En lille update til morgenkaffen 🙂

Primas Þje er stadig fint, sÄ det slag hun angiveligt har fÄet under leg, fik ikke yderligere konsekvenser. Det var sÞrme en lettelse.

Fanny er konstant sulten. Hun plejer at gĂ„ fremme i fleksline pĂ„ vore ture og lede efter fĂŠrt efter mus, harer, rĂ„dyr og meget andet. Turene er ret meget en lang jagt for hende. Pt gĂ„r hende hele tiden ved siden af mig og TIGGER!! Hun spiser altid sin mad og er glad for godbidder, men hun har ikke det der vilde ĂŠdegen, som flere af de andre herhjemme. De hapser maden i 3 mundfulde. hvor hun spiser stille og roligt. Det gĂžr hun ikke nu – det hapses og hun tigger non stop.

Derudover er hendes dievorter forstÞrret, og tandkÞdet er blevet blegere. Det er sÄdan en test, jeg lÊste om. PÄ dag 16-17 efter parring, sÄ sÊtter Êggene sig fast i livmoderen. Indtil da flyder de faktisk rundt derinde. NÄr de sÊttre sig fast, Þges blodgennemstrÞmningen til livmoderen, og dvs der er mindre blod til resten af kroppen. Dette skulle kunne aflÊses i tandkÞdet. Jeg har tjekket de sidste par parringer herhjemme, og der har vÊret tydelig forskel. Det er der ogsÄ nu.

Herunder billede 1 taget samme dag som parring – billede 2 pĂ„ dag 16 efter parring.Taget i samme lys, med samme kamera og begge med blitz.

Mao hĂŠlder jeg til hun er drĂŠgtig 🙂 Men det spĂŠndende er jo, om hun sĂ„ resorberer denne gang. Jeg har ĂŠndret pĂ„ ting fra sidst, som MÅSKE kunne gĂžre noget, og jeg synes virkelig forholdene er optimale nu. Men hun kan jo have hormon-ubalancer eller lign. som kan lave rod. HĂžrte fra en dyrlĂŠge, som er en bekendt her pĂ„ Amager, at nogle tĂŠver har brug for at fĂ„ tilfĂžrt progesteron under drĂŠgtigheden, ellers smider de hvalpene.

SÄ kl. 8 skal jeg lige tjekke med min dyrlÊge, om Fanny bÞr fÄ mÄlt sit progesterontal.

Sibirisk kulde, siger dmi – jeg mĂ„ sige, jeg elsker det her vejr. Det bider lidt i kinderne, ja – men det er langt at fortrĂŠkke for konstant regn og blĂŠst. Herhjemme er vi ude mange timer om dagen for at gĂ„ ture og/eller trĂŠne – og det er en fornĂžjelse i det her vejr.

Hundeskolen er startet op igen – det betĂžd sĂ„ ogsĂ„ i denne weekend, jeg mĂ„tte aflyse min egen trĂŠning med Prima. Det er lidt Ăžv. Nu er der 2 gange tilbage, hvor den ene er afsluttende prĂžve. Det ligger 9-11 i MĂ„lĂžv – jeg starter rallyhold kl. 11.

Har dog en vild plan om at tage op de nÊste gange fra 9-10, og sÄ have det hele klart hjemme, sÄ jeg bare kan suse hjem og smide det i bilen og kÞre derover. SÄdan bliver det nok.

SĂ„ bliver det spĂŠndende hvad der sĂ„ sker. Jeg gĂ„r pĂ„ hvalpehold 2 – for store hvalpe. De to trĂŠnere jeg gĂ„r hos, har kun hvalpehold. De taler om der nok bliver lavet B prĂžve hold – det hĂ„ber jeg dĂŠlme!!!

Prima er nu ikke bare forhĂ„ndstilmeldt – men rigtigt tilmeldt – begynder B prĂžve til juli.

Jeg har lÊst programmet grundigt igennem, og jeg kan jo godt trÊne det herhjemme. Der er ikke noget i det jeg ikke forstÄr. Men det betyder bare rigtigt meget at komme ud og fÄ prÞvet det af blandt andre.

Hun skal kunne sit og dĂŠk under kontinuerlig gang – dvs LP3 niveau. StĂ„en lĂŠrte hun for et par mdr siden vha frivillig indtagelse af “stĂ„”. SĂ„ det kan hun pĂ„ LP3 niveau. Nu har vi 3 gange i ugen trĂŠnet sit – og nu kan hun ogsĂ„ den. Hvis jeg peger med en finger og siger dĂŠk – kan hun ogsĂ„ den. Det stĂ„r ikke i programmet hĂ„ndtegn ikke er tilladt, sĂ„ den finger er jeg sikker pĂ„ er ok 🙂 Ellers nĂ„r vi nok ogsĂ„ det inden juli.

Man skal jo gĂ„ et linefĂžringsprogram, hvor der efter 15 skridt skydes 2 skud. Man gĂ„r i alt 50 skridt lige ud ( det er rimeligt langt at gĂ„ 🙂 ) og sĂ„ er der lidt vendinger, stop, lĂžb – og sĂ„ gĂ„r man ind i en gruppe, bestĂ„ende af 4 mennesker. Dem skal man gĂ„ rundt om og ende med at stoppe op med hunden i plads op ad en af de personer.

Det trĂŠner vi ogsĂ„ pĂ„ mit hold – og det er GENIAL trĂŠning.

Jeg mĂŠrker SÅ KÆMPE forskel pĂ„ Fanny og Prima. SelvfĂžlgelig er de ogsĂ„ forskellige som hunde osv – men Fanny gik pĂ„ hold helT fra hvalp, hvor man var fĂ„ pĂ„ holdet og der blev reklameret med 1 til 1 tid. Man stod i hvert sit hjĂžrne og sĂ„ kom trĂŠneren rundt. Fanny er den hund jeg har, der har absolut flest fĂŠrdigheder. Hun kan lĂŠre alt – og har stort set lĂŠrt alt. Hun er ogsĂ„ den der er mest pĂ„virket af forstyrrelser. Vi har altid gĂ„et til trĂŠning i rammer, hvor der faktisk ikke var forstyrrelser.

Jeg syntes jeg blev klog af det – nĂŠste hund skulle pĂ„ helt andre hold, hvor det var meget mere hulter til bulter, fremfor velordnet 1 til 1 og alle andre langt vĂŠk.

sÄ Prima gik pÄ hvalpehold i DCH med 11 andre hvalpe af alle mulige racer.

Nu gÄr vi i belgierklubben, hvor det netop trÊnes at vi skal gÄ rundt om hinanden, dÊkke hunden af, mens andre hunde laver en hel masse, skiftevis sendes ud i feltsÞg osv. Der foregÄr hele tiden en masse lige om Þrerne pÄ os.

Jeg har aldrig haft en mere fokuseret hund, som var helt ligeglad med alt om Ăžrerne pĂ„ hende. Man lĂŠrer hele tiden – jeg kommer aldrig mere til at trĂŠne mine hvalpe pĂ„ de smĂ„ luksushold, hvor man stĂ„r 100 km fra hinanden og hvalpene ikke mĂ„ hilse og intimsfĂŠren strĂŠkker sig over radius 20 m.

Jeg er sĂ„ “heldig” idet jeg jo har en masser fĂŠrdigheder – sĂ„ jeg ved jo godt, hvordan jeg skal lĂŠre mit lille pus kontakt, linefĂžring, sit, dĂŠk – tricks osv.

Men sĂ„ er det jo ogsĂ„ sund fornuft at sĂŠtte ind andre steder – og det er bare godt med hold med mange forstyrrelser og at den “sfĂŠre” er den normale kontekst at arbejde i. SĂ„ bliver det at gĂ„ til prĂžver ikke det store vilde.

Man lĂŠrer hele tiden – og det er det fede 🙂 Det er slet ikke sjovt at blive “fĂŠrdig”.