Så er Dina rykket ind – mandag. Jeg kørte ned og hentede hende – og da jeg går ind på gården kommer hendes sambo-collie Gandhi springende mig i møde. Hoppe hoppe – han er SÅ glad. Men hvor dælen er Dina – hun plejer at være den første, som kommer.

Så kommer hun luntende i skridt og da hun er 5 m fra mig, forstår jeg hvorfor. Hun er simpelthen enorm. HOLD da op.

Også meget glad for at se mig – og da jeg har fået overtaget hvalpemad m.m. trækker hun mig stort set hen til bilen. Døren når dårligt op, før hun er hoppet ind.

Vel hjemme går hun ind i flokken, som boede hun her. Dejligt – og nemt!

1 time efter hjemkomst, ser det sådan her ud – Dina sover trygt og tungt i midten af det hele. Måske kan man ane hun er bred ?? Taget med tlf. så ikke super kvalitet.

Det er Fanny, der sover med sin bold 😀


Hun har det fint, spiser flot – men puster noget. Det er varmt – og tungt. Hvalpene sparker løs inde i maven, og de kan mærkes stort set over det hele. Tror dyrlægen får ret i det bliver et stort kuld.

En sidste undervisningstime i aften – så står den på barselsorlov.

I weekenden var der instinkttest, afholdt af Dansk Collie Klub. Jeg havde meldt Fanny til, og søster Flora var også meldt til. Det var i særdeleshed imponerende, fordi ejer Belinda har en 8 uger gammel baby, men mormor var med og passe barnebarnet. Sådan har de også klaret træning – allerede 14 dage efter fødsel stod Belinda på træningspladsen med Flora. Super sejt.

Det var en super oplevelse. At Fanny havde instinkt, var jeg godt klar over – hun vil gerne løbe efter alt der bevæger sig – også i et omfang, hvor jeg har måttet træne at biler altså er “no go”.

Det som var rigtig fedt at opleve, var at det ikke kun er hjernedød jagt – men at hun ( og Flora også ) begge brugte hjernen meget og placerede sig helt korrekt, samt læste fårene rigtig godt.

Derudover var der godt nok knald på – mine arme var virkelig ømme dagen efter.

Man må først komme på får med sine hvalpe, når de er 6 mdr – for man ønsker ingen dårlige oplevelser, så de evt senere synes får er noget hø. Selvtillid osv kommer ofte med modningen, så 6 mdr er skillelinjen hos Camilla. Fanny og Flora blev 6 mdr den dag – så stadig “små” – men det kunne man ikke se på reaktionen 😀

De var godt nok oppe at ringe.

Camilla spurgte om ikke det var noget for mig, at gå til det kontinuerligt med Fanny – og det kunne jeg egentlig godt finde på, når nu hvalpene er flyttet hjemmefra. Jeg synes selv det føles meget meningsfuldt at gå under åben himmel og lade en hund lave, hvad den er avlet til.

Camilla har gerne nogle ord, når man har været inde – hvad hun ser, og hun sagde Fanny og Flora var meget ens. Stor selvtillid, stort mentalt overskud, masser af drift og læser fårene rigtig fint. Det har de med – ikke noget hundene kan lære. De placerede sig nemlig fuldstændig rigtigt ift at hyrde og ikke bare jage.

Super oplevelse. 4.generation jeg har på får – og driften er bestemt ikke blevet mindre 😀 😀 😀

Men som skrevet – nu barselsorlov – om ca. 1 uges tid kommer der hvalpe. Weeeeeeeee!!!!!!!!!

Dagene står på ca. 3-4 timers lufteture. Har nu lavet et seniorhold ( Gimli og Dina ) + et turbohold, der skal have motion. Så der bliver gået nogle km.