Søndag morgen – og det støvregner.

Fanny har vækket mig tidligt – det gør hun hver morgen. I bedste kattestil sidder hun og vapper en pote hen over næsen på mig. Når jeg så vågner og kigger på hende, sidder hun og stirrer intenst på mig. NU NU NU skal der ske noget!!!Man skal ikke sove tiden væk.

Men støvregnen – og den varme kaffe – får mig lige til at nuppe 10 min mere i stuen, inden vi smutter på morgentur. Det må hun finde sig i!

Det er spændende tider, og der sker meget, synes jeg. På News-siden kan man også konstatere at april/maj hidtil har været præget af en del aktivitet i Lapinette-rækkerne – og vi er først lige startet 🙂

Jeg besluttede i foråret at melde Donna til rally-træning med henblik på champion-klassen. Vi gider ikke mere LP3. Donna har været Årets collie i LP3 nu 2 år i træk, og gentagelser er kedeligt. Andet skulle ske. Har i flere omgange forsøgt at få plads hos DCH – men alt optaget i nærmeste afdeling. Så det skal så ikke være.

Så trods min skepsis itf hvad rally er blevet til, var det enten det eller dogdance – og så blev det rally. Når Donna skulle af sted, kunne Fanny lige så godt nuppe begynderholdet timen inden.

Fanny har været utroligt lidt på hold. Vi har gået på hvalpehold 1, hvalpehold 2 ( alt sammen tricks ) og så 1 LP hold. Det er det hele…………Har aldrig haft en hund, der har været af sted til så lidt træning. Men vi har så selvfølgelig trænet herhjemme en hel masse. Men da hun er en party-øgle, der bare ELSKER andre hunde og mennesker, er det godt med noget forstyrrelses-træning af enhver slags. Det er og bliver udfordringen med hende. Hun kan alt muligt – lækre detaljer, svære ting – men at holde fokus og ikke lave party er udfordringen 🙂 Nu er hun så også 16 mdr, så tænker alderen også giver noget der. Hun er derudover vidunderlig at arbejde med.

Nå – men det går jo godt til den rally-træning. Der er ting jeg troede Donna aldrig ville lære – som sidder i kassen allerede efter 3 uger. Vi har trænet en del højrehandling også her det sidste ½ år, bare herhjemme – gået begynderbaner udelukkende på højre side f.eks – og hun går nu lige gerne på højre, som på venstre side. Såeh – udfordringen er taget. Satser bestemt på at stille hende i championklassen i løbet af efteråret.

Casey og Honey får også nogle af udfordringerne herhjemme – og de er sgu også seje. Honey – på snart 10 – er helt oppe at ringe. Hun danser mere end hun går – og hund i cirkel om fører, laver hun som havde hun en rumraket bagi 🙂 Såeh – måske hun også skal pudses af.

Fanny blev meldt til rallyprøve her i torsdags. Det var lige om hjørnet og nu skal jeg til at lære hende at kende mht prøver. Skal hun ud og ligge hos mig, vente i bilen – hvordan reagerer hun på omgivelserne ? osv. Der er rallyprøver billigere end LP prøver at hente de erfaringer 🙂

Hun ER en turbo-øgle, og der skal helst ske noget hele tiden, så havde bur med – som hun slapper helt af i. Så først gik vi en tur rundt på pladsen, og så kom hun i bur. 10 min før vi skulle ind, tog jeg hende så ud. Det lod til at være en god strategi.

Hun gik fint, fokuseret – men lidt rigeligt tændt 😀 Vi lavede ingen fejl – men da banen var ved at være slut, hoppede hun op og ligesom duttede min arm. Mao – utålmodig for belønning. Men det VAR en lang bane også – med 5 m mellem mange skilte. Der var kun 2 “sit” på hele banen – så det var en masse gå, gå, gå, gå – så det var en lang tur. Men som dommeren sagde : ” I skal jo have noget for pengene” 😀 😀 – og Yes, det fik vi 😀

Men 95 points ud af 100 – og ingen party, andet end med mig. Super fint.

Nærmeste fremtid står på en Sverigestur – næste weekend. Jeg skal over og møde en hanhund, som jeg påtænker Summer skal parres med. Han er fin på papiret og billeder, men jeg skal også lige “mærke” ham 🙂 Summer, Ellyn og Fanny skal også med – så slår vi det sammen med hyggeligt besøg hos Maria, som ejede Fannys farfar. Så skal hun da se barnebarnet – og vi skal se Fannys fætter Nexus. Bliver en hyggelig dag.

Der venter også en masse LP/rallyprøver hist og pist i rækkerne, noget udstilling – og en Lapinettedag d. 30. maj.

Mange ting at glæde sig til!!

De gamle vovser skal jo også være med stadig – så her et billede af Andrea – som bliver 10 år næste gang. Mor, farmor og mormor til en masse Lapinetter 🙂