En lille update til morgenkaffen 🙂

Primas øje er stadig fint, så det slag hun angiveligt har fået under leg, fik ikke yderligere konsekvenser. Det var sørme en lettelse.

Fanny er konstant sulten. Hun plejer at gå fremme i fleksline på vore ture og lede efter fært efter mus, harer, rådyr og meget andet. Turene er ret meget en lang jagt for hende. Pt går hende hele tiden ved siden af mig og TIGGER!! Hun spiser altid sin mad og er glad for godbidder, men hun har ikke det der vilde ædegen, som flere af de andre herhjemme. De hapser maden i 3 mundfulde. hvor hun spiser stille og roligt. Det gør hun ikke nu – det hapses og hun tigger non stop.

Derudover er hendes dievorter forstørret, og tandkødet er blevet blegere. Det er sådan en test, jeg læste om. På dag 16-17 efter parring, så sætter æggene sig fast i livmoderen. Indtil da flyder de faktisk rundt derinde. Når de sættre sig fast, øges blodgennemstrømningen til livmoderen, og dvs der er mindre blod til resten af kroppen. Dette skulle kunne aflæses i tandkødet. Jeg har tjekket de sidste par parringer herhjemme, og der har været tydelig forskel. Det er der også nu.

Herunder billede 1 taget samme dag som parring – billede 2 på dag 16 efter parring.Taget i samme lys, med samme kamera og begge med blitz.

Mao hælder jeg til hun er drægtig 🙂 Men det spændende er jo, om hun så resorberer denne gang. Jeg har ændret på ting fra sidst, som MÅSKE kunne gøre noget, og jeg synes virkelig forholdene er optimale nu. Men hun kan jo have hormon-ubalancer eller lign. som kan lave rod. Hørte fra en dyrlæge, som er en bekendt her på Amager, at nogle tæver har brug for at få tilført progesteron under drægtigheden, ellers smider de hvalpene.

Så kl. 8 skal jeg lige tjekke med min dyrlæge, om Fanny bør få målt sit progesterontal.

Sibirisk kulde, siger dmi – jeg må sige, jeg elsker det her vejr. Det bider lidt i kinderne, ja – men det er langt at fortrække for konstant regn og blæst. Herhjemme er vi ude mange timer om dagen for at gå ture og/eller træne – og det er en fornøjelse i det her vejr.

Hundeskolen er startet op igen – det betød så også i denne weekend, jeg måtte aflyse min egen træning med Prima. Det er lidt øv. Nu er der 2 gange tilbage, hvor den ene er afsluttende prøve. Det ligger 9-11 i Måløv – jeg starter rallyhold kl. 11.

Har dog en vild plan om at tage op de næste gange fra 9-10, og så have det hele klart hjemme, så jeg bare kan suse hjem og smide det i bilen og køre derover. Sådan bliver det nok.

Så bliver det spændende hvad der så sker. Jeg går på hvalpehold 2 – for store hvalpe. De to trænere jeg går hos, har kun hvalpehold. De taler om der nok bliver lavet B prøve hold – det håber jeg dælme!!!

Prima er nu ikke bare forhåndstilmeldt – men rigtigt tilmeldt – begynder B prøve til juli.

Jeg har læst programmet grundigt igennem, og jeg kan jo godt træne det herhjemme. Der er ikke noget i det jeg ikke forstår. Men det betyder bare rigtigt meget at komme ud og få prøvet det af blandt andre.

Hun skal kunne sit og dæk under kontinuerlig gang – dvs LP3 niveau. Ståen lærte hun for et par mdr siden vha frivillig indtagelse af “stå”. Så det kan hun på LP3 niveau. Nu har vi 3 gange i ugen trænet sit – og nu kan hun også den. Hvis jeg peger med en finger og siger dæk – kan hun også den. Det står ikke i programmet håndtegn ikke er tilladt, så den finger er jeg sikker på er ok 🙂 Ellers når vi nok også det inden juli.

Man skal jo gå et lineføringsprogram, hvor der efter 15 skridt skydes 2 skud. Man går i alt 50 skridt lige ud ( det er rimeligt langt at gå 🙂 ) og så er der lidt vendinger, stop, løb – og så går man ind i en gruppe, bestående af 4 mennesker. Dem skal man gå rundt om og ende med at stoppe op med hunden i plads op ad en af de personer.

Det træner vi også på mit hold – og det er GENIAL træning.

Jeg mærker SÅ KÆMPE forskel på Fanny og Prima. Selvfølgelig er de også forskellige som hunde osv – men Fanny gik på hold helT fra hvalp, hvor man var få på holdet og der blev reklameret med 1 til 1 tid. Man stod i hvert sit hjørne og så kom træneren rundt. Fanny er den hund jeg har, der har absolut flest færdigheder. Hun kan lære alt – og har stort set lært alt. Hun er også den der er mest påvirket af forstyrrelser. Vi har altid gået til træning i rammer, hvor der faktisk ikke var forstyrrelser.

Jeg syntes jeg blev klog af det – næste hund skulle på helt andre hold, hvor det var meget mere hulter til bulter, fremfor velordnet 1 til 1 og alle andre langt væk.

så Prima gik på hvalpehold i DCH med 11 andre hvalpe af alle mulige racer.

Nu går vi i belgierklubben, hvor det netop trænes at vi skal gå rundt om hinanden, dække hunden af, mens andre hunde laver en hel masse, skiftevis sendes ud i feltsøg osv. Der foregår hele tiden en masse lige om ørerne på os.

Jeg har aldrig haft en mere fokuseret hund, som var helt ligeglad med alt om ørerne på hende. Man lærer hele tiden – jeg kommer aldrig mere til at træne mine hvalpe på de små luksushold, hvor man står 100 km fra hinanden og hvalpene ikke må hilse og intimsfæren strækker sig over radius 20 m.

Jeg er så “heldig” idet jeg jo har en masser færdigheder – så jeg ved jo godt, hvordan jeg skal lære mit lille pus kontakt, lineføring, sit, dæk – tricks osv.

Men så er det jo også sund fornuft at sætte ind andre steder – og det er bare godt med hold med mange forstyrrelser og at den “sfære” er den normale kontekst at arbejde i. Så bliver det at gå til prøver ikke det store vilde.

Man lærer hele tiden – og det er det fede 🙂 Det er slet ikke sjovt at blive “færdig”.