En uge med mange gøremål kulminerede i en prøve-weekend.

Nu er der så “barselsorlov” her med tid og ro og forberedelser til fødsel om ca. 10 dage.

I eftermiddag rykker Ginny ind, og så er det bare at forkæle hende max og holde øje med alt går som det skal.

Jeg besøgte hende i torsdags og hun er tydeligt drægtig og begynder at se besværet ud når hun skal klø sig m.m. Dog synes jeg ikke hun er helt så tyk, som jeg egentlig ville forvente, når hun har 6-7 hvalpe i maven ( hvilket scanningen viste ). Torsdag var der 14 dage til fødsel. Ejer havde ikke mærket liv/spark i maven. Hm…….

Jeg sad med Ginny og prøvede at få hende til at ligge STILLE på siden,så jeg kunne mærke. Lidt af en opgave, for hun syntes da det var optakten til at fjolle, trille rundt og te sig 😀 Men jeg fik en kort stund, hvor jeg også mærkede et lille spark. Hun er jo en meget lang hund, og hun HAR bestemt lagt sig ud – så der er hvalpe derinde. Jeg lurer bare på om der mon stadig er 6-7 stk 🙂

Jeg får hende tjekket torsdag, så jeg ved hvad vi arbejder med.

Som skrevet, stod weekenden på prøver – og det har været en super oplevelse. Dejligt at være i gang igen. Sidste år var jo heftigt mht prøver – startede april og okt havde vi den sidste. Jeg var til flere prøver en jeg nogensinde har været før. Så da vi nåede okt var jeg vældig prøvemæt 🙂

Det har været godt med “ferie”, hvor vi dog godt nok holdte fri først – men så ellers har brugt tiden på at træne tricks. Ikke meget og voldsomt – 2-3 gange om ugen i 10 minutters tid 🙂 Bare lige for at have lidt at gå op i, og få brugt de små grå.

Jeg vil gerne bruge de færdighedsprøver til at hundene lærer “at lære”. Målet er de kan øvelserne på udelukkende verbale kommandoer – det handler ikke om bare at bestå, men at komme til bunds i de mekanismer og signaler man som fører kan hjælpe hunden med så den udfører flere øvelser i træk på udelukkende verbal kommando. Øvelser, der i mange tilfælde ligner hinanden. Når hunden har den sikkerhed, den kan det – SÅ har den lært det 🙂

Jeg synes de indlæringsmetoder/analysearbejde hos føreren, er noget jeg har gavn af i alt andet vi laver også. Kravle helt ned i detaljerne i kommunikationen – hvad funker og hvad gør ikke!!

Så da vi var til prøve lørdag,var det med følelsen af knald eller fald. Jeg vidste hundene kunne hjemme – men hvad nu ude ?? I en hal med mange forstyrrelser – og nu var det pludselig en serie. Hele dynen i træk. Jeg havde på forhånd besluttet jeg IKKE ville hjælpe overhovedet med håndtegn eller lign – det skulle være “den rene vare” 🙂 Så måtte vi æde de fejl der kom.

Aftenen inden var jeg lige ude og nuppe et par øvelser med hver af hundene – dem så sad dårligst, så de lige blev opdateret i kasketten og fik opdateret “værdi” .

Jah – en dårlig generalprøve giver god koncert, siger man – det var bare at håbe det var rigtigt 😀 Fanny, som ikke er bedt om at sidde i bamse i flere uger, da hun ellers tilbyder det MEGET – og havde fået fadet det helt ud – satte sig nu i bamse konstant.

Donna var pludselig helt blank omkring at gå rundt om stokken.

Da det blev konstateret, belønnede jeg Fanny for at IKKE lave en bamse 3 gange – og så SLUT. Donna blev hjulpet ( stadig uden håndtegn – ingen nye billeder eller panikredninger her ) til at gå rundt om 2 gange i slowmotion ( bedre kodning, når det er langsomt ) og så SLUT.

Så var det bare at håbe kodningen virkede. Sådan gjorde jeg altid som musiker…………koncert i morgen, og pludselig kan man ikke spille en hurtig passage. What to do ? Ned i tempo,spille laaaaaaaaaangsomt få gange og så TRO på at hjernen har fået det kodet.

Faktisk er det her essensen i meget af det jeg laver med hundene. Kodning. Jeg har jo oplevet gennem 20 år som musiker, hvor fantastisk det virker at tænke på indlæring som kodning. Langsomme, korrekte gentagelser – så lagres det i hjernen korrekt. Hurtige gentagelser – måske fejlagtige – koder stress, usikkerhed og ikke korrekte øvelser. Yndlingsemne – jeg kan tale om det i timer 😀

Nå, men det virkede. Begge piger lavede 2 fejlfrie programmer, hvilket også viste sig i pointene. Det var sikkert, stabilt og godt.

Fanny blev trukket 1,5 points i heelwork,hvilket var helt på sin plads. 10 skridt til siden, med hende sidelæns blev en gang biks. Jeg havde valgt det som første øvelse – og det var ikke godt. Hun var alt for ivrig og oppe at køre – så det blev vel nærmest 10 hop sidelæns på bagbenene med en masse sjusk og lidt vov vov. Resten lavede hun fejlfrit.

Det bedste var hun dælme var PÅ, ligeglad med alt andet og bare syntes det var fedt med logrende hale. Hjernen er vitterligt kommet her i en alder af 3½ år.

Donna gik også flot, stabilt program – og ingen problemer med at komme rundt om pinden.

Rally søndag – hvor vi ikke havde fået kodet særligt meget. 😀 Jeg har trænet højrehandling med Casey på det sidste, og hun rykker i champ-klassen fra nu af.

Jeg burde havde været ude og sætte nogle baner op for lige at minde os selv om flow osv. Donna gik dog super flot – jeg var meget tilfreds med hendes tur. Kostede en ommer i en meget tæt og gnidret kombination, hvor hun ikke nåede “rundt om” i tide. Da jeg tog den om, skulle hun være på højre side, hvilket hun var usikker på den første m – hvilket kostede yderligere 3 points i”uro i positionen”. Vi landede på 93 og gik en ellers vældig krævende bane fejlfrit derudover med god følelse. 1 points blev trukket for noget jeg ikke husker.

Casey varmede jeg meget op – måske for meget. Hun virkede træt – der kom ikke et vuf fra hende overhovedet, hvilket er meget uvanligt. Gjorde hvad hun skulle – og gik pænt. Dog ville hun ikke dreje til venstre i en twist – meget uvanligt. Den anden vej rundt var intet problem. Det gik ud over en synkronvending og et twist-skilt. Så pointsmæssigt var det en sølle omgang med 74 points, men viste OGSÅ at hun faktisk er super stabil med nogle ting der har været svært tidl. F.eks gå lige direkte mod et spring og så lave højrevending væk fra det. Det var en svær bane ift hende med mange spring, og alt andet end den twist var fejlfrit. Jeg tror hun havde ondt i ryggen – sådan virkede det. Så nu holder jeg lige øje med det.

Så FED weekend – jeg glæder mig til sensommeren, hvor vi er “på” igen.

Nu er der barselsorlov, hvor jeg så kan fordybe mig i at få Casey Rally championklasse-klar, Fanny rally øvede klar – og jah…….Donna fp2 klar måske. Vi må se hvad vi når.

Donna – i gang med bakke-øvelsen i fp1. Foto : Emmy Marie Simonsen