Livet er skrøbeligt.

Sidste blogindlæg handlede om de 2 hunde herhjemme, der er syge – kronisk. I 5 år har jeg nu levet fra dag til dag med Gimli. Han har svær spondylose, og pt er hele ryggen stort set groet sammen. Der har været perioder, hvor han har haft smerter – han har været smertedækket on/off. Lige så snart jeg fornemmede overskud, tog jeg pillerne fra ham – for får de dem 24/7 i årevis – så er der kæmpe risiko for mavesår………og så kan man risikere at måtte aflive din hund af det i stedet.

At han nogen sinde skulle blive 8-9 år, havde jeg aldrig troet. Han bliver 9 nu d. 5. juni.

Ifm han så havde noget mad siddende fast i halsen, påviste dyrlægen at hans spiserør ikke er normalt. Det er for stort, slapt og mangler den elasticitet det skal have. Derfor sad ganske alm. mad fast.

Det kan skyldes sygdom i spiserøret – eller kræft i bughulen. Sammenholdt med han har tabt sig fra 27-28 kilo til nu 24 på kort tid – på mere og mere mad ( og han spiser gerne ), så vil jeg tro kræft er et godt bud.

Han er træt, gammel at se til – men stadig glad og har ikke smerter. Men hver dag kigger jeg på ham – hvordan står det til i dag (?) ER han glad (?) osv.

Det har derfor været stort chok – og sorg – at følge med i nevøen Diesels sygdom de sidste dage. Diesel bor hos mine bedste venner – som bor vel 200 m. væk. De har også Cloie her fra huset ( + Kenzo ). Vi har trænet sammen i 1000-vis af timer, og passer hinandens hunde osv, når der er behov for det.

Havde hørt om Diesel virkede meget træt – og sidste torsdag var jeg forbi i andet ærinde. Var noget chokeret over at se ham – han slæbte bagbenene efter sig og virkede totalt udmattet. Dyrlægen mente på det tidspunkt det kunne være noget tarmbetændelse, og han var på antibiotika. På det tidpunkt var der ikke rigtigt reg. dårlig mave – men altså – Casey havde det jo så også uden symptomer åbenbart, og vi lufter samme steder. Havde de gnasket noget i sig (?) Eller noget virus (?)

Jeg syntes dog han virkede MEGET træt ift tarmbetændelse og talte med Jeannette dagen efter, hvor jeg sagde jeg havde en skidt fornemmelse – men ikke kunne forklare det. Prøvede alligevel – det handlede om han så langt mere skidt ud, end en tarmbetændelse ville medføre. Diesel har altid styret huset – de 2 andre hunde var begyndt at overrule ham. Viste slet ikke den respekt de plejede og virkede ligeglade med ham. Det er efter min erfaring et rigtig skidt tegn 🙁

Han blev værre over weekenden, og nu kom den dårlige mave så – hvilket mest var at hans afføring indholdt en del blod. Det er jo symptom på tarmbetændelse, men nu var han jo i behandling med antibiotika – så mystisk det blev værre. Det har været et renderi til dyrlæge – som endte med daglige indsprøjtninger med prednisolon, antibiotika og kvalmestillende ( han ville ikke spise ). Det hjalp intet – tværtom.

Mandag havde jeg lovet at køre ham derned og få sin indsprøjtning, og vi talte om at nu skulle han altså have hele turen. Røntgen, hvis der sad noget i tarmen – blodprofil osv. NU måtte det undersøges til bunds.

Heldet er så at dyrlægen ringer og vil lave tiden om – til et tidspunkt, hvor jeg desværre havde andet ærinde. Jeannette tog så selv derned med ham – og blodprofilen viste nyrerne var helt skidte. De blev scannet – og de var stort set væk. Ædt op af sygdom eller kræft 🙁

Så stærkt kan det gå………..puha :((((((( Samme aften fik Diesel fred. Man kan ikke leve uden nyrer.

Det har været voldsomt, chokerende og er gået alt for stærkt. Diesel er bonusflok – det er SÅ mærkeligt nu at være sammen med flokken der og han ikke er der. 8 år er jo ingenting………Han har været fit og frisk hele sit liv til nu – og så er der Onkel Gimli, der har været syg i 5 år. Verden er uretfærdig 🙁

Der kommer nogle hårde år nu. Jeg har 3 hunde, der bliver 9 år lige om lidt……..Når jeg kigger på Gimli, kan jeg godt se det går den gale vej. Det har det sådan set gjort længe – men han kan slet ikke holde huld nu.

Det er bagsiden af medaljen………Man skal nyde dem, mens de er her – det kan pludselig gå stærkt 🙁

I den anden “ende” viser Dina alle tegn på at være drægtig. Hun går i 4. uge i dag – og har været utrolig sulten. Hun er puttesyg, men søger også lidt “ensom majestæt”, hvor hun ligger og bare “er”. Gider ikke rigtigt Gandhi, som hun plejer – med at lege vildt osv, og han synes til gengæld stadig hun lugter godt bagi. Det er rigtigt gode tegn. Jeg tager ned forbi hende i næste uge.

På lørdag er der Lapinettedag, hvor vi har fået lov at låne Roskilde, DCH – med deres kæmpe arealer + klubhus med masser af borde/stole. Jeg glæder mig SÅ meget!!!!

Vi har også lånt en instruktør og hundene skal ud og gå spor, rundere – og der skal trænes tricks. Muligvis også noget feltsøg.

Slutter med stor middag, som vanligt. 13-14 hunde med ejere deltager.