Så er vi gået ind i 8. leveuge her. Dvs det er den sidste, inden hvalpene må flytte. De bliver 8 uger på søndag. Det er altid en hektisk uge. De nye ejere kommer på besøg, for at nå at bonde med deres hvalp. Der er stadig også kommende evt. ejere, der gerne vil forbi og kigge – for at se hunde og hvalpe af huset her. Jeg mener det er vigtigt at vise frem, så det prioriteres også højt.

Her til formiddag kommer Iris og chipper dem. DKKs chippe-dame her i området er en god ven fra schæfer-klubben. Hende som jeg har også har gået spor med privat, så det bliver også hyggeligt at vise hende de små pus og hvad Prima også kan levere udover spor.

Apropos schæferklubben, så var jeg til indskrivning søndag. Nu banker hverdagen på igen – for når hvalpene bliver 8 uger på søndag, så gør min egen Jayme det også, og hun skal på hvalpehold. Jeg er så glad for at træne i schæferklubben – folk har det rigtig rart med hinanden derude, og da schæfere er mere robust race, er der ikke så meget “pyller”. Man forventer implicit at “selvfølgelig kan hunden da det”, fremfor at tænke collie-sarthed eller lign indover. Det har helt konkret flyttet mig til ikke at pylre helt så meget omkring højden på spring f.eks og lign.

Og ja – så kan collien da selvfølgelig også!

Jayme kom på hvalpehold – og Prima har fået lov at rykke op på B holdet. Dvs IPO lydighed for voksne schæfere. Normalt må der ikke være andre racer på det hold, det er kun for schæfere. De andre racer må træne til og med færdselsprøve/Begynder B niveau, men så er det kun for egen race. Vi har fået disp. – og det er jeg meget taknemmelig over.

Prima er ved at være træningsklar også – foderstanden er allerede ved at være tilbage til normal, efter hun var blevet noget tynd af at bære 7 så store hvalpe + give mælk. Hvalpene har ikke fået mælk en lille uge nu,og jeg er fortsat med samme mængde hvalpemad. Det har givet noget, og jeg vil sige hun kun mangler ½ kg nu,så er hun perfekt. Hun tæsker rundt med legetøj igen nu og vil gerne en hel masse. Hun leger også rigtigt meget med hvalpene – og det kan man bare sidde og se på i timevis <3

Som skrevet er her gæster hele tiden og de seneste dage har budt på nogle mere spændende af slagsen. Et svensk par, som mistede deres ene collie i januar, og i første omgang gerne ville have haft en af hvalpene her. De var så desværre solgt, men de ville gerne kigge alligevel. Manden oplyste han ofte arbejdede i Odense nogle uger af gangen – og altid havde hundene med. Nå, er du musiker ? spurgte jeg – for lige det mønster der kender jeg fra tidl. svenske kolleger. Ja, det var han – han var komponist og havde skrevet musik til Skønheden og Udyret, der kørte på Odense Teater. Han rejse rundt på teater i DK/Sverige og arbejdede – og et krav var altid, at hundene skulle med.

Jeg har aldrig mødt ham, kvag mit tidl arbejde – men det er totalt min gamle verden, og det var SÅ hyggeligt med et lille link tilbage til det. De var her i går – trodsede voldsom blæst og nuppede en grim tur over Øresundsbroen, for at se hvalpene. De havde også deres collie med. Den er altid med.

Mega hyggeligt, og de var solgt til stanglakrids. Manden mente det var de smukkeste colliehvalpe, han nogen sinde havde set. Skønt at høre, selv om de ikke er lavet til at skulle være smukke. De ville også gerne have en hvalp fra næste kuld.

I går havde jeg så besøg af Pia Veikkolainen og hendes veninde Hanna, som også er collie-freak, og har hvalp fra Pia – og igen en hvalp fra denne. Pia er alias kennel Lumipilven og det er brugsarbejdet, hun brænder for,samt mentalt stærke collier. Hun har opnået imponerende resultater med hendes hunde og er i den grad et “navn”, indenfor collierne som arbejdshunde.

Hun var ejer af Primas mormor kuldbror – Eros vom Bopparder Hamm og har nu Rudi vom Bopparder Hamm på 2 år, udover sine andre hunde. Jeg har lært hende at kende i kennelgruppen for Boppierne. Vidoerne af hende og Eros ( som hed Eineri som kaldenavn ), var en af grundene til jeg endte med at hende en lille Prima. De indgik i det lange, lange arbejde omkring at finde en tæve udefra, som kunne arbejde BEDRE end Donna.

En af de videoer er bl.a. denne : https://www.youtube.com/watch?v=Ist7gW-4tdo

Det som jeg faldt for her, er hans tempo og intensitet. Han sætter i galop, fluks han sendes af sted – og ved gentagelser holder han tempoet. Man siger jo ofte man ikke skal gentage ting med collier – så gider de ikke/ bliver sløvere eller lign. Nope – han holder den. Og så er han jo mega glad og arbejdsivrig også 🙂 Jeg har fået præcis det i Prima også – hun kan gentage mange gange, uden at ændre intensitet. Det er jeg ret vild med – den intensitet.

Jazzmin skal op og bo i Finland hos en af Pias collievenner. Hun havde tidl en hvalp efter Eineri her – og har nået meget arbejdsmæssigt med den også. Pia har så sendt Britta i retning af mig. Nu var det så spændende at se, om forventningerne holdte stik og hun syntes de var gode nok. Det havde jeg ikke behøvet at bekymre mig om – de var begge meget begejstrede, og hendes følgesvend var helt ked af ikke at kunne købe en af dem 🙂

Jeg er også meget begejstret for dem, men jeg ER kennelblind. Man kan ikke være andet, når man render med sådan en flok små pus. Men hun så det samme som mig : mega sociale med rigtigt meget leg og fed byttedrift. “Virkelig gode hvalpe” sagde de begge – mange gange. Meget, meget dejlig dag sammen med dem. En af de kommende købere kom også forbi – og så havde vi hyggelig stund alle 4, mens hvalpene tæskede rundt om benene på os med bideskind og var ved at vælte hytten. Lykken er!!!

I skal lige se en gave jeg fik – det er lavet af Heini Seppä – hende vil nogen kende som hende finnen, der laver cirkusopvisning med hendes collier. Hun er åbenbart dygtig til at arbejde i træ også! MEGA smukt, når man nu er collienørd. Den er jeg godt nok glad for.Nu strandtur, inden de små skal chippes – og så venter endnu 2 hold gæster i dag. Det er lige før de små nok bliver sendt af sted med pelsen helt slidt ned af alt det nusseri 😀

Jeg lægger i øvrigt hele tiden ny billeder op – jeg er i gang med en ny mappe nu, der hedder 6-8 uger. Der kan man følge dem kontinuerligt, ligesom der er skrevet navn ved billederne : http://jkuld.lapinette.dk/#!album-125

Men lige et af min lille kommende hund. Jeg er allerede totalt forelsket i hende, og glæder mig til alt det vi skal de næste mange år :