Har lige fået en halv time foræret, så der er tid til en update :o)

Lige om lidt skal jeg til Kbh. centrum og vaske en hund, for en hvalpekøbers veninde. Men det er udsat ½ time, så det gav lige lidt ekstra tid.

Vi er lige hjemvendt fra stranden……..flokken og jeg, og vi er også blevet lidt våde. Der startede en byge halvvejs……og i skrivende stund styrter det ned.

Flokken tæller pt. 7 medlemmer. Der kan jo hurtigt ske noget, og hvalpe af huset vil altid have deres 2. hjem her. Det bliver sagt, når de små flytter hjemmefra, og det er dejligt at tilbuddet benyttes. Så kan jeg nemlig nusse lidt om “mine” små………det elsker jeg!!

Summers ejer har fået en omgang helvedsild, og er meget skidt af det. Hun ringede i går, og havde brug for hjælp. For at være så syg, og lufte hund m.m……..Det hang bare ikke rigtigt sammen. Nope…….enig, så jeg hentede Summer. Jeg indrømmer blankt jeg nyder besøget!! Summer er jo passet her før, og går bare ind i flokken. Dejligt at observere hende lidt på egen hånd også, og hun er i min optik super lækker! Livlig, nysgerrig og enormt kælen. Hun har til tider lille tendens til at stresse lidt op, har jeg set……..men jeg satte hende stolen for døren fra start, og efter 5 minutter her i huset, har jeg ikke set skyggen af det. Havde hende også med til træning på Donnas hold i går aftes……….masser af nye, fremmede hunde. Nye omgivelser m.m. Der var ingen stress overhovedet. Vi kunne arbejde fint sammen, og hun hyggede sig vældigt. Ingen “vov” heller, så det er super!!

Lige nu ligger hun i hundebunken her om stolen og sover dybt!!

Var udsat for drillerier i går……….for 1. juli flytter Chico jo ind. Og det er permanent med ejerskifte m.m. Han bliver min hund. Medio juli skal jeg passe Smilla, når fam. skal på ferie. Summer bliver til Ellyn er frisk……….vides ikke hvor længe. Hæ…….og det syntes NOGLE hvalpekøbere var et sjovt scenarie, så de besluttede at tage r…. på mig :o)

Jeg kunne se de havde ringet, og ringede retur. Blev så præsenteret for en lidt ynkelig stemme : Æh, vi har et spørgsmål………….og så en kunstpause, hvor jeg fangede den. ” Okay, skal jeg passe jeres hund ????”

Jep, lige nøjagtigt :o))) Sikke en humor……..og sikke en fantasi :o))))

Morer mig stadig lidt over det. MEGET sjove billeder på nethinden af mega antal collies her i huset. Får hele tiden flach backs til en vis Tuborg reklame, hvor ulven kommer på besøg ( og så er der jo øller ), og så ender det i fest. Man ser taget hoppe op og ned, og tunge discorytmer brager ud. Jeps, det er fremtiden her :o))

Nå, virkeligheden er dog en del mere fredelig :o)

Sidst filosoferede jeg lidt over vores prøve. Siden er gået en uge, og Donna og jeg har trænet et par gange. Det var ikke bare træthed/ventetid. Har et lidt andet billede nu, og helt tydeligt har Donna nu lært LP3 programmet ALT for godt. Har ellers virkelig været bevidst om at variere, men hun er så lynenden super brainy. Det har egentlig også altid været lige vores udfordring. Gør ting 2 gange………så tilbyder hun det selv.

Har brugt lang tid på at afkode vores indkald med stå, hvor hun selv stoppede……og til sidst dårlig gad løbe, fordi hun vidste hun skulle stoppe om lidt. Den ER på plads, men nu har hun lavet en ny kodning. Når mor går langsomt……..bare en my langsommere end fri.v fod ( som er ret rask gang ), så er det sgu positioner under gang. Punktum. Sådan! 1-0 til Donna.

Dvs. at når en fri ved fod starter med langsom gang ( som den gjorde til prøven ) så knalder hun da en stå af efter de der 4-5 m. Faktisk kan hun blive så tjenestevillig, at hun gerne gør det ved hver eneste dommerkommando i langsom gang…………både højre om, venstre om osv.

Kigger jeg så ned på hende, så er jeg 100 % sikker på hun laver en stå. Jeg har ikke trænet “stå” i 1½ år, fordi jeg kender hendes forkærlighed for den……..alligevel har hun på 2 prøver og en generalprøve kodet sig selv til det.

Det var, hvad gik galt………+ jeg blev shaky og ødelagde vores indkald med stå.

Såeh, nu skal der seriøst modkodes. Det lykkedes med “indkald med stå”, så det vil også lykkes her. Vendte det med Johanna i går, og løsningen er forkommandoer. Hun skal vide, om det er fri ved fod eller positioner under gang vi skal lave, inden vi starter. Så DEN kodning går jeg i gang med nu.

Faktisk synes jeg det er meget sjovt med sådan en brainy hund :o) Hele tiden analysere, og søge at være 1 skridt foran.

Til træningen i går lavede hun super felt, flotte udlagte apporter, fine fællesøvelser, super fri ved fod og flot indkald i fuld galop.Da vi så kom til positioner under gang, gik hun i gang med sit nye tiltag. MEN…….alt andet funker ( endnu da ;o))) ), så nu piller vi den ud.

Det var ½ time………..nu vil jeg daffe ind og vaske en hund. Apropos er Silver i øvrigt trimmet nu. Han har ikke fældet og lignede et omvandrende bakkebord. Helt firkantet af uld, så jeg har trimmet det af ham. Han har ikke været så flot i årevis………skal nok tage billede snarest!