Endelig er den ulidelige varme, der har præget tiden helt siden maj måned, aftaget.

Generelt er jeg ikke fan af de ekstremt høje temperaturer, men som hundeejer, er jeg det i særdeleshed ikke.

Meget tidligt op og lufte – så hundene ikke risikerer overophedning ved at løbe og lege på morgenturen. Så en hel dag, hvor de ligger brak – og henunder aften kan man så gå ud og lave lidt. En del aftener har det også været for varmt til det. Vores træning har lidt under denne varme.

Men NU – ahhhhhhhhh – regnvejr og køligere temperaturer. På morgenturen styrtede hundene rundt og jagtede hinanden og havde fest. Ingen tvivl om de nød, det ikke var så varmt mere.

En anden facet er, at varmen også gør noget ved deres pels. Jeg har aldrig never ever set så mange hunde, været fældede totalt og aldeles ned. Det gælder også de fleste herhjemme – tæverne ligner nærmest nogen, der har fået hvalpe. Det er så ved at vende nu, men de har set noget sølle ud.

Ikke at det gør noget, men det er et meget tydeligt tegn på varmen i den grad påvirker.

Jah – i starten af perioden tog vi til stranden morgen og aften og blev kølet ned. Men så kom der bakterievarsel – og så måtte vi finde andre steder at gå.

Her har været feriebørn forbi i lind strøm. Først Nellie og Zico. Så Dixie i 14 dage – og Bassie tog hjem i går efter en 1 uges ferie her i huset.

Da Trine hentede Dixie, havde hun Erika og Hera med fra Fyn. Så blev der nørdet hundetræning 3 timers tid. SUPER fedt. 2 meget aktive hvalpekøbere på Fyn, hvor vi skriver en del sammen om træning, men sjældent ser det irl indbyrdes, da vi bor i hver sin landsdel.

Jeg har faktisk også fået trænet ok her i varmen – men det har været sent om aftenen og primært Prima. Hun har brug for at bruge hovedet. Donna skal i princippet træne en masse rally – men vi har kun fået gjort noget ved det et par gange. Det er til gengæld gået ret godt, så jeg håber rutinen holder DM med. Derefter skal hun have lov at nyde sit otium og gå en masse spor bare for hyggens skyld. Hun bliver 11 år til okt.

Prima blev købt for at overtage Donnas job som træningshund, og det er ren svir de faktisk har overlappet hinanden med 1 års tid. 🙂

Mit største mål for i år er opnået – nemlig at Prima skulle bestå en Beg. B. Så resten er ren hygge og “vi ser hvad der sker”.

Prima og Fanny er tilmeldt nogle prøver – og jeg må finde noget til Casey også. Tænker hun bliver meldt til fælrdighedsprøver + evt. noget rally.

Udover DM, er den næste stort ting dog en udflugt til Sverige primo sep.

I fredags var jeg hjemme ved Sanne og Thomas, hvor vi spiste lækker middag og skålede i champagne, idet vore planer og ønsker er gået i opfyldelse.

Sanne var skrevet op til hvalp efter Fanny – og jeg havde glædet mig til at få en hvalp hjem til dem og bo. Men ak – der kom jo ingen hvalpe. Det var trist – men efter nogle dage ringede Sanne. Nette – hvis du kan finde en mentalt god tævehvalp – efter sunde linier til os, så må du få avlsretten.

Okay ??? Mener du virkelig det ?? Magter du så at skulle undvære hende 8 ugers tid, når hun har hvalpe hos mig ??? Ja, det var helt afklaret – og kun spændende, hvis det kunne lade sig gøre.

Så det var jo nogle spændende muligheder for mig også. Jeg behøvede ikke lede længe – kun eftertjekke noget, jeg allerede havde øje for. Et kuld hvor jeg faktisk skrev til opdrætter : Jah – havde jeg ikke lige fået Prima, SÅ havde jeg lagt billet ind. Efter min mening noget af det mest spændende her i Norden længe.

Så det endte med Sanne og jeg i fællesskab lagde billet ind – og spændende var det, for der var der rigtigt mange andre der også gjorde.

Men – vi blev godkendt – og endda til en zobel, hvilket var Sannes helt store ønske.

Så om ikke så længe, kører vi sammen til Sverige og henter et lille nyt håb her til øen. Hun kommer til at bo 3 km fra mig, og jeg ses jævnligt med dem i forvejen. Det bliver nok ikke mindre fremadrettet + de kommer på hvalpehold her hos mig. Det er TOPspændende – og jah, hun er så Primas lille kusine <3

Jo mere jeg lærer Prima at kende og følger hendes familie, jo mere imponeret er jeg over de hunde. Så det er jo fantastisk med endnu en tæve at de linier i avlen her i huset.

Så meget spændende tider pt – og meget at glæde sig til og over.