Dagene ryger af sted – det er erfaringsmæssigt en travl tid lige nu. Det er også gået lidt ud over bloggen her.

I galleriet har jeg dog løbende opdateret med billeder fra I-kuldet her, så man har kunnet følge dem der. Jeg synes jeg har haft mit nye superkamera længe – men faktisk blev det købt efter jeg havde solgt forrige kuld ( som jo også er 1½ år gamle nu ), så det er første kuld, hvor jeg kan tage gode billeder, trods gråvejr osv. Det udnytter jeg en del 😀 Så der er efterhånden mange billeder. Men jeg ved, at jeg ( og sikkert også hvalpekøberne ) har stor glæde af at vende tilbage og kigge billeder de næste mange år frem.

Hver dag søger jeg at give hvalpene nye oplevelser af forskellig karakter. Også udover “bare” gæster. Gæster er her mange af – hver dag kigger enten deres kommende ejere, eller venner/bekendte forbi.

Det er meget sociale hvalpe, som sætter stor pris på dette – så det er win/win. Det er måske ikke nødvendigt med SÅ meget socialisering – på den anden side skader det bestemt heller ikke. Alle husets hunde sætter faktisk pris på det – mange kommenterer på hvor sociale hundene herhjemme er. Det der med at collier skulle være reserverede, har de vist ikke læst…………Nope, alle tror gæsterne er til lige netop DEM 😀

Haven er efterhånden fyldt op med en del tingester, som kan larme. Store sodavandsflasker, som hænger i en snor – fyldt med søm og skruer. Hænger side om side med bidetov ( også hængede i snor ) så når hvalpene leger, får de sat en masse larm i gang også. Sodavandsdåser hænger som perler på en snor, og skramler ditto – og også bare i vinden. En plasticsæk leger “presenning” og “knalder” i vinden…….

Hvalpene er kyskolde, og jeg håber at dette, dels grundet deres genetiske ophav, men også disse naturligheder i omgivelserne, vil følge dem resten af livet.

I går blev fik min træningstaske vendt bunden i vejret. Den er fyldt med legetøj – trækketov, bideskind osv. Det fik de små lov at muntre sig med. De har jo masse af legetøj – men en bunke nyt – det er sejt!! 🙂

Byttedrift mangler de bestemt ikke – masser af leg, og helt klart de søger det med skind/fært af dyr. Der er en del billeder i galleriet.

Jeg har også haft et par hunde til vask/børst denne uge. Så bloweren er de også præsenteret for. Det var sjovt at se, da den blev startet – de sad rundt i haven og var i gang med hvert deres. De kiggede jo op og tænkte tydeligt “what ???” – men generelt var afreaktionen super – og i et tilfælde var reaktionen også helt vild. Den røg op, kiggede og fløj hen for at snuse til den der vildt larmende ting. Sejt.dk

De små er nu placeret i nye hjem. Det er endt faktisk som folk ønskede det. Det er jo ret dejligt det kan lade sig gøre. En enkelt havde træner Johanna med, for at få vurdering af en helt udefra. Hun pegede på den, jeg også havde tænkt – så jah, puslespillet gik op. Super dejligt.

Alle bliver på Sjælland denne gang – ingen til udlandet eller til Jylland. Jeg har fået en del forespørgsler fra Sverige, men besluttede tidligt at det ville jeg ikke denne gang.

De nye importregler i Sverige (og Norge ), som betyder hvalpen skal blive hos opdrætter til den er 15 uger, vil jeg gå undtagelsesvist medvirke til fremover. Dvs – hvis det er gode venner/bekendte. Ellers er det “no go”. Et kæmpe arbejde for mig, følelsesmæssigt meget at deale med – for jeg når at knytte mig meget til hvalpen, vigtige uger hvalpekøberen mister – og faktisk synd for hvalpen også, synes jeg. Så nej – det vil jeg ikke mere, sådan umiddelbart.

Det spiller så også rigtigt dårligt sammen med, at jeg d. 20. juli henter nyt tilskud til kennellen her. “Nyt blod” udefra…….Donnas efterfølger rent træningsmæssigt ligeledes.

Jeg har altid haft 3 træningshunde ad gangen. Det passer mig faktisk bedst. De skal have pauser, og en træner LP, en anden rally osv. Ensformighed er kedeligt. Donna bliver 10 år om nogle mdr – og vi fortsætter så længe hun kan. Hun har det top super. Masser af energi, masser af arbejdslyst – og ingen gigt overhovedet. Hun er lige så fit, som da hun var 5 år. Men selvsagt har jeg nok max 1-1½ år endnu at arbejde med.

Så det giver mening at få en ny ind i flokken nu. Også rent avlsmæssigt – har nogle lækre hanner rendende rundt, jeg gerne selv ville bruge – og det skal også nåes inden de evt. bliver for gamle.

Gimli har det ikke så godt. Vi fejrer hans fødselsdag om 6 dage – så bliver han 12 år. Han er ikke akut dårlig, men det går ned ad bakke og har jo egentlig gjort det længe. Beslutningen er taget – det er hans sidste fødselsdag.

Han er plaget af gigt – primært i forbenene. Ryggen er stiv af spondylose, og hans hoved er f.eks altid drejet let til højre. Han har nedsat følesans i venstre bagben, og er tiltagende vakkelvorn bagtil. Sådan har det været længe – men det er blevet værre. Han går langsomt og ustabilt. Det nye er, han har svært ved at komme af med afføring – han klarer det, men det tager lang tid. Den er til gengæld altid let lind – også trods store mængder kødben. En gang hver 5.-6. uge går maven helt i stykker – og han må på skånekost. Jeg er sikker på det er den stærke smertestillende, som medfører dette. At det tager lang tid, tror jeg beror på nedsat følesans omme i den afdeling. Det er ikke sjovt for ham ofte at måtte have vasket rumpe, og han står skidt fast på badeværelset.

Han er glad – og det skal han også være. Han har dog også stunder, hvor han ikke er glad.

Summa summarum – lige om lidt skal han ikke mere. Frygteligt at tænke – og sige højt. Men når efteråret kommer, kulde – osv – så ved jeg hans gigt bliver endnu værre, og da den ligger på grænsen nu, så er der ikke råd til dette.

Men liv kommer til, og liv afsluttes. Sådan er det jo – naturens orden. Han er heldig at have fået 12 gode år – det var ikke skrevet i kortene.

I morgen er der Lapinette-dag, og som sædvanlig har vi fået lov at låne Roskilde, DCH. Der er hyret babysitter til de små. Egentlig havde jeg tænkt de kunne komme med – men efter en skrækhistorie om uvaccinerede hvalpe, der blev smittet med hundesyge af nyvaccineret hund – så skal de ikke med. Den risiko skal vi ikke løbe.

Dagen står på intro til vildtspor – der kommer 2 super instruktørrer og forestår dette. 3 DCH-folk, som nørder nosework, laver intro til nosework. Derudover rallysjov og andet sjov. Kage, kage, kaffe og kage……….og lidt mere kage. Slutter med frikadeller og kartoffelsalat. Der er lagt i ovnen til endnu en gulddag – og jeg glæder mig!!!

Over and out herfra – nu sover de små. Så ser lige om der kan nuppes 1 time ekstra på øjet 😀 De er pt stort set renlige, men det medfører jeg må op 1-2 gange om natten. Det er lidt sejt – 4 timer er længste stræk jeg har sovet, siden de blev født. Men jeg synes det er umagen værd. Så må der nuppes en morfar lidt hist og pist i stedet.