Travle dage pt på hundefronten, og det bliver kun mere den kommende tid.

Donna er i løbetid nu, og nærmer sig kraftigt højløbsk. Det er så rimeligt fredeligt, for Chico er flyttet hjem igen, og mine 2 kastrerede hanner vågner kun lige op de par dage, hvor tæverne er mest hotte.

Gimli har det i øvrigt fint igen. Kun et ar på maven vidner om, at han har været skåret i får nylig. Han er frisk og fin, og denne krise er overstået. MEN, røntgenbillederne af maven viste jo også rygsøjlen, og der kunne man desværre konstatere at hans spondylose har bredt sig til hele ryggen.

Han fik konstateret spondylose for et par år siden, hvor jeg oplevede han ikke ville sætte sig i plads til hhv LP og rallyprøver. Måden han blev stående på, vidnede om han måske havde smerter, og derfor fik jeg taget røntgen af hans ryg. I lænden havde han så spondylose. Spondylose er gevækster imellem rygleddene, og disse gevækster skurrer så mod hinanden og giver grimme smerter. På et tidspunkt vil de vokse sammen,så leddene bliver stive. Efter knap 1 år på smertestillende var det tydeligt, at han var nået dertil. Han havde ikke smerter mere, men var tydeligt langt mindre fleksibel i lænden. F.eks er han ude af stand til at smide rumpen ind i en lige plads. Han sætter sig bare.

Men han har det jo godt, og har haft et rigtigt godt år her i 2011. Men desværre viste billederne så at det nu er på vej mellem 8 led :o( De første gevækster er der, men de skurrer ikke helt mod hinanden endnu. Når vi kommer dertil……jah……..så er det nok der man skal gøre op, om 1 til 1½ års smerter og et resultat med en helt stiv ryg er noget han skal udsættes for.

Men LIGE nu går det godt, og det nyder vi meget.

I går var der gåtur, arrangeret af LAU i Dansk collie klub. Det var her på Amager, så det var jo dejlig nær ved. Havde hvalpehold om formiddagen,og så lige hjem og hente 3 hunde og videre til gåtur. Det blev Andrea, Casey og Silver. En højløbsk tæve var nok ikke sagen, og de to “gamle” holdte hende så med selskab. Det var en super lækker tur, med 20 fremmødte collies, dejlig tur i flot natur og selvfølgelig kage og kaffe :o)

Udover mine 3, var Cloie og Smilla med her fra huset.

I dag var det så tid til de sidste afpudsninger på mit LP1 hold……..der er uoff. prøve med alt hvad den kan trække, på næste søndag. Glæder mig for vildt. Pia kommer og dømmer, og der er selvfølgelig også kaffe og kage + den store bakke konkurrence. Sæsonens challenge!

Nu kommer en uge, med en del hundevask på programmet. Dina, Chico og Smilla skal udstilles på lørdag, så de skal i bad. Gandhi får også en tur, når Dina alligevel skal og min egen Honey skal også, synes jeg. Weekenden bliver vild med udstilling hele lørdagen og uoff. LP1 prøve søndag. Trixie skal også udstilles lørdag oppe i Norge, så det bliver en spændende weekend. Hun skal også løbe en agilityprøve.

4 hvalpe herfra er nu tilmeldt UHM i april. Også en ting jeg glæder mig VILDT til.

Jeg mere end fornemmer sæsonen står for døren……og det er fedt!