Jeg sidder og kigger på det tomme felt her – og overvejer dagens tema. Der er altid gang i en hel masse – på mange planer, så hvor skal jeg mon rette energien hen i dag. Omkring konkrete hændelser og gøremål (?) Eller mere omkring nogle af de tanker, der altid kører rundt omkring emnet” collier” (?)

Hm….

Konkret er Huxi ( Lapinette´s Heaven´s on Fire ) flyttet ind ind på vinterferie. Det gjorde han i fredags og skal hjem næste mandag. Det er råhyggeligt. Hold da op, jeg nyder det. Man burde altid have en hvalp i huset – noget af det mest livsbekræftende overhovedet. Han er simpelthen et livsstykke – super glad dreng. Udadvendt, MEGET glad, MEGET social og blender bare ind, som havde han boet her altid. Han har jo sådan set også boet her de første 9½ uger af sit liv – men der gik han i hvalpegården med Lizzie + med tæverne. Jeg lukker ikke små hvalpe ind i flokken på 7 hunde, hvor der helt konkret bor en temmelig upålidelig ældre herre i form af Gimli. Han gider ikke for meget virak omkring, har sikkert ondt i ryggen/ er svag på grund af ryggen, ser dårligt – og hører dårligt. Jeg vil under ingen omstændigheder have en hvalp får et hak, fordi han er gammel og sur, så det er livrem og seler.

Til gengæld har Gimli enorm meget respekt for når jeg siger NEJ, så er der kun en hvalp – og jeg er der, så går det. Så Huxi røg ind i flokken da han kom her – og det tog kun få timer, så jodlede han rundt som havde han boet her altid. Hopper op i sofaen, hopper op i sengen – og tigger om mad non stop. MEGET glad for mad.

Som altid skal der ske lidt ekstra, når her er feriebørn – så vi har været på tur med søster Haley og golden retrieveren Bella, som Haley bor sammen med ( og Fanny ), og også på tidlig søndag morgen-tur med Aslan og familie ( og 3 mere fra flokken her ). Derudover er han med på den lange strandtur hver dag.

I morgen bliver det rigtig sjovt. Så flytter Onkel Bobby også ind 😀 Så får de lige 6 dage sammen her, inden Huxi skal hjem. Bobby er vant til at bo her på ferie – og han elsker ALLE, især hvalpe – så det bliver super hyggeligt.

Huxie og søster Haley. Et par mdr siden de så hinanden sidst, men der var party fra sekund 1.

Her leger han med Fanny og Aslan – som jo er halvsøskende. Ren lykke………

Og en lille glad dreng <3

Han har sin kurv med – og den stillede jeg rigtig pædagogisk ved siden af min seng, så jeg lige kunne stikke en hånd ned, hvis han skulle blive lidt urolig eller lign. Ha. Jeg burde kende mine lus på gangen. Det tog 5 sek, så kunne jeg da godt mærke han stod med forbenene oppe i sengen og tandhjulene snurrede i det lille zoble hoved. Jeg sov rævesøvn og lod som ingenting. Godt være man bliver lidt sær af at bo alene med en flok hunde ( elsker det er envejsmedie her – ingen “synes godt om” eller kommentarer 😀 😀 ), MEN jeg måtte altså kæmpe lidt for ikke at komme til at grine. Syntes han var lidt sjov.

Nå – men da han havde stået der lidt og luret på situation, som sagde det vupti, og et elegant kattespring, så stod han var siden af mig. Så kravlede han henover mig ( klogt – man falder ikke så let ud af sengen, når man ligger inderst ) og så lagde han sig ellers med et tilfreds suk med sit lille hoved på hovedpuden ved siden af mit.

Der sov han en hel nat – uden problemer.

Jah – og kurven ? Joh, den bliver da brugt – men ikke af ham :

Her er det oldemor Honey, der har smøget sig ned i kurven – “smøget” – hæ, rumpetten kom vist ikke lige med ned 😀 😀 Utroligt, som de gamle synes det er fedt at prøve at vælte sig ned i den kurv – men det gør de.

Derudover er der aktivtet på alle hylder pt. 2 hvalpe af huset blev udstillet i Fredericia i weekenden – mere om det på news-siden. Jeg får masser af billeder løbende af glade hvalpe og ditto ejere. Også en del videoer – bl.a. af Balto knap 4 mdr, som arbejder på får. MEGET spændende at se. Kæmpe potentiale, har hyrden sagt om ham. Super spændende at følge med i. Det er sådan en ting, jeg godt kunne ønske jeg havde fået gjort mere ved med egne hunde.

Pepsi er også startet der nu på samme hold. De 2 brødre ses i hele taget en del – og skal nu også træne sammen.

De andre hvalpe er også startet til træning, de fleste – Haley mangler, men hun starter d. 27. hos mig.

Min lille-bitte hvalp – Fanny – bliver der også trænet en del med. I forgårs var vi ude og træne med Pia og hendes rottweiler Cocio. Det var godt! Nu er jeg jo startet en del mere struktureret op i år ift hvad jeg plejer – og et par øvelser er nået til at skulle udfordres med forstyrrelser. Så positioner under gang – med “stå” ud for Cocio og ejer – det er en god forstyrrelse. Den slags lavede vi en del af – og Fanny var bare god!!!

I dag gik vi direkte ud på træningspladsen her bag huset – varmede op få sekunder – og så var det knald eller fald. Video på – og hen og lave stå og dæk under gang, kun med verbale kommandoer.

Det gik godt! Så nu begynder jeg at synes den sidder. Det var så en øvelse…………..HÆ – så mangler vi bare resten.

Ej, noget kan vi. Men den her grundige indlæring er nu ret betryggende. Giver noget sikkerhed. Kan godt lide at arbejde med 2-3 øvelser ad gangen – stille og roligt. Stillingsskift, sit, FVF – spring m. apport “rundt om” – de sidder også ret pænt. Tror næste fokusøvelse er fremsendelse.

Ret konkret er også Årets Lapinettedag. Den er ved at være på plads!

DCH, Roskilde er booked til 28. maj.

Det samme er Birgitte Brüel til et LP kursus for de nørdede – som der efterhånden er en del stykker af.

Derudover står 4 DCH folk klar, til at tage resten af flokken ( dem med aktive familiehunde/ikke-LP interesserede/ unge hunde ) med ud på en oplevelsestur. Der ligger en kæmpe sø lige ved DCH – hvor der er en god gåtur rundt om. Der bliver indlagt aktiveter rundt der – noget parkour, noget “søg” og hvad vi ellers finder på. Jeg tager ned og går turen med en af dem inden. Alle 4 træner hos mig, så jeg ved flokken er i gode hænder!

Vi er så mange nu, at vi er nødt til at dele det op, da 25 hunde på samme hold ikke giver mening.

Så er der kaffe/kage – og så er der fælles aktiviteter derefter inden sammenskudsmiddagen.

Jeg tror det bliver super godt! Det skal det også være, når folk kører helt fra Nordjylland og Karlskrona i Sverige. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften!

Hov – nu blev det hele ret konkret. Så må det mere filosofiske komme næste gang. Hvis jeg er i det mode 😀

Men tænker en del over ” Hvad er en god collie?” Kort og godt. Hvilke ønsker og visioner har man til sit liv med en collie. Det synes jeg er interessant. Det er let at adoptere allerede færdigstrikkede modeller, som allerede findes. F.eks den svenske model – får den de og de krydser på MH, så er det en god collie. Dejlig nemt – ikke nødvendigvis lige at opnå de rigtige krydser, men parameteret for hvornår noget er godt/skidt er nemt.

Eller – bliver den DKCH, så er det en god hund. Afhængig af ens interesse og personlige mål.

Jeg tror det er meget mere komplekst end som så, men det må blive en anden god dag 😀

nat nat herfra!