Så – lige en hurtig update her. Der er ikke meget tid, når der skal passes mor + børn, 6 voksne collies og en stor hvalp. Gang i den!

Jeg registrerede Dinas temp. gik ned på 37,4 søndag…………tog den så jævnligt. Røg den på 37, 2 – så 37,1 om morgenen – og så 37,2 igen – op på 37,3 – havde den mon været under 37 ?? Man siger jo, at så er der 24 timer til fødsel, når temp har været faldet 1 grad.

Dina havde det næsten for godt. Gispede let – men det gjorde de andre også, for det har jo været varmt. Hun lignede dem og ikke en typisk tæve i opblokning. Spise ville hun også gerne – i DEN grad.

Gik og lurede lidt på hende – tog temp igen ved 14 tiden mandag – 37,3 stadig, så der ville ikke ske noget foreløbig, tænkte jeg. Den skal jo op på normal ( 38 )+ måske endda lidt mere inden fødslen starter.

Havde faktisk tænkt jeg ville smutte over og handle lidt ind ½ times tid ( Andreas var hjemme ), da jeg vender mig – og SMUT, så gik vandet. 1 time efter 37,3. Det har været den mest beherskede opblokning jeg nogen sinde har set. Ingen graven heller – hun har bare slappet af.

Nå – så ind i “fødestuen” og vente – og 50 min. gik – syntes godt den første hvalp måtte komme snart, så ud og løbe en tur. Havde ringet til fødselshjælper Jeannette og ejer Annette, men de kunne ikke nå frem foreløbig. Helt fint – har jo klaret det selv tidligere også, men sýnes det er rart at være 2, hvis man skal afsted til dyrlægen og i hele taget er der brug for hænder, når der skal tages imod, skrives kendetegn ned, vejes osv. De kan jo komme som perler på en snor.

Lad os bare sige – at det gjorde de ikke hos Dina!!

Vel inde fik hun presseveer – de kom i hold af 3. Efter 6. hod stak en lille hvid halespids ud. Posen var røget af – og det blev sædefødsel. Hun pressede igen 3 gange – den lille rykkede sig ikke 1 cm – og intet at få fat i. Næste hold – der kom poterne ud. Næste hold – intet rykkede – så jeg tog en hurtig beslutning og 3 fingre ind og fat godt op om rumpen på den lille. Det er no go at tage fat i bagbenene – så risikerer man at skade hvalpen.

Fik fat med den ene hånd – og den anden hev tilbage – ved næste ve knoklede vi begge og på 3 veer fik jeg den halvt ud – ved næste hold helt ud. Det var en sej en…….men den havde det super fint, og sprællede meget med det samme. En tri pige……….

Næste hvalp var stort set en gentagelse af dette. Den kom 20 min. efter……

Så gik tiden………..Jeannette dukkede op. Tiden gik yderligere – og efter 1 time og 50 min var der ikke kommet flere. Jeg havde været ude og løbe flere gange, og flydende kalk havde hun fået. Ringede til dyrlægen – kom den ikke inden 2 timer, 30 min var det af sted.

Mig ud og løbe igen……..pressede hende lidt, og vupti satte hun sig på græsplænen – og smuttede en hvalp ud. Jeg greb den i luften – og så ind med os. Havde det også fint – alle hvalpe var faktisk utroligt meget “på” med det samme og søgte selv ind fandt patterne. Totalt cool.

Så gik 1 time inden nr. 4 – osv. Jeg vidste der var min. 5 – for det havde jeg mærket udefra – så efter nr. 5 var vi spændt på om hun var færdig. Vi var i tvivl, men jeg syntes ikke hun så færdig ud. Der gik laaaaaaaaang tid, så kom den sidste.

Det tog hende over 6 timer at føde 6 hvalpe – dælme en lang fødsel ift hvad jeg er vant til. De var også store ift hvad jeg er vant til – måske derfor.

Hun havde heller ingen veer man kunne se – hun strakte lige et bagben – og smut, så kom de. Så man skulle være vaks ved havelågen, når de kom.

Men 6 dejlige hvalpe, og lidt af et drømmekuld med 5 tæver og 1 han – og 3 blue merle.

Inden hvalp 5 rejste Dina sig, og så væltede det ud med blod. Rent blod – det kunne jeg ikke lide, og har også været i kontakt med dyrlægen. Hun havde det fint bagefter og har spist flot siden – MEGET flot endda. Men i går fik hun feber – så måtte af sted om natten og hente antibiotika. Måske en rift eller en moderkage der har løsnet sig for hurtigt, og så er der opstået let infektion. Antibiotikaen hjælper hende i al fald tydeligt, så håber det snart er ovre. Mælken var også lidt lang tid om at komme i gang – men nu løber den. En enkelt hvalp har fået/får supplerende – sakkede lidt bagud ift de andre, men alle trives og tager flot på nu.

Så det har være travle dage, og det fortsætter helt sikkert noget endnu – nok sådan ca. 8 ugers tid 😀

Men jeg nyder hele processen, og mine egne hunde herhjemme, for også ture osc som de plejer + træning. Så jeg er glad for kaffen er opfundet 😀

På gallerisiden er der lavet et link til G-kuldet – der bliver løbende lagt billeder ind. Der ligger allerede nogen fra de 2 første dage.