Huh, nu sker der en masse………

På den gode måde 🙂 En masse træning og spændende ting.

I aftes var sidste gang på hvalpeholdet i DCH med Prima. Så mangler der en enkekt gang, hvor hele holdet tager i svømmehallen med hundene. Det glæder jeg mig til at prøve med hende.

I sommers gik hun jo så langt ud i vandet ved stranden, hvor hun svømmede jævnligt, så hun er i al fald ikke bange for vand.

Jamen – hvad skal vi så ?

Nu har jeg fået et tlfnr til den IPO-ansvarlige derude, og så må jeg høre hvad han kan tilbyde. MEN – derudover er jeg i går blevet kontaktet og tilbudt en plads på et IPO-lydighedshold i privat regi. Det starter ondag – altså i morgen. WOW – jeg glæder mig, og jeg ved jo at træneren er super 😀 Det er hos Lea, der har startet os op i spor.

Derudover er Prima måske 1 måneds arb fra at være klar til at stille til en LP1 prøve – hvilket hun selvfølgelig stadig er for ung til, men jeg har trænet en del LP herhjemme. Delmomenter, med masser af sjov, leg og ballade. Den hund har et gudsbenådet tempo – både sådan i udførelsen, men også omkring indlæring.

3 * 5 min – så har jeg fået klikket ind hun opsamler apporten og holder den 3-4 sek i munden.

På hvalpeholdet i DCH var der for det første mange forskellige racer – det tror jeg er godt. De fik også lov at hilse – og lege i inddelte grupper til sidst ( grupperne var min ide – for der var et par små, forsigtige hvalpe, som tydeligt IKKE syntes det var sjovt at kastes i grams ). Træneren er SØD og meget lydhør over for ideer – og da jeg f.eks sagde “Jeg synes vi skal dele dem op i mindre grupper” – var det bare ” Jamen selvfølgelig – det gør vi da”.

Så det har helt igennem være en god oplevelse. Prima kan lege med dem alle – og synes det er topsjovt. Men når der arbejdes, er de luft 🙂 Me like!

Hun har lært det er ukompliceret at omgåes mange hunde af mange racer, og at de er “lige meget” når vi arbejder.

Det var lige det jeg ville med det hold. På mere konkurrence-rettede hold, står man i hvert sit hjørne og klikker 1 time. Så langt fra de andre man kan komme. Dermed bliver de andre ikke afmystificerede og med et naturligt forhold til – men noget uafklaret. Jah – det er min oplevelse i al fald 🙂 Virkeligheden til prøver er at der er hunde alle vegne, og de passerer tæt eller sidder lige ved siden af på ringsiden. Det er GODT det har været naturligt fra start af.

Jeg tror det er en af de ting, der gjorde Fanny syntes prøver var svære som ung. Det “set up” havde hun aldrig set til træning – som var på små hold og målrettet træning mod færdigheder. Jeg TROR det kan blive så seriøst og alvorligt man glemmer noget andet……… 🙂

Prima er en stjerne – og jeg hun udvikler sig fantastisk.

Det samme gør Fanny pt – hvor LP3 -brikkerne i den grad falder på plads.

Planen er hun skal parres, når hun kommer i løb – hvilket kan være når som helst. Men de glemmer ikke hvad de lærer – så vi er bestemt klar til at stille i LP3 i 2018.

Så det er bare at se at få sparet sammen – LP er DYRT, og det virkelig mange penge for mig at måtte finde. Så jeg må lægge til side nu.

Jamen, hvad er der mere gang i ? Der er mange bolde lige nu……..

Donna og Casey træner fp2 – og vi har et mål om en prøve til april. Det skal også nok nåes.

Kommende weekend finder Rallydysten sted, hvor der er rekordstort antal af collier med. 18 stk – jeg er SÅ imponeret – og SÅ glad. Der har været en fantastisk udvikling inden for racen, omkring det at “træne med sin collie”. Vi har aldrig været flere end vi er nu – og jeg elsker det miljø vi har. Der er også mange fantastisk flotte resultater……..

Der ligger instinkttests forude – d. 25. nov skal Merete og jeg op til Camilla og se hvad Isabella og Prima siger til får 🙂 d. 9 dec følger så 3 andre I søskende + Prima – og så kommer Marieanne og hendes 2 Keyloc.-hvalpe også med. De er Bobby-døtre, så det bliver også spændende at se. Jeg har jo se ham på får også – og det meste af hans familie 🙂 Det er SÅ spændende at følge linierne……….

Der er lagt op til nogle kanon dage der.

Der er også soigneringsdag forude – med I kuldet, hvor alle kommer. Så skal vi kigge på soignierng, og sikkert også noget opstart af spor + hvad vi finder på. Bliver super!!

Der kommer nogle intense mdr her, med samtlige weekends booked helt op.

Jeg elsker det! Og jeg elsker denne tid, hvor prøverne er på stand by ( tror dog vi stadig mangler en – meldte til, men har ikke fået tilbagemelding, men mon ikke vi skal med (?) ) – og tid til at nørde detaljer.

I går blev der afleveret prøver hos dyrlægen, med henblik på at teste om vi har hjerte/lungorm herhjemme. Der er mange hunde pt der testes positive, så selv om der ingen symptomer er overhovedet holder jeg meget af livrem og seler.

Nu skinner solen, kaffen er drukket – nu vil vi ud i det smukke efterårsvejr.

Her et billede fra i går……….Verdens bedste lille Prima <3