En weekend, hvor man kunne læse hos diverse medier ” FARLIGT VEJR” – ” SNESTORM” og “25 cm sne”.

Tjah – ikke noget jeg har set noget til 🙂 Det sneede da godt nok lidt i morges, men så blev der plus-grader, og nu er det bare det sædvanlige sjapværk derude – og nej, det blæser ikke.

Så ingen undskyldninger for ikke at komme ud og lave noget fornuftigt med de små vovser 🙂

Torsdag var der selvtræning med rallydamerne 🙂 Nogle collie-folk og eks-colliefolk nu med andre racer, som giver den rally-gas. Super hyggeligt og givende.

Det er de sidste gange startet med ivrige førere, som kommer farende ” Jeg skal lige spørge om noget” – og så har de 100 spørgsmål og refleksioner ift det vi lavede sidst, eller deres træning pt. Det er sågu da fedt – lækkert med det engagement <3

Jeg havde også en klar plan – Prima synes pt det sværeste er at gå “gruppe”, som man jo skal i brugslydighed. Man går først en herrelang lineføring – og ender til sidst med at gå ind i en gruppe af 4 mennesker. Der skal man gå rundt om et par personer – mindst så man får “tegnet” et 8-tal, og så skal hunden ende med at sætte sig i plads inde i midten.

Det er SVÆRT, siger Prima – i al fald i sch. klubben, hvor vi altid har det 5 min i “tak for i dag”. Så er det fordi det er SVÆRT generelt, eller er det svært, fordi øverste etage er ved at være lidt brugt ? Det ville jeg gerne have testet – så 3 rallydamer lavede en gruppe, og så fik Prima lov at komme direkte ud af bilen og nuppe “gruppen”. Hun dansede rundt i den flotteste FVF – så det er et spørgsmål om, der stadig ikke er så mange RAM i den lille hjerne, at hun kan holde fokus og intensitet så længe af gangen. Fin info.

Super fedt med den selvtræning, hvor man kan prøve en masse ting af.

Fredag stod den på selvtræning med Tina. Tina træner hos mig, og er i gang med LP3 – så super at nørde lidt.

Fokus med Prima de her 2 dage har været ( udover gruppen ) apport – og hallelujah, hvor det rykker.

Det har været en sej en. Hun har kunnet en perfekt apportøvelse med 650 gr apporten som ganske ung, og pludselig blev det forhekset. Jeg ved ikke præcis hvorfor, men hun løb ud, kiggede på den – og kiggede så på mig med nærmest en rynke på næsen.

Det var et kæmpe arbejde at få en LP1 apport prøveklar 😀 men det lykkedes – men ikke med den vilde lyst og YES-attitude.

Det vil jeg altså have – og når man snakker brugssport SKAL øvelserne udføres med stor begejstring og højt tempo. Det er ikke noget med at det giver flere points eller ser pænere ud- der SKAL være stor intensitet i alt de gør. Super sundt at arbejde med, for man kommer hele tiden til at have som 1. prioritet at hunden synes det er FEDT!!

Jeg købte en ene-time med Trine Rafn, hvor dagens emne var “apport” – og så nørdede vi. Jeg blev bekræftet I, at det jeg gør i forvejen er fint – og så blev jeg præsenteret for en “skumapport”. Bærestykke af træ – endestykker af skum, så skulle vovse smide den, gør det ikke ondt at få den over tæerne.

Man må aldrig gå ned på udstyr – så jeg købte fluks et par stykker og en lignende med endestykker af træ.

Derudover har vi nu målrettet arbejdet med det – og kun trænet apport. Dagens mulighed for at lave noget med mor fører – er at tage en apport. Nå, det ville du ikke ? NÆSTE – Fanny, kom her 😀

Jeg kan næsten ikke tro det – men på en uge har vi nu en færdig apportøvelse med perfekt aflevering i front <3

Nogle gange er det dælme føreren, det handler om. Som slår i bordet ( eller sin egen hjerne ) og siger : SÅ, nu skal der dælme ryddes op i det her.

Primas FVF er uotstanding. Vi blev stoppet af flere schæferfolk i klubben i dag. De sidder i klubhuset og kan se vi træner på holdet. ” Æh – den der FVF – den er godt nok fantastisk. Sikke en gejst den går med – hvordan har du gjort det ??”

Og sidste gang – 2 damer stoppede mig : ” Vi vil gerne rose dig

Mig : Nå ?

Damer : ja, du har godt nok flair for at træne hund – det ser super godt ud.

Mig : Nåeh, det er lidt snyd – jeg har gjort det i mange år 😀

Damer : Jojo, men man skal rose, når man ser noget, der er godt

– og ja, det skal man <3

og det er FEDT at få at vide. Ingen kender mig derude, eller ved andet end der er kommet en med en collie.

Helt ærligt – jeg havde regnet med de ville grine af hende, med den lille collie. En collie er jo ikke en rigtig brugshund – men et eller andet på linie med en komodovaran og ca. lige så sjov at træne med ( sagde en “brugsdame”en gang til mig 😀 )

Men – de er SÅ søde derude. Mine hvalpechipper er i Bestyrelsen – og vi har nu en aftale om at gå spor sammen. Rygterne siger, hun skulle være super dygtig.

Jeg tror det er sundt at skifte cirkler nogle gange. Komme ud og opleve lidt andet. Se sig selv og sin træning lidt udefra og i en helt anden kontekst. Jeg har ikke været så motiveret og tændt på træning de sidste mange år, som nu. Da jeg startede med at træne brugs-træning i belgierklubben, var det et boost af den anden verden. Måske også fordi de bruger driften hos hundene i høj grad til øvelserne, fremfor det er noget FY, der skal pakkes væk. Det har jeg jo gået og fiflet med de sidste år, og er svært begejstret for. Klik, godbid er super fint til indlæring af detaljer, men kan IMØ ikke stå alene.

Fanny træner højrehandling – og højrehandling og så lidt højrehandling. Det begynder også at komme på plads nu, så vi skal nok blive klart til rally ekspertklassen i år.

De nye øvelser har vi også taget hul på, og jeg synes ikke det virker til at være så vanskeligt. Så det skal vi også nok klare.

Eneste lille hjertesuk er at samtlige sportsgrene disse år “strammer op”, så det kan betyde man må ud i at vælge. Jeg har altid trænet LP og rally samtidigt. Jeg kommer til at vælge fremadrettet, når jeg også vil træne spor. Det bliver rallyen, der ryger. I al fald i første omgang og med Prima. Det kan vi altid lave, når hun bliver moden og ældre. Men der kan man ikke gå i gang med LP / Brugs – og lydigheden er et super fundtament ift rallyen. Der er så mange ting, hundene bare kan, når de har deres grundlydighed. Følget kører af sig selv som en maskine – og kan skal ikke bruge krudt på om den følger med eller ej. Alle øvelserne kan så bygges oven på som pynt på lagkagen.

Stå, sit, dæk og holde positionerne – fremsendelse – rigtigt meget har man med udover forståelsen af et følge.

Så det knokler vi altså først med her – og det har jeg i øvrigt også gjort med Fanny. Så er det ikke så vanskeligt at garnere følget med små krummelurer og små øvelser undervejs.

Jeg har opdateret Hvalpesiden med forventede parringer ( og forhåbentlig hvalpe ) her i 2019. Også noget at glæde sig til 🙂