpeg kunne det dog være, hvorledes hun reagerede på vaccinen – og nu her 3 dage efter, har der ingen reaktion været overhovedet. Jeg tillader mig at tro på, vi ikke ser mere til den borrelia!

Forårets komme betyder også mere aktivtet på diverse træningsbaner og ved prøvevirksomhed, og i går afholdte Vores Hundeskole uoff. LP1 og LP2 prøver. 12 kursister gik op – enkelte kunne ikke denne dag, men pt er der vel knap 20 stk. der faktisk er klar til at stille i de klasser. Det er jeg sindssygt stolt af! Mange har aldrig trænet hund før.

Da jeg mødte op tidligt morgen og begyndte at sætte bane op, mærkede jeg forventningens glæde. YES – nu kører vi – sæsonen er i gang. Som en gammel cirkushest der lugter savsmuld 😀 😀

Utrolig dejlig dag i går – 12 kursister der fik en lærerig oplevelse, med masser af hygge på ringsiden, gode præmier, kursist med totalt top-fotoudstyr som fotograferede hele vejen igennem – og en super sej dommer. 3.gang Pia Lander nu dømmer for os, og hun er super. Hun ser ALT – og folk får gode råd og generelle betragtninger med på vejen.Det er simpelthen guld værd!

LP2 blev vundet af border collien Ollie, som Casey gik på hvalpehold med – så han er så også knap 3 år. Han begyndte at træne her lige efter hvalpeholdet . 206 points – det er godt nok flot! 2. vinder blev Cloie – Lapinette´s Cool Jazz med 199 points. Hun gik et super flot program – første gang hun er igennem en LP2,og det klarede hende og fører Karin rigtig flot. Nu er jeg i gang med at sparke dem ud til off. prøve – for de er mere end klar!

LP1 var domineret af meget unge hunde – fra 10 mdr – 15 mdr. lå de fleste på. Flere af dem vidste vi havde et hængeparti i enkelt/2 øvelser, men det er en god oplevelse at komme gennem programmet. Der blev givet en del 2. præmier – alle med et enkelt 0. 1.vinder fik 149 points – det var Anette og aussie Kiki. De er også blevet sparket ud til off. prøve og er meldt til 🙂

Det var meget skægt at se forskellen på hundene på ca. 3 år i LP2 – og så de unge. Ingen tvivl om man får MEGET foræret med alderen omkring koncentration og fokus. Vi var andet sted på pladsen, og der var massive forstyrrelser i form af andre hunde, sågar gøende hunde, publikummer m.m. – som de ældre ignorerede totalt – men de unge havde en del sværere ved at give slip på 😀 Sådan er det – nogle processer kan bare ikke forceres – f.eks alm. modning.

Super dag!!!

Min egen træning går rigtig godt pt. Der er nogle detaljer faldet på plads, som har været under lup – og begge piger har rykket enormt på disse.

I går aftes, lavede jeg lige en status på udlagte apporter, som drillede Donna en del sidste forår – og Casey er startet op på her i for kort tid siden. Casey har haft svært ved at styre sin begejstring – hun er den fødte knald-apportør og “knald-springer” 😀 Derfor havde jeg en detalje omkring hun kunne finde på at stikke af fra mig i gang mod kegle – for at hente en apport.

Donne har været højre/venstre-spasser – MEN de lavede begge i går 2 perfekte øvelser hver.

Donna har længe taget rigtige retning – men vissent græt og slidte apporter = de er MEGET svære at se, så jeg har oplevet et par gange de sidste 14 dage at hun halvvejs ude ikke kunne se den – og så så den anden, og ændrede retning. Der har jeg oplevet jeg faktisk kunne standse hende og dirigere hende om – det kunne jeg ikke sidste år. Så hun først en – så var der intet at gøre. Så nu har jeg oven i købet en plan B,i fald hun gør fejl. Det er da meget godt at have i baghånden OGSÅ 😀

Men græsset er allerede lidt grønnere nu, og i går havde hun ingen probs med at tage retning og så hente den rigtige. Jeg må se at få købt ny apporter, som ikke nærmest er grå.

Stå, sit og dæk under gang lavede Casey helt perfekt, mens mine unger rendte rundt og fjollede lige ved siden af.

Jeg nyder at have fingrene i al træningen igen, og det kontinuerlige samvær med hundene omkring træning. Fedt!!!

Dejligt også at få mails med resultater fra mine hvalpe rundt omkring.

Således har Diva ( L. Blues in C ) været oppe til C-prøve hos DCH – og var kun 8,25 points fra en “pind” – eller ½ oprykning, som det hedder. Super flot – oprykningen er der næste gang, er jeg sikker på!!

Cloie ( L. Cool Jazz ) fik 199 til uoff. LP2 prøve i går, hvilket også er en flot 1. præmie

og Madonna ( L. Easy Tiger ) var til afsluttende hvalpeprøve i går hos DCH – og vandt flot med 58 points ud af 60.

I er seje – dejligt at følge med i, og jeg er sikker på I giver mig ret i, at den kontinuerlige træning med hundene, er samvær på højt plan. Jeres hunde elsker jer for det!!!

Herunder Madonna med hendes fine præmier! Stort til lykke!