Glædelig jul til alle!

Her har vi haft en super dejlig juleaften – stille, rolig og MEGET hyggelig.

Vejret er utrolig mildt for årstiden, og hundene og jeg får gået nogle gode ture. Der er utrolig dejligt ude i naturen pt.

De små er 11 dage i dag. Der sker meget hele tiden, og der er nu synligt meget mere aktivitet. Når de kan lugte deres mor, flyver hovederne op – og de vejrer i luften. 1/4 sekund efter stavrer de af sted efter hende 🙂 Det er SÅ cute!!!

De har alle sammen fået øjne siden i går – det er gået stærkt. En enkelt – den zoble tæve – var lidt urolig i nat. Trods nattetår og mors omsorg, var der lidt piv piv og moslen rundt. Jeg har prøvet i de fleste kuld af en enkelt eller 2, fik lidt betændelse i øjet. Når øjnene begynder at åbne sig, sker det inde fra øjenkrogen. Så det starter med et lille bitte hul der – som så kontinuerligt åbner sig mere. De små bliver jo nusset og pusset af deres mor – slikket i hovedet, og mælken kan også sprøjte i hovedet på dem osv – så der skal ikke meget til for at en baktusse eller to, får forvildet sig ind i dette mikroskopiske hul. Derinde er der lunt og godt – og så kan en øjenbetændelse hurtigt blive en realitet. Heldigvis er det nemt at gøre noget ved. Saltvand på et stk vat, og så tørrer man henover og håber noget af det ryger i hullet. Derefter trækker man forsigtigt i de to øjenlåg, og når huden der så presses ind mod øjet, bliver betændelsen skubbet ud af det lille hul. Det lærte jeg af en dyrlæge engang.

Nå – men det var jo det, som var med den zoble, så kl. 4 i nat måtte jeg i sving med at rense øje 🙂 Det SKAL ud – for ellers kan hornhinden svitses af betændelsen. Det kom fint ud det hele, og derudover blev hullet lidt større – så der kommer luft til. Det er det bedste overhovedet. I dag har hun + samtlige søskende – fine små rosiner, hvor der i går var lukkede sprækker. Det er fantastisk at opleve hver gang. Lige pludselig er det en rigtig lille hund man kigger på.

De er SÅ dejlige – svært ikke at blive totalt forelsket i dem, og jeg ved det bare bliver mere og mere, som de gror til.

Efter 2 uger, skal deres fødselsvægt gerne være tre-doblet. De bliver 2 uger på lørdag – og 2 stk har allerede tredoblet fødselsvægten. De vil gerne hurtigt være nogen store hunde 🙂

Lille-pigen er slet ikke lille mere – hun har hentet sine søskende totalt. Meget homogent kuld – som følges af og er nogenlunde lige store.

Jeg lægger hele tiden billeder af dem i galleriet under F-kuldet, så der kan man følge med på billeder 🙂