Det er en mørk tid, vi går i møde nu. Jeg plejer at nuppe aftenrunden i skoven ved 19-tiden, og nu er det mørkt, når vi har gået lidt. Pandelampens tid.

Det er dermed også tid til flere indendøre sysler end udendøre. Døren står ikke åben hele dagen, så hundene selv kan vælge om de vil være ude eller inde. Man går lidt i hi, mærker jeg.

Der sker dog stadig noget på mange fronter. Vi har herhjemme trukket prøvestikket. skrivebordet er ryddet ift at sende resultater til diverse lister og resultatbøgerne er pakket væk.

Jeg havde set frem til at kunne “give slip” på at holde formen ved lige – for det har været en heftig sæson. Men jeg må også indrømme det føles noget tomt. Det har været überfedt at være med “derude” igen sådan rigtigt. Have et flow omkring det.

Der må sættes nye mål, og jeg har været i tankeboks omkring visionerne for næste år. Nu kommer vinteren med mulighed for at dyrke detaljerne og flytte de små ting. Husker sidste vinter – hvor Donna og jeg gik i krig med rally championklassen. Jeg printede oversigt over øvelserne ud – og så var det bare at starte fra en ende af ( sådan set ) og lære os det hele på højre side + have en strategi for indlæring og udførelse af nogle nye øvelse. “Hund rundt om fører” troede jeg aldrig hun lærte. Det gjorde hun så – men løsningen var en meget nøje koreografi og “ikke bare sende rundt”.

Planen er Donna skal fortsætte i klassen – jeg synes stadig der er udfordringer for os. Jeg har ikke oplevelsen af, det bare er herrenemt og dermed implicit kedeligt. Det er stadig spændende – og der er stadig ting at arbejde med.

Hun ligger pt som nr 1 i championcuppen – og LIGE pt med pointlighed med en border collie. Men vi har dog fået 4 nye points at føje til, så måske rykker vi op på en single 1. plads nu. Man ved jo aldrig hvad de andre på listen har hygget sig med siden – så der kan være overraskelser 🙂 Det er SJOVT!!

Pointmæssigt er hun kun 2 points under den, der blev nr. 1 sidste år – så vi er rigtig godt med. Jeg tror vi vil se om vi kan hente endnu flere points.

Casey skal i gang med LP3. Den var vi super godt i gang med, da hun blev syg. Nu er der så nye øvelser og gå i krig med – og det gør vi.

Der er de sidste 2 mdr sket KÆMPE adfærdsændringer med Casey også herhjemme. Hun har aldrig været særligt interesseret i nusseri og den slags. Nu kommer hun om morgenen, hopper op i senge til mig, logrer – og kravler så op og lægger sig i arm – og vil kløes på maven. Den tillid – den tryghed, hun signalerer – har jeg ikke set siden hun var under 1 år gammel, og fik borrelia første gang.

Jeg tror vores træning gavner hende – hun bruger hjernen, og den finder nye veje og får repareret de skader der er. Det er så vild en ændring – at det MÅ have med træningen at gøre. Det er det eneste nye. Hun leger også meget mere med de andre hunde – helt anden og “fri” hund at se til.

Fanny skal have hvalpe. Vi nærmer os løbetid og det hele er arrangeret på plads. Planerne lagt med hanhunde-ejer osv – nu mangler vi bare en løbetid.

Jeg er meget, meget spændt!!!

d. 23. skal vil til Fyn. Over til Rikke som jeg har kendt i 100 år ca. Hun hyrder med sine border collier, og er sej til det. Hun har også selv får – og 2 af mine hvalpe var til instinkttest hos hende sidste måned. Jeg vil også med, sagde jeg – og det kommer jeg d. 23.

En, som også kommer med er Charlie fra H-kuldet. Det glæder jeg mig VILDT til – at se ham igen. Ham har jeg ikke set siden han flyttede til Jylland som lille.

Der er vild gang i rækkerne hos hvalpekøberne. Der sker en masse derude – og det er vildt spændende at følge med i alt det de laver.

Her er lidt updates bare fra seneste dage :

1. Diva har været på nosework-kursus. Jeg gik en video tilsendt – og det er hun da super til.


2. Tesla er instinkttestet – og det var gået SUPER.

3. Dixie har været ude på får et nyt sted med hundeven. Hos en hyrde på Fyn, som jeg fra andet sted ved arbejder på at få lavet en off. instinkttest i DKK.regi. Han var meget imponeret af Dixie. Her er video fra dagen :

4.Balto er startet til schweiss-spor og er et naturtalent. Instruktøren havde været vældig imponeret. Nu skal de have købe “klove-sko”. Jah – og så startede han med at gå til hyrdning igen denne weekend – og træner lydighed hos Siri. Han er en aktiv ung mand.

5. Hera er debuteret i rally – og har hentet første pind.

– og så er der alle beretningerne fra hverdagene rundt omkring, som jeg nyder lige så meget. Det er SÅ fedt at se de trives, mine små pus <3 Også selv om de bliver ældre.

På en “helt almindelig uge” sker der en hel masser rundt omkring, og det er super spændende at følge med i!!

Her er de også forbi i en lind strøm. Flora var her hele lørdagen, da familien skulle til Sverige til noget fødselsdag.

Haley kommer onsdag.

Dina besøger jeg torsdag.

Bobby kommer fredag og vil vaskes – og om aftenen flytter Summer ind.

Lørdag flytter hendes søn Huxi ind – så må de begge være her nogle dage 😀

– og sådan går dagene…………….og jeg elsker det.

Egentlig er det vel bare hverdag igen (?) Efter en sommer med gang i den.
Donna, Flora, Fanny og oldemor Honey