Som sædvanlig er kedsomhed ikke det vi fordriver tiden mest med herhjemme smiley
Dagene flyver af sted, med masser af oplevelser.

Chico flyttede jo ind…….i dag er det nøjagtigt 1 uge siden. Som ventet har det været aldeles uproblematisk. Han boede her jo et par mdr i foråret, og trådte bare ind i huset/flokken, som havde han været ude på en tissetur.

Det spændende bliver dog, når der går tæver i løb…..eller spændende og spændende, det bliver interessant at se, hvad min tålmodighed siger til det :o)

Men vi skal nok klare det. Jeg har nogle små “fif”.

Han er en lækker hund……….lige som jeg synes “de” skal være, og jeg har lagt et lille program for ham. Ikke store sager……men hveranden dag skal vi cykle en tur, så han bliver brugt fysisk, hveranden dag skal vi så træne, med hovedvægt på klikkertræning og en del shaping. Han skal bruge hjernen og blive psykisk træt. Han stortrives med dette!! Han vil SÅ gerne lave noget. Ja, tænk………kun 1 uge siden han flyttede ind, og han har allerede haft stor succes med “elefanten”, hvor han nuppede første 1½ runde i går helt selv….shapet ind.

Her sidst på måneden starter vi så med at gå til rally. Bliver sjovt at prøve………jeg har aldrig rigtig gået til rally.

I denne her week-end har der været Collie SM ( Sveriges Mesterskaberne ). Noget jeg ofte har tænkt, jeg gerne ville opleve. Denne gang lige ovre i Ystad………kun 1 times kørsel væk. Som “arbejdsnørd” og opdrætter af hunde, der gerne skulle kunne arbejde, er det jo enormt lærerigt og spændende, at komme over og se hvad de kan derovre. Der var konkurrencer i de forskellige brugsgrene, rally og lydighed. Derudover også udstilling.

Jeg kørte derover i går sammen med hvalpekøber/ gode ven Karin. Det var brugsgrenene der blev prøvet i der. Synes jeg umiddelbart var mest spændende at se, for man ser hundene arbejde selvstændigt + også lidt lydighed. Havde jeg ikke skullet noget i dag, havde jeg også været ovre at se lydighed.

Fed oplevelse………bare det at se alle hundene gå rundt. Jeg pegede lynhurtigt nogle stk ud, som blev erklæret “lækre”. Både eksteriørmæssigt og arbejdsmæssigt. Nå…..fandt jo hurtigt ud af, at det lige præcis var dem som er mest i familie med mine sidste 3 kuld :o)

Patrickbørn og Seamisthunde, som er nært beslægtede med fædrene til B og C kuld.

Egentlig dejligt at konstatere at den røde tråd holder :o)

Karin og jeg var da også rørende enige om, at vores tilsammen 3 hunde af C kuldet, snildt ville kunne gøre sig i “bruks”. Faktisk ville det nok lige være noget for dem………de elsker at arbejde selvstændigt og der er fuld fart ud over stepperne. Tjah, det er jo også det deres far og anerne bag er avlet til at skulle kunne. Det KAN til tider give lidt udfordringer i lydigheden……..med al den selvstændighed, men er dybest set hamrende fedt!

Også sjovt at se, hvor meget Casey ligner sin svenske familie……..og Chico også faktisk. Ingen tvivl om slægtsskabet der.

Super oplevelse, og en masse hyggelig snak med svenske venner!!

I dag var der uoff. prøver i Vores Hundeskole. Der var ikke så mange der skulle op, for ferietiden har sat ind. Flere var bortrejst……og en enkelt opereret i skulderen, men hun mødte til gengæld op alligevel. Sejt!! Begge hunde og manden med……..og en gave til mig. Uhhhhhh, FED gave……..tak!!

Men dem som gik op, klarede det super. Smilla ( Lapinette´s Disco Diva ) lavede et super flot program. Men glemmer rent hun kun er 11 mdr. Hende og Birgitte opnåede 4 10-taller. Imponerende flot!! Super kontakt og Smilla er bare så arbejdsvillig og glad. De øvelser vi har haft fokus på i denne sæson, sad lige i skabet til 10 ( stå og dæk ). Så hedder holdet LP2, så vi har trænet en masse stillingsskift med “stå”. Det har Smilla lært………også så godt, at hun tilbød “stå” i dag, fremfor “sit”. Så tøvede Birgitte en anelse…….og Smilla tog et par skridt frem……..og så var det jo 0. En ellers sikker øvelse………men sådan er det jo altid!!

Nu pilles stå ud, indtil de har været til prøve :o)))

Pia var en super duper dommer! Det er hun sgu god til!! Fedt!

Rikke/ Ollie som var oppe og få LP1 titel i Lyngby, prøvede i dag en LP2. Gik rigtig flot……..et par småting, som også kostede et 0. F.eks stoppede han og nuppede en “stå” 50 cm. foran feltet. MEN…….feltet er også ny øvelse. Så der skal lige arbejdes lidt med et par ting, så er de LP2 klar.

Rene/ Luna vandt klasse 1 med et rigtig flot program også!

Bagefter nuppede Pia sin hund, og så kørte vi nogle LP3 øvelser igennem. Donna og jeg benyttede også lejligheden til at bruge de tilstedeværende som forstyrrelser……….og hun gik flot fri ved fod og positioner under gang. Feltet var noget hø, hvilket INTET havde at gøre med de tilstedeværende, som sad langt væk.

Hun kan simpelthen ikke feltet godt nok. Det må jeg konstatere. Lidt lave kegler og lidt højt græs……….så kan hun fare vild :o))) Jeg kan så få hende ind med en “stå” og en ( i dette tilfælde ) venstrekommando, men det skal sgu godt nok stabiliseres. Feltet er vores “missing link” i LP3……resten kører som smurt. Men eftersom jeg var sikker på feltet bare sad ( gjorde det i LP2 ) har jeg ikke trænet det meget i denne omgang. Fokus har været på indkald med stå og udlagte apporter. Begge var der store udfordringer i, da vi startede med klassen. De sidder nu………..men ups, som bliver vi snigløbet af en felt, som bare ikke er trænet godt nok.

Da alle var kørt hjem, satte jeg en masse løse kegler ud, mine kurve med ting og sager osv………og så trænede vi felt. Hun skal se de 4 kegler ud af helheden. Det lykkedes også efter et par gange. Hun er nysgerrig…….da jeg hev hende ud af bilen trak hun mig hen til et kurv der stod med kaffe, krus osv. Så skal den tjekkes ud. Det samme kan hun finde på, hvis der er noget ud mod feltet. Så det hele røg ud……..og da hun i første forsøg satte kursen mod en sådan kurv og skulle sætte næsen frem, var det negativ forstærkning ( ÆHHHHHHHH sagde mor). Nå da…….hmm, okay……..det må jeg ikke, sagde hun så, rettede sig op og tænkte tydeligt, NÅ, hvad var det så jeg var i gang med. Nåh jo……….feltet, og så rendte hun derud. Hun skal lære at vælge ALT ANDET fra end feltet. Ser hun en spændende dims på vej derud, skal hun bare vide, at den er forbudt, og den skal vælges fra inden hun mister fokus.

Siger ofte………..i lighed med mange mænd, kan hunde kun en ting ad gangen. De kan ikke både mærke hvad de gør ( i f.eks stillingsskift eller fri ved fod ) og samtidlig følge en godbid. De ser KUN godbidden……..lærer intet. Donna kan heller ikke lave ” Felt”, og så tjekke en anden ting ud……..og så stadig huske feltet bagefter. I det øjeblik hun giver noget andet sin opmærksomhed, er “feltet” slettet af harddisken. Jeg har set det så tit i mange sammenhænge med mange hunde.

Så hun skal lære, at hun intet valg har………..hun må IKKE tjekke andet ud. Og den tendens har hun. Det viste sig tydeligt i dag.

Sluttede med stur succes, og nu har vi juli måned til at forstærke den øvelse. Når jeg tænker på, hvor meget vi har fået på plads med indkald og apporter, så er den ged sikkert hurtigt barberet.

Denne weekend, med stalking i det svenske og dygtige kursister, har været meget motiverende, så nu giver vi den gas!!Smilla og Birgitte i lineføring…………super flot!!