Vi er gået lidt i hvilefase/hyggefase herhjemme nu 🙂

Nyder efteråret – går gode ture i nærmeste skov. Huset er gjort vinterklar og følelsen af at være “godt med” er altoverskyggende. Så er kaffen lige lidt bedre!

Jeg får nu spundet en masse garn og strikket ting og sager af hundeuld og det er skønt at have tid og indre ro nok til det.

Der bliver ikke trænet meget eller særligt målrettet. Dog blev jeg stædig og tog som “challenge” at mine hunde skulle lære den nye rallyøvelse – hund løbe rundt om fører i gang.

Den er SVÆR – meget svær og jeg synes det er trist at den er at finde i øvede klasse fremover. Det kræver en hund der selvstændigt og hurtigt forlader pladspositionen for hurtigt at løbe om fører som ikke må ændre tempo. Jeg gav op på forhånd. Så summede jeg lidt – og prøvede igen. Lagde ny strategi…………og pt kan Donna løbe rundt om mig, hvor jeg går i langsom gang – Honey kan øvelsen.

Men hold da fast, jeg synes den er åndssvag – i lighed med flere af de nye øvelser, så rally championklassen har jeg ikke lyst til at gå i krig med. Der skal det hele kunnes på højre side også.

Så what to do ? Noget skal de jo lave, de små…………

Så beslutningen er truffet. Casey skal jo træne LP3 – og den skal have en over nakken næste år. Der er et mål om mindst en 1. præmie der hos hende.

Donna bliver meldt til i DCH. Hun elsker at gå spor, og har såmænd også arbejdet fint på de runderingskurser vi har været på i både DK og Sverige. Feltsøg tror jeg også hun vil synes er skægt. i forvejen samler hun alt op på stranden, som er smidt af mennesker……..så tror hun vil synes de opgaver er sjove.

Så måske et mål om oprykning til B klassen for hende – det er bestemt et godt mål.

i al fald synes jeg det er ting, som er sjovere at træne med hende – end rally. Vi kan så pille et par øvelser ud hist og pist for dog at lave lidt andet, men det sjove i rally – flow, samarbejde, glæde – er væk for mig med de nye regler. Desværre…….

Summer kommer på besøg i dag. Hun er nu i 3. uge – og Ellyn melder om store adfærdsændringer. Mere stille, vil ikke altid spise om morgenen – men når hun så spiser er det med glubende appetit. Det lyder unægteligt som om den “er der”, hvilket jeg virkelig håber. Åha jeg er skruk.

Det er så spændende, hvad hende og Bassie kan få af små pus!!

Så efter en hektisk sommer med megen træning og mange prøver er det rigtig rart at have tid til at gå og analysere lidt, summe lidt – hvad vi skal fremover og hvorfor.

Hvalpe er første step!

Udover at træne de nævnte ting, skal Donna også op til brugsprøven i 2014 – jeg havde faktisk tænkt at melde hende til den her i efteråret, men ombestemte mig i sidste øjeblik. Ingen grund til at skynde sig – der skal også være noget at træne hen imod i 2014.

Har ofte sagt at jeg var lidt bange for at blive “færdig” – for når hunden er champ, så ser jeg ikke rigtig formålet med at blive ved at gå op i LP3 f.eks. Risikoen for at hunden eller jeg kommer til at kede os ved gentagelser er stor – og det er mange penge der skal lægges. Så hvad så når målet er nået ?

Det er der vi er nu – så samtidig med jeg er stolt og glad, er det også lidt tomt. Derfor skal der ledes lidt rundt for at finde noget FEDT at lave med Donna. Hun er kun lidt 6 år – og det bedste i verden for hende, er at vi laver noget sammen. Så det er alt for tidligt bare at hygge rundt herhjemme…………

Samme sag sikkert med Casey – den største grund til jeg har skruet ambitionerne ned for hende i år. Vi skal ikke være færdige for hurtigt.