Så må det være tid til update. Som skrevet er vi nu gået ind i en periode med “gang i”, og så er jeg nok lidt længere tid på at få opdateret.

Først og vigtigst – Caseys borrelia blussede desværre pludselig op 5 dage efter vaccine. De første dage ingen reaktion overhovedet. Om natten til 5. dag efter vågnede jeg om natten ved hun lå og pustede ( gisper ). Der var køligt i soveværelset og de andre hunde var der ikke en lyd fra – så jeg var ret sikker hvad klokken var slået der. Det var første ting jeg bemærkede, dengang hun fik borrelia i sin tid – og første symptom ifm hendes tilbagefald der for lidt over 1 år siden.

Det var dog ikke voldsomt – hun lå lidt, og sov så uden en lyd. Men jeg bemærkede det to gange den nat. Om morgenen tog jeg temp. – 38,8 hvilket i sig selv ikke er voldsomt, men dog indikerer der er “noget”. Hun havde det fint i løbet af dagen, men igen bemærkede jeg pusten et par gange – og på morgenturen syntes jeg hurtigt hun blev træt. Hun er ellers en hund man stort set ikke kan løbe træt.

Om aftenen var temp. 38,9 – og da jeg har oplevet tidl, at det kan blusse op og blive meget voldsomt på få timer, blev jeg faktisk bekymret. Har altid hendes specielle antibiotika i huset, så jeg ringede lige til min dyrlæge Nina og vendte situationen, og hun var enig med mig. Bare i gang med det – inden det evt. udviklede sig. Jeg kunne mærke jeg ikke turde gå i seng og “sove fra hende”.

Eneste grund til evt. at vente var i håb om det kunne være andet, der bare gik i sig selv ( og hvalpedrømmen kunne bevares ) – men inderst inde var jeg ikke i tvivl. Det var borrelia. Reaktion på vaccinen kommer 1-2 dage efter – og netop der 4-5 dage efter, er hvor immunforsvaret er lavest, og hvor evt. i kroppen kan blomstre op……………såeh………..hun er bare mega hårdt ramt af det sk……… borrelia!!

Vaccinen var en test ift om borreliaen ville blomstre op ved nedsat immunforsvar. For når en tæve bliver drægtig, så vil immunforsvaret svækkes lidt – og at stå med en drægtig tæve, der bliver alvorligt syg, og skal på 30 dages antibiotika ville jeg MEGET gerne undgå. Især aht Casey, idet borreliaen er meget sværere at håndtere, når tæven er drægtig = har mere blod i kroppen.

Da hun lå og pustede, var der slet ikke tvivl i hverken sind eller hjerte – hun skal ikke have hvalpe. Hun er den lækreste hund og jeg har glædet mig voldsomt, men Casey er jo MIN hund – og jeg vil ikke drømme om at udsætte hende for nogen form for risiko.

Ærgeligt, men sådan er det jo……….et eller andet sted var jeg faktisk forberedt, kan jeg mærke. Var tæt på at miste hende ved sidste tilbagefald og så bliver hvalpe egentlig ret sekundært efter sådan en oplevelse.

Heldigvis har jeg længe haft en plan B 😀 Trixie er påtænkt at skulle have hvalpe i Norge – kuldsøster til Casey, og fuldt ud lige så god en hund. Hun har også alle de ting, jeg godt kan lide. Vi har tæt kontakt og jeg har ofte set Trixie under hendes opvækst, trods hun bor v. Oslo. Siri/Tom har spurgt mig angående hanhund – og i denne nye situation er jeg gået ind i jagten på sådan en, og konkret har jeg nu sendt forespørgsel ud til en hanhunde-ejer. I fald alt går som håbet, så bestiller jeg min næste hvalp efter Trixie.

Siri var på besøg forleden, hvor vi fik snakket det hele grundigt igennem, og vi er heldigvis fuldt ud enige om alt – så det er kuld jeg vil være meget indover, og også kommer til at skulle op og besøge nogle gange 🙂

Summer skal have et kuld her i huset i 2014 – og jeg manglede bare hendes UHM, som sidste puslebrik ift egne avlskriterier. Hun lavede heldigvis en super UHM – blandt de bedste jeg har set – så det bliver også et kuld jeg ser frem til med stor forventning.

Men d.v.s. 2013 bliver et år med meget ensidigt fokus på træning, prøver m.m. – og helt ærligt, så generer det mig heller ikke. E hvalpene er lige blevet 5 mdr – så her har faktisk lige været hvalpe, og jeg trænger til at komme ud og være med til prøver m.m. Det lå jo brak hele efteråret, grundet E hvalpene.

Pigerne rykker totalt godt – og i særdeleshed Donna har her den sidste uge VIRKELIG arbejdet helt fantastisk. Hun er bare så sikker og stabil – med flot tempo og god intensitet. Jeg tror hun nyder lige så meget som mig, at være tilbage på grønsværen 🙂

Nu er der ikke længe til Alba kan scannes i Jylland – og hvor det afgøres om Bassie skal være far igen. Spændende er det – men der er gode tegn. Hun er mere stille, og i disse dage har halvbror Diesel boet der – og normalt leger de to meget sammen. Nu gider hun ham slet ikke. Så vi krydser fingrene og holder vejret 😀

Diesel var i øvrigt hjemme hos Iben, så hun kunne tage ham med til UHM. Først hente ham i ÅLborg – så køre hele turen fra Odder til Hillerød. Det er SÅ sejt!! Heldigvis gik det også godt – han havde jodlet sig igennem hele programmet med 1 på afreaktioner og 1 på skud. Sådan!! Til lykke!

Verdens bedste Casey………….jeg elsker den hund!!! Dagen efter start på antibiotika, røg temp ned på 38,0 – så det VAR jo det. Godt vi gik taget det denne gang inden det nåede at påvirke hende for meget, eller blive farligt.