Det har været effektive dage, siden sidst!

Kender I ikke det ? Når man går i seng om aftenen, er man bare gennemført tilfreds. Tilfreds med hvad man har nået i løbet af dagen, og at det hele bare et gået op i højere enhed. Sådan en uge har det været………

På et personligt plan, har jeg en fornemmelse af, jeg nu har fundet et middel der kan holde min gigt i skak. Jeg har jo slidgigt flere steder i kroppen. At spille obo fra ganske ung og mange år frem ( det fysisk mest krævende instrument ) har sin pris desværre. Min nederste halvdel af ryggen har slidgigt, begge mine tommelfingre ditto – og så har jeg de sidste år haft udefinerbare smerter i benene. Hver morgen har det været at stå ud af sengen, som om man har løftet brosten hele dagen før. Den der mega ømhed ved overanstrengelse. Men jeg har ikke overanstrengt noget ??

Jeg har været ved flere læger, fysioterapeuter m.m. – og konklusionen var så netop den gigt i ryggen, som kunne ses på røntgen – og så at jeg er platfodet, og derfor går forkert. Jeg fik indlæg til skoene – men efter 2 mdrs. prøvetid, syntes jeg stadig ikke det var bedre – tværtom.

Nå – så har jeg prøvet fiskeolie, glucosamin og lign. jeg ville sætte en hund på 😀 Næh – heller ikke bedre. Så jeg har lidt accepteret, at sådan er det bare…………..

Jeg er meget glad for naturen, og læser med lidt hist og pist om iagttagelser i naturen. Faldt helt tilfældigt over noget om mælkebøtter – “selvforsynerens ruccola”. Jeg vidste jo godt man kunne spise dem, men troede helt ærligt det var noget 70-flip. Et hippie-påfund 😉 Pengene er ikke store her – og mælkebøtterne er hist og pist i haven, og nysgerrig er jeg – så salat blev lavet med mælkebøtter i. Smagte overraskende godt – ja, meget som ruccolo. Lidt mere bittert måske.

Søgte på flere opskrifter, og fandt talrige artikler om deres gavnlige virkning ift gigt og muskelsmerter ( og en masse mere ). Jeg puttede nu også blade på min frokost – og salat hver aften. Efter få dage havde jeg det mærkbart bedre i ryg/ben. Effekten bliver bedre hele tiden – og jeg har ikke haft det så godt som i de sidste dage i mange år. Det er jo HELT vildt!! Nu ryger de i/på alt – og så håber jeg effekten holder!

Det har nok medført at energiniveauet har været i top denne uge. Som nævnt betød prøven med Donna, at jeg blev hooked på træning. Elsker analyserne, lægge strategier m.m. Samtidig var det en kæmpe motivation, at hun var så på og glad. Ingen tvivl om hun ser vores træning som kæmpe ressource – så det skal hun da have!

LP prøve lørdag ( som sagt ). Søndag kørte jeg i skoven, hvor der er stort engstykke fyldt med mælkebøtter. Der trænede jeg felt og udlagte apporter. Stor succes – flot tempo og sikkert. Mandag trænede jeg detaljer – klik for at vælge midten af feltet m.m. herhjemme. Tirsdag var de ( Casey har også været med alle dagene ) med på træningspladsen og vi trænede 1 time, inden jeg skulle have hvalpehold. Felt igen – i mælkebøtter. Onsdag var der selvtræning med et par hvalpekøbere – Birgitte, Karin og Jeannette. Super fedt – og Donna gik som en drøm. KÆFT – hvor var det godt!

Torsdag var der Johanna-træning – og jeg kiggede på lille Donna, som nok egentlig trængte til fridag. Men med kom hun. Casey har max trænet 15-20 min i disse sessions, for hun bliver hurtigt træt, mærker jeg. Håber det bliver bedre nu, hvor hun er stoppet med sine 28 dage på antibiotika. Men hun vil gerne – og har godt af at få brugt hovedet lidt 🙂

Det var stor succes. Johanna kender os jo rigtig godt – og sikke meget fed feed-back. ” Jeg fik helt kuldegysninger” sagde hun – da Donna for 3. gang fulgte perfekt ud til kegle i udlagte apporter ( virkelig et problem sidste år – Donna hang ). FEDT!! Øjs, hvor er man glad, når man har arbejdet, og resultatet måske lidt kommer bag på øjne, der kender en fra tidl 🙂 Lidt som at møde nogen, man ikke har set længe – og de måbende udbryder ” Sig mig – har du ikke tabt dig”????? Uhhhh, den tilfredsstillelse er god 😀 😀 ( i hvert fald for folk som mig, der har tendens til at have noget på sidebenene 😉 )

Jeg har også startet med at pille i de “småting” efter vi gik i gang igen – for når der ikke er trænet længe og tavlen er “ren” – er det nemmere at omkode ( erfaring fra mit liv som musiker, hvor processerne til forveksling minder om hundetræning ).

Alle detaljer er bare på plads – viste prøven også. Ud over de 2 nuller til prøven, smed Donna kun 10 points. Jeg smed de 6 – ved at give håndtegn til dæk ( og det jo 3 øvelser det så sker ) . Dåååååh – vidste det jo godt, men var lidt nervøs ved min debut efter 1 år væk, havde fokus andetsteds og så kom de gamle vaner igen. Donna smed 10 – hvor de fleste var, at hun ikke indtog sit i “positioner under gang”. Derudover var alt stort set……………perfekt!

Siden prøven har succesraten på feltet været……………………..99,99 %. Jeg fatter det ikke!!! Uanset hvad jeg har budt hende – og vi har kørt rundt til forskellige steder – så har hun taget feltet flot og sikkert og i galop derud.

Udlagte apporter har også været sikkert, MEN jeg har benyttet mig af træning med andre til at låne apporter. Jo mere ulækre, desto bedre. Det havde vi et problem med i 2012 – men fik på plads. Til prøven samlede hun fint apporten op ( efter jeg havde knaldet 1 kommando for meget af – men der var det ikke et problem at samle op ). Men disse tests har vist, at hun godt kan nøle lidt, hvis det er en godt brugt en – og skal have en ekstra kommando. Så nu lokker jeg alt og alle til at hive apporter med – og så skal hun samle dem op 🙂 Men bevægemønstret har været fint – var det også hos Johanna.

Så hvad f……… er problemet ? Hvorfor brændte hun de 2 ? Spændende, synes jeg 😀 Jeg er jo lidt nørdet. Nu er jeg spændt på at se næste prøve – uheld er en mulighed. Det kan også være hendes “koncentrations-form” på en prøvedag med forstyrrelser, skal trænes op. Under alle omstændigheder går det fremragende – og den 1. præmie skal nok komme. Det er jeg slet, slet ikke bekymret for. Men egentlig fylder det ikke så meget lige nu – jeg synes processen er sjov. Det tænder mig at analysere, søge at forstå – og så at få hende “omkodet”/ gøre hende sikker.

Næste prøve er næste weekend, og så har jeg meldt til et par flere også. Bliver en weekend med knald på. Har for længe siden lovet at passe Summer d. 24. – 25. – og da jeg så af sideveje hørte om en af mine små E-er var meldt til udstilling ( ejer er en kratlusker 😉 ), så meldte jeg Summer til for at joine, støtte op – og have en hyggelig dag sammen.

Hæ – forleden kom så mail fra Christian. Om jeg kunne have Bassie på forlænget weekend. Jeg har altid passet Bassie og han indgår totalt i flokken – og jeg elsker at have ham her. Så jow – han kommer også. Så der bliver gang i den. Tænker Bassie kommer med i byen de 2 dage – og bare hygger på sidelinjen med kennelmor.

Jeg er stadig ikke afklaret med, om jeg trækker Casey fra LP3 prøven. Hun skal være mere på dupperne i al fald – vil ikke hive en lidt træt/skvattet hund med en hel dag. Derudover har vi jo SLET ikke trænet, hvad hun har behov for – for hun har brug for meget træning, da hun ikke tænker så meget som f.eks Donna – men alt skal sidde på rygradden. Det skulle være for en tester i så fald – men nu må jeg se………….