Regn og rusk = blogtid 😀

Godt nok kedeligt vejr i dag – som startede ud med totalt gennemblødt ejer og 6 våde hunde!

Nu er vi alle tørret så godt som muligt, kaffen er lavet – og så er det jo oplagt lige at passe bloggen her lidt.

oktober er traditionelt set en noget travl måned. Sådan er det hvert år. Det er det også i år. Hver eneste weekend er booked med “hundestof”. I lørdags var der Rallydysten, i fraktionen DCK/RCH. Jeg er arrangør på det, og der var også denne gang pænt mange tilmeldinger. Jeg tror der var 14 konkurrerende collier, og så et par stk også der bare “var med” på sidelinien.

Jeg så på facebook kort inden, at man søgte deltagere til en off rallyprøve hos DSS i Ishøj om formiddagen, så jeg tænkte at det kunne vi da også lige nå. Ishøj ligger jo stort på vejen til Roskilde 😀

Jeg meldte Donna og Fanny til denne – og da Casey også var meldt til Rallydysten måtte hun også med fra morgenstunden. Det samme kom Prima – for hun skal ikke være alene hjemme så lang tid.

Prøven gik godt – begge piger vandt deres klasser i flot stil, og Prima havde en fest på sidelinien. 2 andre hvalpe var også med, og hun legede og legede og legede. Så hun syntes helt sikkert det var FEDT at være med til prøve 😀

Her kunne jeg så skrive en hel masse om hvor mærkeligt det er at stå som vinder af klassen – endda hele 2 gange – og så er der ingen præmier til vinderne, trods det jo står i reglementet, der skal være det . Ingen rosetter – kun 3 små prøveposer med foder, som alle fik og et printet A4 ark med “diplom for deltagelse”.

Når hundene i øvrigt har deres titler og der ikke er “mere” at komme efter, er det jo sådanne ting der er fede at vinde – og som gør man gider fortsætte med at gå til prøver, selv om titlerne er opnået.

Siden er det dog blevet oplyst at rosetterne vil blive eftersendt, så det vil jeg glæde mig til – og så i øvrigt ikke tvære mere rundt i det 🙂

Jeg havde håbet at få lidt tid mellem denne prøve – og så Rallydysten, så jeg kunne købe noget frokost på vejen. Det var der ikke tid til – så havregrøden kl. 6 om morgenen kom til at skulle være brændstof hele dagen, til jeg landede med en pizza 18.30 om aftenen ( havde et par gamle hunde hjemme der skulle luftes godt, inden jeg kunne sætte tænderne i noget ).

Der var dog kaffe/kage hos DCH Roskilde – så det blev redningen 😀 Totalt sukkerrush 😀

Super fed dag med en masse collievenner og DCH venner. Mange træner hos mig – både collier og DCH folk, og alle kender efterhånden hinanden. Så det er et super hyggeligt miljø.

Jeg selv og egne hunde var noget flade, da vi skulle på for 2. gang. Casey var så det modsatte – ud over lige at være ude og tisse et par gange havde hun siddet i en bil små 6 timer – og da jeg var dobbeltfører i championklassen og der kun var en hund mellem Donna og hende, var der ikke mulighed for opvarmning 😀

Hun var MEGET levende – men også PÅ og syntes det var fedt. De 2 øvelser var har haft under lup – nemlig bakke på højre side og sideskift foran lavede hun super flot. Til gengæld fik hun en hjerneblødning ved springet, hvilket jeg godt ved hun kan finde på. Det er hende næsten umuligt at se et spring uden poterne bare kommer til at sætte af. Så da hun havde taget spring – og skulle lave et stop på anden side, overhørte hun min “ståkommando” og sprang tilbage igen – og så lige over en gang til og tilbage på “no time”. Det blev en ommer – og korrekt 2. gang. Vi må seriøst træne noget impulskontrol omkring de spring 😀

Tror vi havde 1-2 ommere mere pga ivrighed – og landede på 89 points. Det er jeg meget godt tilfreds med under de forhold. Jeg var heller ingen god, styrende fører da jeg var godt fyldt op i hovedet af hektisk morgen/formiddag – og allerede en prøve overstået. Såeh – jeg er meget fortrøstningsfuld. Nu bliver hun meldt til en masse rallyprøver også i championklassen.

Donna var også rigeligt levende – og lavede fejl på den konto – tror det skyldes min manglende styring. Jeg var ikke helt “til stede” mentalt, for at være ærlig. Hun fik 87.

Fanny det samme………..hun fik 92. De fik alle nogle ommere, fordi jeg ikke fik tænkt nok “fremad”, hvilket jeg plejer at være en del skarpere i.

Men hold da op. hvor var jeg også smadret da jeg kom hjem. Fuldstændig lam i roen – men sikke en FED dag.

Jeg er tilmeldt et par prøver mere, så Donna/Casey vil fortsat blive trænet i rally lidt tid endnu. Fanny har jeg slet ikke trænet rally med – vi nupper der på charme, selvtillid og lækkert hår 😀 Det er LP3 vi laver – og vi ELSKER det. Hun er så TOPsej…………og sikke meget ros vi har fået også ifm træning i Vedbæk.

Jeg havde besluttet at joine et formiddagshold deroppe for lidt ny motivation og for at blive holdt i gang. Det er lidt dyrt – så tænkte sådan en omgang var nok, så kunne jeg knokle videre hjemme. Vi havde sidste gang i tirsdags.

Men det har været hamrende godt – så nu melder jeg på det næste, selv om Fanny kan komme i løb hvad øjeblik det skal være. Så må Casey overtage pladsen – eller måske Prima, hvis hun kan få lov. Hun er nu også ret godt i gang og kan meget allerede, sin unge alder til trods.

Jeg er så glad for den lille hund altså <3. Med hende er også kommet et forum af collie-arbejdsnørder i hele Europa. Andre hvalpekøbere fra samme kennel – vi har gruppe på nettet. Det er vildt spændende – og der er livlige diskussioner på tysk, engelsk, lidt hollandsk, svensk osv – ingen tænker over sprogforskellene. Det kører bare………….Fedt.

Så vildt og inspirerende at se, hvad folk rundt Europa bruger hundene til. En faster til Prima er uddannet blindeførerhund og fungerer som en sådan. Der er flere terapihunde…..og så en masse af det “vanlige” – IPO, forskellige brugsgrene, agility og lydighed. Det er hunde, der spænder bredt………Super spændende.

Jeg må så også sige Prima er en vidunderlig kombi at ekstrem menneskeglad/super social, super hundesprog, nysgerrig, opsøgende, dybt fokuseret, vildt arbejdsglad, selvstændig og førbar. Den der myte med bidearbejde = aggressive hunde ( som jeg har set nogle gange fra primært udstillingsinteresserede ) er vist sat i søen af totalt uvidenhed 😀 I bedste fald………

Jeg så en video i løbet af ugen af Primas farmor på kursis i IPO – og C arbejdet. Hun har IPO3 titel, så der er ikke så meget mere at opnå. Men for DÆLEN da en drift og fed attitude hun har. Opdrætter har lovet at sende mig videoen, for den kan ikke nuppes fra gruppen, hvilket jeg måske lige skal minde hende om. For den vil jeg gerne have……..Kommer Prima til at ligne farmor bare lidt, er jeg stolt som bare pokker. SIKKE en fed hund………og nok også den sødeste collie jeg nogen sinde har mødt. En labrador i en colliekrop.

Et par billeder fra ugen……….

Jah – en hvalp af huset, der også synes C arbejde er fedt 🙂 Jeg glæder mig til Prima har fået skiftet gebisset, så vi også kan komme i gang med det.


Verdens bedste Fanny – efter kvartalets bad 🙂