I dag har været den første dage længe – MEGET længe – hvor jeg ikke har skullet noget. Når jeg tænker tilbage, har dagene været fyldt godt op længe. Jah – hvalpene flyttede i slutningen af juni, og så er det gået slag i slag.

Gimli blev aflivet d. 27. juni – og Prima hentet medio juli. Der har været hvalpe af huset på ferie her undervejs, og flere til vask. Der har været arrangementer for Dansk Collie Klub jeg har stået for eller hjulpet til med. Der er hundeskole – og egen træning.

Lige pt bor Nellie her jo – dog kun til d. 5. sep. Så skal hun flytte hjem til sin nye familie. Det skal bare helst passe med de har ferie, så derfor bliver det der. I morgen mødes vi dog og går en tur med hende og Onkel Zico, som hun skal bo sammen med.

Bassie er også rykket ind på ferie, så her er godt booked op.

Jeg har det rigtig godt med at passe vovser af huset. Jeg synes det er så synd de skal på pension. Her er de trygge og føler sig hjemme. Men det er selvfølgelig et stort arbejde, for jeg synes jo også de skal opleve noget når de er her. Så her gåes mange, lange ture.

Nu begynder jeg dog at se frem til der kun er “os selv” herhjemme – så jeg kan få lidt bedre faste rutiner omkring vor egen træning osv.

Prima har været til første gang hvalpetræning – og hun var en stjerne 🙂 Tryg, glad – og non stop søgen kontakt med mig. Hun vil SÅ gerne arbejde. Efter nogle “fri-kommandoer” ville hun dog også gerne lege med de andre til frikvarter 🙂 Der var en bane med ting de skulle op på osv – forskelligt underlag, tunnel osv. Super fint. Masser af indkald – og indkald m. fører i skjul. Meget anderledes træning end hos de mere nørdede steder – hvor jeg primært har trænet med Fanny.

Kodeordet mange af de steder er “små hold” og individuel træning. Det er også hamrende godt ift færdigheder. Jeg synes selv jeg er super godt klædt på som fører og efterhånden kan lære mine hunde stort set alt jeg vil. Jeg har lært meget ved den træning. Færdighedsmæssigt er Fanny übersej. Hun er kodet og modelleret og jeg har en hund der kan alt med flot tempo.

Men vi har mistet noget andet undervejs……..som dog er ved at være rådet bod på, tror jeg.

Jeg TROR det har en bagside at stå på små hold, hvor man træner primært individuelt. Ofte fordeler man sig på en græsplæne eller i en hal, så man står i hvert sit hjørne. Så går instruktøren rundt og man får X antal minutters ene-time med fokus på lige det man vil. Det rykker færdighedsmæssigt. Til gengæld er der noget skidt kodning omkring hele set-uppet, tror jeg. Set fra hundeperspektiv.

Det er svært at forklare – men man laver et perfekt set-up, med langt til de andre og man mingler ikke. En prøve kan pludselig blive svær, når der er hunde alle vegne, de går tættere på osv. Det hele bliver også meget vigtigt – der er stort fokus på perfektion og man står der i sin lille bobbel og tilstræber perfektion. Det bliver meget alvorligt, det hele…………

Da hundene er sensitive, tror jeg måske det kunne være godt tingene ikke var HELT så vigtige 24/7. Hvor man dyrkede glæden, flowet og de andre, fremfor at se dem som “forstyrrelser”…….Mere naturligt.

Det handler meget om prøverne også, hvor der foregår meget om ørerne på os. Det har Fanny haft mere svært ved end mine andre hunde. De andre hunde har været på mange alm. hold i alm. hundeklubber – mens Fanny er trænet udelukkende på små hold med individuelt fokus. Det har givet meget – men også kostet andet. Tror jeg.

I den ånd er Prima nu i DCH……..Jeg mangler et ord. Det er lige på tungen…….for forskellen. Men “afslappet” kunne være et bud.

Hun var topsej på den bane med udfordringer – alt der hed spande og forhøjninger lavede hun elefanten på 😀 Hun er bare så topsød <3 Mors lille politihund. Derudover går hun den fineste lineføring/ fri ved fod non stop. Hun har det ligesom et par andre herhjemme – hun ElSKER den øvelse. Eller også er det bare mig der elsker den – og så smitter det 😀

Fanny og jeg kom også af sted på tirsdagsholdet i Vedbæk. Vi har nuppet en runde hos Hund og Træning og er så heldige at være på det seje konkurrencehold. Der lavede vi indkald med stop. Jeg har fiflet lidt selv – og vi fik da også pænt med ros. Fanny er ret god til det stop………

Her en lille bid på film fra i går herhjemme :

Hendes “stop” er godt nu – og tempoet ditto. Så skal der stabiliseres og varieres og forstyrres – men så er den da ved at være der. En efter en gnaver jeg mig igennem, og så er vi helt sikkert LP3 klar næste år.

Casey er rallychampionklar – nu faktisk. Måske jeg skulle se at få hende meldt til nogle prøver også.

– og Donna arbejder også super duper pt. Hun havde nogle dage med lidt nedsat tempo i forskellige øvelser, nu nu kører hun igen som vanligt.

Så alt i alt går det meget godt pt.

Næste weekend står på sporkursus – det glæder jeg mig til. Prima er den heldige deltager af huset. Hun er en lille sejert på spor, så glæder mig til at se hvad hun siger til vildtspor og kaninslæb.

Det hele garneret med en lind strøm af strandture, skovture, børstning og party. Jeg er bestemt træt, når jeg går i seng om aftenen 🙂