Nå – så får I lige et indlæg her igen. Sidder og små-koger. Har fået feber hen på eftermiddagen i dag, og er småsløj. Håber det er “ikke noget videre”, for har slet ikke tid til det her. Er gået så herligt fri for influenza, forkølelse osv – hvad folk har kæmpet med den sidste måneds tid – og det skal da også bare holde sig væk!!

Jeg har vasket Bianca i dag – og det er altid meget lærerigt at have fingrene i hvalpene, og mærke/ se grundigt på dem.

Jeg har i flere år vidst, hvad jeg ville have når jeg valgte hanhund til min tæve. Jeg har skrevet meget på siden her om mentalbeskrivninger og krydser, arbejdsresultater osv – og jeg er også meget stålsat der. Der er visse ting der jeg under ingen omstændigheder vil gå på kompromis med. Men selv om en god mentalitet er første prioritet, så er jeg altså ikke ligeglad med hvordan hundene ser ud 🙂 Jeg har siddet og brugt nok 100-vis af timer på at tjekke hanner og linier ud, og også fundet mange mentalt gode hunde rundt i Europa – men når jeg så får kigget nærmere – jamen, så ser de altså ikke ud, som jeg synes de skal. Jeg kan ikke udelukkende være rabiat mental-nørd – eller arbejdsnørd. Jeg vil have den hele hund – basta bum 🙂

Hidtil har jeg kigget meget på vinkler, type, forskellige detaljer – og om hunden “balancerede”. Jeg har ikke haft ord for meget af det – men kunne godt se, når en front f.eks ikke er god.

Den seneste tid er jeg begyndt at nørde anatomi – og er blevet grebet fuldstændig af det. Det er sgu spændende – og det er jo ikke bare et spørgsmål om at lave en smuk hund – næh, det meste har jo en praktisk betydning. F.eks vinklerne, ryggen, halsen m.m. – Det skal balancere for at hunden bevæger sig optimalt – og jeg vil gerne have hurtige hunde – og hunde der kan arbejde ubesværet, og så er det jo guld at de har kroppen til det. Det kan så heller ikke stå alene – for hvad nytter det, den har den perfekte krop til at arbejde ubesværet – hvis ikke den gider arbejde?? Eller tør ??

Det hele hænger sammen!!

Men for søren, hvor ryger timerne af sted – når man falder over f.eks en hel side med collies stillet op – og kan begynde at dissekere dem ned i detaljer. Jeg har fundet ud af collien er heldig – for jeg synes faktisk mange dommere er gode til at se collien rigtigt – og dem med de mest hensigtsmæssigt kroppe er også dem der ryger til tops. Der er andre racer jo mere uheldige – hvor det ikke netop er sundhed og sunde bevægelser der belønnes, men racespecifikke detaljer, der måske netop ikke er sunde ??

Også dejligt at se, de valg jeg tog tidligere har holdt vand på fornemmelsen. Bassie blev “lavet” til Donna i sin tid – og nu futter deres små 3½ måneder gamle hvalpe rundt, og jeg synes godt nok mange af forventningerne er indfriet. Bianca er røget på forsiden – hun bor stort set om hjørnet hos min gode ven og kollega gennem 22 år. Jeg har beholdt avlsretten – for Donna skal ikke have flere hvalpe. Der er jo lang vej endnu, inden det er afgjort om Bianca skal i avl. Der skal tages HD billeder,UHM – og hun skal også til nogle arbejdsprøver. Hun er dog en super lille hvalp træningsmæssigt, kan jeg se – og eksteriøret holder også vand. Synes hun er afsindig godt sat sammen – så det er skønt!!!

Hun ligner sin far mest – og hun er en stor pige. Men har længere hale end ham – og endnu bedre vinklet bagtil ( han er nu også god ). Dejlig hoved – som klart også kommer mere fra ham, end fra Donna. Uhhh – det bliver spændende at følge hende – og hendes søskende, for de er også gode!!! Det var svært at vælge Bianca – jeg var meget i tvivl, og endte med at lade Emilie vælge hende mellem 2 favoritter.