Så kom Summers hvalpe til verden – dog på en noget andet måde end tiltænkt 🙂 Heldigvis er alt endt godt indtil videre.

De er kommet til verden en uge for tidligt, hvis man regner med den dag hun blev insemineret – “kun” 5 dage ift hendes ægløsning. Men det er meget, når det er hundehvalpe.

Summer skulle flytte herhjem 6 dage inden fødsel – ifm hun skulle have 2. herpesvaccine så skulle vi mødes i Ølby, og jeg tage Summer med hjem. Hun er en af flokken og føler sig totalt hjemme her, så det mente vi var forsvarligt.

Sådan skulle det ikke gå. Allerede lørdag kontaktede Ellyn mig, og berettede om lidt spøjs adfærd fra Summers side. Hun nægtede pure at spise, travede rastløst rundt og kunne ikke finde hvile. Gispede også. UH – kunne lyde lidt henad opblokning – og begyndende veer, så jeg bade Ellyn tage hendes temperatur. Den var helt normal. Hmmm – hvad så (?)

Nå – nu havde hun også dårlig mave, sagde Ellyn – så var det nok bare det. Njah – det kunne det jo godt være, men da Donna resorberede 5 hvalpe i D-kuldet – var det netop disse symptomer her. Vi havde allerede aftalt Ellyn skulle komme med Summer allerede lørdag – men nu spiste hun pludselig igen og var sig selv. Nå – jamen, så kunne vi holde fast i den oprindelige aftale – men den nagende fornemmelse sad der altså, så jeg bad Ellyn holde øje med grønt snask bagi – og blive ved at tage temperatur.

Næste formiddag ( søndag ) ringede Ellyn – så, nu er der grønt snask!!! Hvad gør vi ??? – og Summer har det skidt igen.

Du kører bare op til Nina NU – og så prøver jeg at få fat på hende imens. Så det gjorde vi – og det var super svært at komme igennem til Ølby, så stressen bankede på. Men det lykkedes – og hun ville komme med det samme.

Hun scannede – og der lå en stor død hvalp først for. Hvalpene i det ene horn havde det ikke godt – hjertelyden var ikke god. De andre var mere livlige. Jah – og så var der i øvrigt 9. Hun var scannet til 7 🙂

Der blev taget en progesteron-test – så vi vidste, hvad vi arbejdede med, sagde Nina. Progesteronen skal falde inden fødsel – hvilket skal gøre hvalpene klar. Bl.a. så lungerne kan fungere. 5 dage inden fødsel – så er man på grænsen at de kan overleve. Men ud skulle de – hele Summers krop var forgiftet af den døde hvalp – og hvalpene inden i hende ditto. Hendes infektionstal var høje.

Mens vi sad der, klistrede Summer op ad mig – og jeg kunne mærke hun blev varmere og varmere. Nu kom feberen. Hun sitrede også let – havde det virkelig ikke godt.

Kejsersnit blev det – og Ellyn og jeg nåede ikke at høre hvad progesterontallet var. Så vi anede ikke om der var hvalpe bagefter eller ej. Helt ærligt – som vi sad der, var vi også ganske ligeglade. Nu skulle Summer bare have det godt – og så var hvalpene altså sekundære.

Det tog laaaaaang tid, og nøjs hvor er det ikke rart at sidde der og vente. Men så hørte vi latter fra operationsstuen, og så måtte jeg da tørre en lille tåre væk af lettelse. Jeg kender dem så godt dernede, at jeg ved alt de arbejder med berører dem dybt, og latter havde ikke været muligt, hvis situationen var skidt.

Så blev vi hentet – og det var ganske rigtigt en død hvalp på vej i opløsning der havde forgiftet det hele. Derudover var der 7 “normale” hvalpe – men små – og så en ultra lille, der havde det skidt. Så den klarede det nok ikke. Faktisk var der 2 der havde det lidt skidt. De var lagt til side ift de andre i lille “kuvøse-bur” med ilt. De 2 var lagt lige ved ilten i håb om de kvikkede op. Den store havde fin hjertelyd – den lille kun svag. Den store kvikkede op, den lille ( MEGET lille – 101 gram ) trak vejret mere og mere overfladisk, så den store blev puttet til de andre, og den lille lidt til siden så den kunne dø i fred. Den var bare for lille og ikke levedygtig. De andre var heller ikke store – lå på 160 – 212 gram. Dog ok – og helt klart noget jeg var sikker på jeg sagtens kunne holde liv i.

Så kommer dyrlæge Nina op – vi andre sidder på gulvet og lægger hvalpe til hos Summer, som er ved at vågne helt op. Hun tager fat i den “døde” og løfter den i nakkeskindet – Vrææææææææææææææl, siger den og spræller med benene. ” Er det den her der er død” ?????? Tjah – det var den så ikke. Den blev nu hevet ud af iltteltet, så vi ikke skulle sidde med en døende hvalp på vej hjem i bilen – så kunne den klare det inden. Det gjorde den så ikke.

Så vi kom hjem med 8 hvalpe – og den ene den mindste mindste lille fugleungeting man kan forestille sig. Hovedet helt glat – og jah – ekstrem skrøbelig. HOLD da op – ville det kunne lykkes ??

Derudover fik vi at vide progresterontallet var nået halvt ned hvor det skulle – så måske ville jeg opleve hvalpe stå af her i starten. Hive efter vejret – fordi lungerne ikke var modne.

Det har jeg så ikke oplevet endnu – og håber det ikke sker. De bliver passet og plejet i alle ender og kanter. Summers mælk er først så småt ved at løbe til nu, så jeg har flasket dem – de lagde ud med at tabe sig helt vildt – på bare få timer, så der blev fluks indkøbt modermælkserstatning og så har jeg lagt program for det.

I skrivende stund har de alle taget det tabte på – og er livlige, glade og i vigør. Sutter flot på flasken – og også hos Summer.

Den lille har stået af en gang undervejs – spændte op, faldt sammen og var “død”. Ingen vejrtrækning og helt slap. Har lige fra fødslen virket meget dehydreret, så jeg har fyldt væske på den. Virkede dog ikke til at den kunne tage imod det.

Jeg sad der med en død hvalp i hænderne – hovedet dinglede, tungen ud – og så tog jeg fat i nakkeskindet på den og nev til. Vupti – så var den retur. Spooky oplevelse.

Så den er her stadig – har nu taget 10 gram på, sutter flot, er livlig og klarer sig som de andre. Jeg tror og håber jeg kan redde den. Noget af en udfordring – men en hvalp der 2 gange er genopstået – den skal dælme have en chance. Den har livsvilje ud over alle grænser.

Så gang i den hos Casa Lapinette. Mor Summer har det super. Man skulle ikke tro hun lige var opereret. Hun insisterer på at komme med på lufteturene med de andre, og der er det snuden i jorden og halen op og så på harejagt ( hun er i snor, men følger færten ). Hun er bare SÅ sej!!!

Nu har vi tirsdag – 2 døgn er gået – og alle trives og udvikler sig. Jeg tror hele dette drama ender godt!

Har prøvet næsten tilsvarende før – der endte det også godt.

Der vil snarest komme et link under “galleri” med billeder fra H kuldet.

Herunder 3 brødre, der sutter hos deres mor. Derunder hele kuldet – og den lille, tynde fugleunge er blevet sværere at finde. Den har fået fin lille borgmestermave og er ikke længere dehydreret og tør at se til.