Sikke en weekend……og uge op til. Der er blevet knoklet godt og grundigt.

Vasket hunde……i DEN grad. Logistik omkring fejring af Årets hunde……hente sponsorpræmier/ bringe sponsorpræmier/skrive tale til Årets hunde…..osv.

Derudover planlægning af uoff. LP1 prøve for mit LP1 hold….også masser af logistik og planlægning der.

I går var jeg “på” fra tidlig morgen til sen aften. I dag fra tidlig morgen til ca. 15.00.Men det har været fedt og oplevelsesrigt.

I går deltog 3 hvalpe herfra i udstilling. Jeg handlede de 2. Altid spændende og nervepirrende at skulle yde noget med hunde, som ikke bor her, og jeg har fået trænet med smiley. Men jeg har fuld forståelse for, at det alt andet end lige er nemmere for mig, end for ejerne, som aldrig har prøvet det før.

Jeg synes kritikkerne af hundene var fine og meget berettigede, men jeg forstod nok ikke de farver bånd der fulgte med. Men sådan er det……..min sport bliver det aldrig. Jeg kan mærke i løbet af sådan en dag, at jeg bliver rastløs, og så får jeg dårlig samvittighed over for hundene, som bare venter, og venter…….og venter. Når der så ENDELIG sker noget, skal man ind og stå bumstille i noget som ofte føles som 100 år :o)

Al ære og respekt for dem, som synes det er sjovt………mit temperament er ikke til det. MEN vi havde det super hyggeligt i vort hjørne. Dage med hvalpekøbere og hundevenner er ALTID et hit!! Og da Chico og Smilla var færdige, var det en udtalt fornøjelse at liste ned bag på plænerne, slippe dem løs og nyde at de bare gav den max. gassmiley

Dina fik blåt bånd, og dermed avlsgodkendelse, selv om det jo ikke er et avlskrav mere med udstilling ( men selvfølgelig eneste rigtige at lave op til disse tidl. krav ). Hende handlede mor Anette selv til UG. Smilla fik også blåt bånd, og Chico fik dælme gult. Men det var så i lighed med 3/4 af hans klasse……så der blev slået hårdt ned på de unge hanner. Største kritikpunkt var at han ikke var færdigudviklet…….og ja, det er han jo ikke. Han er en langbenet, høj ranglet dreng smiley

Derefter Årets hund event, hvor 4 hunde af huset blev fejret og hædret. Mere om det under “news siden”.

I dag var det så meget tidligt op og gøre klar til mit LP1 hold kunne komme til uoff. prøve. Det skulle være så rigtigt som muligt. De har modtaget PM med katalog, der var dommertelt, ringbånd og forstyrrelser i form af tidl hold ( havde et hold inden prøven ). Dommersedler…….og også rigtig dommer, nemlig Pia Lander, som er garvet udøver, og også viste sig at være SUPER dommer. Hun dømte ligesom jeg vurderede dem til, og var super sød og god i ringen til at tackle deltagerne.

Birgitte med Smilla var oppe i en begynderprøve. Dvs en LP1 med hjælp. Smilla er kun 7 mdr, og Birgitte er hoppet direkte fra hvalpehold op på LP1 holdet. Hun har ikke trænet hund før, men Smilla er meget træningsegnet, og Birgitte god til det!

De fik en 3. præmie, og førerarbejdet blev rost. SÅ flot.

Smilla var af sted hele dagen i går til udstilling, og var HELT færdig bagefter ( var med i min bil hjem ). Nu blev hun kastet ind i ring med blafrende telt, mange mennesker og hunde og kigge på, dommer osv. Hun lavede prøverne flot, bl.a. en super flot “stå” øvelse. Men hun lod sig forstyrre lidt af omgivelserne, og var generelt lang tid om at sætte sig i plads. Det var det som kostede. Flot indkald også med totalt turbo. Men super flot med 3.præmie med så ung en hund!!! Og der er super potentiale i det par!!

Smilla og Birgitte i lineføring……..med dommeren lige i nakken :o)

Så var det LP1´erne. Og jeg er mega stolt. SAMTLIGE bestod med 1. præmie, og der var stor ros fra dommer til alle! Det var sgu også flot førerarbejde og glade hunde. SÅ flot at se. Der blev delt mange 10 taller ud hele vejen igennem!!

Cloie fik 154 med 0 i dæk. Den dæk skal vi have fat på nu…….kræ!! Men resten var en udtalt fornøjelse at se på. SÅ flot!

Resten lå mellem 165 og 169,5. Meget,meget tæt løb. Det var spændende at sidde og regne igennem :o) Mange unge hunde……….alle mellem 10 mdr og 2 år.

Vinder blev Rikke og border collie Ollie, der som udgangspunkt var en usikker og trykket hund. Sikke et program i dag……….og 10 i lineføring. Rikke kan ikke få ros nok. SÅ flot arbejde hun har lavet!!

De 2 collier, Cloie og Pippi var også bare super. Pippi leverede et super flot og stabilt program. Super lineføring hun og far fører også har fået! Og som sagt gik Cloie stort set perfekt, bortset fra dækken. Jamen altså…….jeg sad bare og nød hele showet!

Hvor har de alle rykket sig, altså……….glæder mig for vildt til at følge dem videre. Alle skal så også til off. prøver i løbet af denne sæson, så dem må jeg ud og se.

Her er det Rene og Luna…..De har trænet her lige fra start, og hun er en totalt turbo model. Men for dælen, de er blevet gode!! SÅ flot et program i dag. Jeg fik desværre kun taget billeder af 2 første hunde…….så glemte jeg det, fordi jeg jo var ringsekretær/medhjælper og ……..masser af passe :o)

Vel hjemme fik jeg taget billede af husets yndigheder og deres præmier, og så var det godnat. Jeg var helt færdig :o) Det har godt nok været en hård weekend……..men på den gode måde.

I morgen er der også en del at gøre………på den mere praktiske, kedelige side. Vasketøjet hober sig op og gulvene skal vaskes :o) Men tror også jeg skal ud og træne nogle hunde……….smiley