Så er hundene luftede – og kaffen fundet frem, og benene har fået forbindelse med jorden igen. En hård ( men pragtfuld ) weekend er overstået. Der har godt nok været gang i den………..

Lørdag var der udstilling hos DCK i Voldum – omkring Hadsten. Årets første udstilling i år – og der hædres også Årets collies i de forskellige klasser. Både udstilling, LP og rally.

Casey er Årets collie i hele 2 klasser ( Brugsprøvede collie og rally øvede ), og Summer er Årets rally begynder hund. Ganske overvældende – for de er begge to meget unge hunde.

Når vi nu alligevel skulle af sted, kunne vi lige så godt melde nogen hunde til udstilling – så Summer blev meldt til, jeg tog Bianca med ( som jeg har avlsretten på ), og brormand Timmy stødte til derovre. Meget spændende – de er jo alle 3 vildt “rå” ift udstilling – ikke trænet og ingen erfaring. Summer udstillet en enkelt gang som baby – that´s it.

Alle 3 håndterede det at komme i hal med masser af mennesker, hunde, larm – og glat gulv helt sublimt. Ingen tøven eller noget som helst – det var bare – okay,fedt nok,så gør vi det 🙂 Super nysgerrige – og hvalpene især fik hilst på RIGTIGT mange mennesker. Endnu en gang blev hvalpetesten gjort til skamme – for de opsøgte glad og gerne alt og alle, og halerne logrede MEGET. Fedt!

Selve udstillingen klarede de også super flot. Vi trænede lige kort inden – og fik også gode fif af Helle,som er ringtræner – og så var det lige på og hårdt. Både Timmy og Bianca stod fint – og stillede sig godt. Løb også fint – men måske det skal have lidt mere træning. De havde ikke helt fornemmelsen af retningen – så begge havde lige en afstikker ind mod midten,så vi måtte stoppe op – og lige samle retningen op igen 🙂 Timmy blev i øvrigt handlet rigtig fint af Mulde, og jeg var i ringen med Bianca.

Bainca herover står til bedømmelse………….Timmy herunder får mærket efter om han er en rigtig hanhund 🙂 Det er han 🙂

Biancas kritik : “3 ½ mdr gammel tæve, feminin herligt udtryksfuldt hoved, velansatte ører som kipper korrekt, mørke mandelformede øjne, korrekt saksebid, herligt pigment, lige bred i sin forstilling, herlig hals og overlinie, udmærket pels for alderen. Prima vinklet bag. En anelse højt båren hale i bevægelse”

Det er jo en super flot kritik – og en hvalp på 3½ mdr bærer da gerne halen højt, så det er jeg ikke bekymret over 🙂 Hverken far eller mor har høje haler – og eftersom Bianca ikke var trykket over at være det – jah, så er der jo ingen grund til at gå med den nede mellem bagbenene 🙂

Timmys kritik var også super fin – men jeg kan ikke huske den i hovedet. Den har Susanne jo med hjem. Begge fik SL, og blev 2. vinder i deres klasser.

Summer var super at have med i ringen – når man påtænker hun er alderes utrænet i det her. Super fokus – hun så ikke andet end mig, og stod rigtig flot. Hun fik VG – fordi brystkassen mangler at udvikles lidt – og det har dommer ret i. Hun fik super flot kritik i øvrigt – og den sluttede med : VG på dagen, eftersom fronten bør udvikles lidt mere ( måske ikke ordret – men det var essensen ). Resten var en stor lovsang- flot vinklet bag, super toplinie, dejlig pels – og hovedet var hun rigtig glad for. Summer er 1½ – så nu ser vi lige om ikke den front får mere fylde over sommeren – og så nupper vi en udstilling igen. Kun for sjov – og fordi jeg mener hun kan mere end VG. For hun er avlsgodkendt nu 🙂 🙂 VG = avlsgodkendelse.

Og ja – ifølge DKKs seneste tiltag behøver man jo ikke udstille for at avle på sin hund. Efter min mening hamrende useriøst – og jeg kunne ikke drømme om ikke at få mine avlshunde eksteriør-godkendt inden avl.Tsk tsk altså…………!
Derefter var der Årets hund hædring. Casey og Summer blev kaldt op, og vi fik flotte rosetter, pokaler, diplomer og Sponsorgaver fra både Olivers og Norbarf. Tusinde tak for det!!! Rosetterne var super flotte – hold da op. Der er billede på forsiden af de to piger med alle deres præmier, men sådan et blitzlys yder slet ikke farver m.m. retfærdighed.

På vejen hen til udstillingen var Ellyn og jeg inviteret på frokost hos Bess – så jeg kørte hjemmefra allerede kl. 7 om morgenen. Fra Ringested kørte Ellyn og jeg samme i hendes bil. Det har været en utrolig hyggelig tur vi havde sammen der 🙂

STORT at se Bess igen, og Bianca og Bess tæskede rundt og legede sammen – åh, det er helt rørende. Den ene bor i Dragør – den anden i Bjerringbro – de kan næsten ikke komme længere væk fra hinanden i Danmark – men de fandt fluks hinanden igen – og havde det herligt. Dejlig frokost – og så måtte Ellyn og jeg videre. Jeg har lagt en mappe med billeder af besøget ind under E-kuldet i galleriet ( link på forsiden til galleri ). Jeg er også i gang med at lægge en masse billeder ind af en masse hvalpe – for der kommer billeder til hele tiden. SUPER fint – åhhh, hvor herligt.

Efter en masse genvordigheder med min bil – landede jeg hjemme igen 23.00. Sikke en lang dag – men top super!!! Stort at se Bess og Timmy igen – og deres ejere. Dejligt at hygge på ringsiden med en masse søde collie-folk. Dejligt at opleve det skønne miljø der kan være på sådan en udstilling blandt søde mennesker.

Lidt pudsigt at opleve garvede udstillere – som der som regel er blandt vinderne – sidde og kommentere grimt om dem i ringen. Meget underskudsagtig adfærd. Havde det så været noget relevant og sagligt – men næh – bare pladder. Fyre noget grimt af – bare for at gøre det. Sørgeligt – men jeg morer mig også lidt 🙂 Det rammer sgu ikke mig – jeg er ligeglad, men lidt sjovt folk tror man er døv, fordi der er et kantbånd. Hæ 2 meter væk er altså 2 m væk – kantbåndet er ikke lydisoleret 🙂

Får billeder på nethinden af de gamle mænd fra Muppet Show – og de er jo på sin vis også ret morsomme 🙂 🙂

Men super dejlig dag – i går lå jeg brak, for der var gang i den.

Jeg har fået blod på tanden ift udstilling – tror jeg vil træne Bianca i noget ringtræning og så skal vi ud og være med. Donna skal også prøve igen.

Nu venter en masse huslige gøremål – tøjvask,gulvvask m.m. Men solen skinner – og det er bare SKØNT!!!!