Jeg må hellere få updatet her. Endnu en gang må jeg konkludere det er intense tider pt.

Der er sket rigtigt mange ting den sidste tid, som fylder meget. Når det så rumsterer i hovedet – så har jeg det godt med kreative projekter, så har kastet mig over en del projekter i den afdeling.

Trixie render pt rundt i Norge og har noget kvalme. Det er meget atypisk – hele det kuld er ekstremt madglade. Jeg synes det er lidt tidligt ift drægtighed – men flere opdrættere siger, det har de også oplevet, såeh……….det kan da give et lille håb om at det lettere sindssyge nordiske projekt måske vil lykkes ??

Jeg har opdateret hvalpesiderne – og hvalpenes stamtavle ligger der også nu. Går man endnu en generation tilbage -så er det en ganske anseelig mængde korade hunde ( kårede – brugskårede ), der ligger bag på begge sider. Åhhhhh, jeg håber der kommer en lille, sej tæve til mig!!

Farmor – både den biologiske og den menneskelige af dem, har været til SM i Sverige denne weekend. Bliver spændende at høre, hvordan det gik……….de har knoklet, og det er føget med mails mellem DK og Sverige omkring træningsmetoder m.m. Det er vildt spændende altså!

Donna og jeg var til LP3 prøve i onsdags. Ja – en hverdag, men det lå i forbindelse med at arrangement kaldet “hundedagene 2013” hvor der hele ugen fandt kurser sted med sindssygt spændende instruktører m.m. Vi nøjedes dog med LP3 prøven – pengene er relativt små herhjemme, så der må prioriteres.

Donna gik sin bedste prøve indtil nu. Hun var på, koncenteret, oppe i tempo – og afsindigt sikker. Hun brændte en enkelt øvelse – indkald med stå. Den er ellers en af de mest sikre overhovedet, og derfor har vi slet ikke trænet den de sidste 2-3 uger. Hvad kan jeg så lige lære af det ?? 🙂 🙂 Ellers flot tempo hun havde – wrooooooooum, men idet jeg gjalder stå er hun i fuld gang med at kigge ud til siden og filme med dem som sad der. Utroligt som hendes “mentale” træning har hjulpet. Har jo trænet meget bevidst på, at sende hende ud efter apporter og i felt – hvor der var et vist pres. Det har været SUPER – og jeg har ladet hende tage initiativ til at hilse på de hunde hun har lyst til – hvilket har været flere og flere. Hun render faktisk rundt og hygger sig rigtig fint 😀

Såeh – hun jodlede mig mig i indkald – med smørret grin og lidt a al ” Damn, jeg er lækker-agtigt” til de folk der sad ved ringsiden. STÅ siger mor så – og hun jodler 2-3 m videre, kigger op, og ned ryger halen ( okay – her overdriver jeg måske liiiiiige lidt ), men udtrykket i øjnene siger alt : ahhhhhhhh……….øhhhhhhhh…………….shit! Jeps – det var ikke helt rigtigt – og hun skyndte sig ind i plads – den mest perfekte, lige, lækre plads – og kiggede intenst op. Nååårh – hun er sgu sød. Elsker den hund!!

Resten af prøven var fantastisk. Kæft, hvor var hun god. 10 i felt – og feltet lå med rallyringen bagved, og en hund+ fører jublede rundt derinde. Ingen tøven – fuld galop derud – helt til bagenden af feltet så ind på midten og “stå/dæk” – ga da knald, ned i dæk. Indkaldet også super.

9 i udlagte apporter – hun skulle have en ekstra apportkommando da hun stod ved den rigtige + flagrede let ud mod kegle ( det var meget lidt, men ok – dommer er skrap og ser alt, og det er bestemt som det skal være 🙂 ).

9 i stillingsskift – bestemt heller ikke ringe. Hun rykkede et lille stk. frem – vel 10-15 cm. Eneste fejl der. Det var lækkert at se på fra min position.

10 i springapport – og jeg havde endda smidt vores apport væk, fandt jeg ud af aftenen før. SHIT – jeg sov stort set ikke om natten. Havde totalt stress over den apport. Endte med at måtte tage en af de store på 500 gr med – og ville hun så tabe den ????? Niks – hun var bare god!!

10 i sit.

Derudover 8 i fri ved fod, hvor jeg ikke synes jeg selv gik helt godt på et lidt ujævnt underlag – og ellers 9 og 9,5 i det hele.

9,5 i helhed – og ” Et dejligt samarbejde og opmærksomt arbejdende hund. Kun absolut sidste sikkerhed og præcision mangler på dagen.

Fedt manner! Hun ER sgu god, mors Donna!! Vi skulle bare putte noget pres på træningen – det var løsningen.

Nu er vi så i den situation at 1 stk 1. præmie mere i LP3 – så er hun DKLPCH. Det skal hun såmænd nok blive i år – for hun er super stabil. Det er mærkeligt – elsker at arbejde med hende, men hvad skal vi så lave ???? Hun er 5 år – der skulle gerne være 4-5 gode år mere i hende ift arbejde. Rally champion – ja, det skal vi prøve, men lurer også på at melde hende i DCH og prøve lidt af den slags.

Datter Smilla var også rigtig god – hun fik 94 i øvede klassen, og blev 3.vinder. Så sejt – og nu skal Summer også til rally øvede prøver – og begge knokler LP2. Jeg er dybt imponeret over de to piger – og deres ejere. Hundene er ikke blevet 2 år endnu, men begge med LP1 og RBM titler – og knokler derudad……..

En ting der har fyldt meget – og har trukket den anden vej – var mailen fra Conni om, at Cocky ikke klarede kampen mod anaplasmose. Hold da op, det var en grim melding. Dels har jeg jo fulgt intenst med i det forløb, men det kommer også tæt på ift jeg selv har en hund med anaplasmose – der udover første udbrud også har haft 2 tilbagefald. Det var så i den forbindelse jeg begyndte på byggeprojekter – trængte simpelthen til bare at gøre “et eller andet” hårdere fysisk arbejde.

For man fyldes med afmagt – og afmagt kan ikke leves ud. Er man ked af det,græder man – er man vred, skælder man ud – men afmagt ?????? Hvad gør man ?? Jeg bygger!

Det har været et helt horribelt forløb Cocky har været igennem – hvor dyrlægen slet, slet ikke var opmærksom på, hvad han havde mellem hænderne.

Endnu en collie er nu mistænkt for at være smittet – det er som en ond drøm 🙁

Så ja – en intens tid.

I dag havde jeg “pelskursus” – hverdagssoignering, for de langhårede hunde på hundeskolen, som synes det ville være spændende. Ofte er snakken jo faldet på de ting, og der er nogle totalt udstillings-nørder imellem også, som ikke kan få fif nok.

Super hyggeligt – og der blev børstet vovser for fulde gardiner.

åh ja – og så var der projekt “Fjerne hvepsebo”. Mit fuglefodringsbræt var pludselig ved at reformere til en står grålig masse…………….arggggggh. Jeg gider IKKE have hvepse i haven med hunde, børn – og mig selv – rendende rundt.

500 – 1000 kr. for en mand til at fjerne dem ?? Nope, forsøgte selv i nattens mulm og mørke ( hvor de sover ). Gav dem dog først en ordentlig omgang wd40 – som dæmpede dem lidt ( dem udenfor i al fald – dem inde i boet, vågnede godt nok op, da jeg begyndte at trække en sæk op over og ville klippe foderbrædtet ned ). Wow – godt man er i form af ninja-belønninger med hundene, for hold da magle, det skulle pludselig gå stærkt. Men det lykkedes! Har aldrig hørt en sort sæk larme så meget. Der må have været rigtig mange hvepse i det bo!!

Lidt fra “ugen der gik”. Bianca og Smilla til træning på billede 1 – halvsøstre. Bianca er nu 7 mdr – og sørme i løbetid for første gang. Hun er blevet en stor pige!!!

Birgitte og Smilla fra deres rallyprøve – det så bare så flot ud.

Donna med sin 1. præmie

Jah – jeg bygger. Har bygget en ny havelåge – af en engangspalle + 4 brædder jeg fik foræret. Det har kun kostet skruerne – træbeskyttelsen er fra mit hus. Synes selv der er ret pæn faktisk………….så nu er næste projekt højbede!