I dag bliver hvalpene 10 dage – og det vil være løgn at sige at tiden er gået med hyggelig kaffedrikning, damebladslæsning og dikken hvalpe under hagen. Der er simpelthen blevet knoklet. Jeg har stort set ikke sovet i 10 dage.

MEN – det går GODT!

Alle hvalpene har i dag fordoblet fødselsvægten, hvilket er en fin tommelfingerregel. De var små, da de kom til verden – det er man, når det er 6 dage for tidligt. 6 dage er meget, hvis man er en hund. Men de er nogle store solide bamser efterhånden. De er begyndt at komme op på benene og stavre nogle skridt af sted – inden de trimler om.

Så det går som det skal – men det har været 10 meget intense dage. Lillepigen – er jo bare lille. Ingen troede hun ville overleve – heller ikke dyrlægen. Men jeg lavede simpelthen en plan – hveranden time fik hun mad, og hun SKULLE have 2 ml ned pr gang. Koste hvad det ville. I starten var det med en engangssprøjte, der rummer 1 ML. Så blev stemplet skubbet 1 mm ad gangen, når tungen kom frem og ligende noget der suttede.

Jah – og så hjalp det ikke til at starte med – hun dehydrerede og jeg måtte til dyrlægen og få givet hende væske i nakken. Tarmen optog ikke det hun fik ned – det røg lige igennem. De første dage var jeg i tvivl om jeg gjorde en god gerning – eller hun var bedst tjent med at få fred. Men jeg knoklede videre.

Det viste sig efter nogle dage hun var sulten – meget sulten – og ofte forslugte hun sig, så mælken kom ud af næsen. NOT good. Dels risikoen for det kommer i lungerne – for det overlever en lille hvalp ikke. Men det er heller ikke super sundt med mælk i næsen – det giver bakterier, og ja – hun blev snottet. ÅHA – så skal det være en sk… forkølelse, der slår hende ned, frygtede jeg.

Men jeg fandt ud af at suge det ud – og hvordan vil jeg ikke komme ind på 😉 Havde saltvand på lager – så skyllede også. Det var nødvendigt kontinuerligt – så hun kunne sove, sutte og så det i hele taget ikke blev for slemt.

I dag er forkølelsen væk – og hun har fordoblet sin fødselsvægt. Hun vejer nu 200 gram. Stadig lille – men hun er i live og hun har det godt med en stor tyk mavse.

Se hende lige her – nr. 2 fra venstre – seje lille størrelse. Videoen er taget her til aften :

Jeg har taget den beslutning at hun foreløbig ikke er til salg. Hun kommer til at blive her et stk tid, så jeg kan se hvordan hun udvikler sig. Planen er dog at finde et hjem til hende på sigt, da min næste hvalp er bestilt. Man kan desværre ikke beholde dem alle. Men selvfølgelig skal hun ikke videre, hvis er bare er det mindste med hende. Jeg har dog en ret klar fornemmelse af hun er som hun skal være – bare en uge yngre end de andre.

De andre trives super fint. Ingen probs med dem – de gror, sover, spiser – og ligner fuldstændig alle andre hvalpe jeg har haft. En anelse mindre, men det er efterhånden ikke så meget igen.

Her er de alle :

Hvis man går ind på forsiden her på hjemmesiden – og under galleri – så er der nu oprettet et “h-kuld”. Der lægges billeder ind kontinuerligt.

Jah – så alt går som det skal, men denne gang har det krævet sin kennelmutter – samt kaffe i rigelige mængder!

Ude omkring går verden videre – men jeg nurser rundt i min lille bobbel her. Der kommer en del billeder og videoer m.m. i lind strøm fra mine hvalpe – og jeg elsker det.

Vi har jo vores servicehunde-challenge – og oh, jeg må også snart i gang med at træne noget vildt, imponerende og fantastisk – men hvad ?? det må jeg lige tænke over.

Her er det Gaia, der henter både dameblad + slik til ejeren. DET er da en servicehund, der vil noget!!!!

Jeg er meget imponeret – i hele taget over alt de 2 kan sammen. Bliver spændende at følge fremover – eller det ER spændende NU! 😀

Flere andre er også i gang – og det er seje ting, der laves rundt omkring!

I hele taget er det med tricks blevet meget populært. Må indrømme jeg også synes det er ret skægt. Super variation ift lydigheden i al fald.


Og så vil jeg slutte af med et billede af 3 generationer. Mormor, barnebarn og mor – i den rækkefølge. Vi får gået gode ture alle sammen – selv om hvalpene er her. Det bliver bare planlagt nøje, så de lige er fodret af. Så kan vi godt daffe ud i efteråret 1 times tid.

– og det allersidste – er er den lille sorte – aka Fanny – og hendes yndlingsbeskæftigelse………hun går helt amok 😀 Vi erheldige både at have skov og strand om hjørnet!