Det er blevet efterår. Kort og godt – sådan er det. På godt og ondt.

Det er træls ( på godt jysk ), når regnen vælter ned og man skal ud og træne eller lufte hunde. Til gengæld er det vældigt hyggeligt at komme hjem og SÅ begynder det at regne, og så indtage kaffen med en flok trætte hunde draperet omkring sig.

Jeg har fået afsluttet 4 hold for SHS denne week-end. Der oplevede vi også at måtte gå i dækning under bagklappen på min bil ( et helt hold ), idet regnen pludselig væltede ned. Men ellers har det været fine afslutninger, hvor alle kom igennem en prøve. Basishold var igennem en LP1, hvor de måtte hjælpe hunden lige så meget de ville. Let øvet var igennem en LP1 og rallyholdet kom en rallybegynderprøve igennem. Der var præmier til vinderen af hver prøve.

Det har været et super forløb og jeg glæder mig over mange glade tilbagemeldinger. Jeg har bestemt også nydt det, og konkret nupper vi lige en rundt til inden jul. Det har mange ønsket, så da holdene røg ud til tilmeldning, så kom der hurtigt et pænt antal på alle hold.

Hvalpeholdet var dog fraværende. De var simpelthen syge alle sammen, på nær en. De havde kennelhoste, som også hører efteråret til. Det er så også træls…..!!

Når de er ovenpå og raske igen, nupper vi en afslutning lidt uden for nummer.

På mandag starter et nyt hvalpehold – og denne gang er tre af mine egne små pus med. Nemlig Smilla, Summer og Bobby. Ih, jeg glæder mig!!!!

Jeg har fået trænet pænt og stabilt de sidste dage, og det går faktisk rigtig godt. Andrea nupper rally i pæn stil. MEGET arbejdsivrig og vil gerne gå lidt langt fremme, men heldigvis kan man jo hjælpe en del i rally. Casey går super godt, når hun er blevet lidt træt. Så det må jeg bare sørge for. Hendes LP1 er suveræn – går hun sådan til prøven lørdag, blilver det super duper. Men man kan jo aldrig vide……..hun er jo stadig i en noget ustabil alder.

Donna og jeg er gået i krig med LP3, og en pause har været godt. Inden pausen havde hun fået en kedelig vane ( eller jeg havde fejlindlært ), at hun satte sig ned i indkald med stå, og i stå under gang. Jeg har helt klart trænet “sit” for meget under gang – for det var Gimlis svage punkt. Ih, hvor man så overfører til den næste, for NU skal det bare være godt fra start. Donna er så super til “sit”, så pludselig blev “stå” til sit. Nå – men lidt bevidt træning omkring det – og nu er det på plads. Hun lavede den nydeligste “positioner under gang” i dag, og flot indkald med stå. Udlagte apporter var også lige i skabet. Nu skal der stabiliseres, varieres osv og så er vi klar til foråret.

Jeg nyder at have dem “mellem hænderne” igen, for der er ikke trænet meget, mens her var hvalpe. Men det har også været godt med en pause, og vende tilbage med friske øjne og topmotiveret.

I dag trænede vi 2½ time – 3 ovennævnte hunde – og Lone m. Kashmir kiggede også forbi til en omgang rally. Så nu er kaffen god, og flokken koger på gulvet. Vi nåede dog lige en lille aftentur inden, hvor vi fandt et pindsvin og diverse usynlige harer. Det er stort set hver aften vi finder pindsvin, så de er godt på dupperne når vi skal ud og gå i mørke. Men det hører så også efteråret til………..