Donna og jeg har holdt helt fri med træning siden vores prøve – for en hel uge siden ???

Så jeg tror vi må lidt i gang igen. Men det har nu været rart nok – og det har også været vældig varmt, så det måtte være noget med sent om aftenen i så fald.

Casey og jeg har til gengæld trænet nogle gange, og hun arbejder flot.

Vi er gået tilbage til hvalpe-øvelser – med targettræning 😀 😀

Hun er ikke sikker nok i indkald med stå – hun “står” – men hun er for lang tid om at stoppe. Har også rigtig meget fart på – men trip, trip, trip er bare ikke godt nok.

Det er indøvet med “stå” – kaste noget over hovedet på hende. Sådan fik Donna den mest perfekte stå – men husker også at den ikke gik med Gimli.

Så nu er det target -og nedsat tempo. “STÅ” betyder “FREEZE” – og BLIV på target, ellers er det bare ærgeligt. Intet klik eller godbid. Den har hun fattet – og det er et helt andet “stå” nu – der bliver klodset 4 ben.

Så må vi langsomt øge afstand – og dermed tempo – og så håbe adfærden bliver siddende. Det tror jeg nu………..

Men de første par gange – hun gik hen til target og så logre, logre, logre – og dermed også noget trippe,trippe, trippe 😀 😀 😀

Kan huske Johanna kaldte hende border collie m. turbo engang – og ja, måske det er det. Der er saftsuseme knald på – hvilket er fedt i de færdige øvelser som sidder, men for dælen da – man får hurtigt noget uønsket adfærd også. F.eks hendes forventning om belønning – som medfører uro.

Det var det samme i stillingsskift – flotte, flotte skift lærte hun hurtigt – men lige så snart det var indtaget, så logrer halen for fulde gardiner. Ser utroligt sødt ud – men næste skridt var så et lille “vif” samtidig med logren – og pludselig havde jeg en hund, der bare MÅTTE sig VOVVOV ved hvert skift. Hun syntes det var herligt – skinnende øjne,logrende hale – NØJS, vi har det skægt – men i lighed med mange mænd kan hunde heller ikke 2 ting på en gang – og nu begyndte hun også at sjuske i skiftene, samtidig med uønsket lyd.

Forfra – og sidste gang til træning fik vi vist træneren – at lyden er trænet væk. Der kom et enkelt lille uurgg svagt nede fra halsen – det var det.

Hun er sjov at træne. Kun lige blevet 3 år – så stadig ung pige – og det ender med at blive super duper. Det er jeg sikker på – men hun er meget anderledes ift de andre jeg har trænet herhjemme ( på nær måske hendes mor – hun er også en turbomodel, men Casey har mere ).

Men meget udfordrende og lærerigt – der skal ikke jubles og jodles ” Hvor ER du dygtig” til hende – så kører hun helt op under loftet – hun skal dæmpes. Pt er min attitude og talemåde som pædagogen fra filmen “Terkel i knibe” Jeg er bare SÅ roooooooooolig 🙂 Til gengæld lader det til, at det virker ret godt.

En ting jeg ikke fik nævnt i sidste smøre – var at en af Bassies hvalpe i Jylland desværre er aflivet. En af de tri hanner. Iben havde en mistanke om han måske var blind – der var de 4½ uge, så jeg synes det er super sejt set. Han gik som “blinde mennesker” sagde hun – sådan kiggende lidt skråt op – og blev også væk fra de andre og fandt ikke selv tilbage til kassen.

Hun tog ham til øjenlyser, som påviste at han rigtig nok var enten blind eller meget svagtsynet. Selve øjnene fejlede intet – måske han havde et let CRD – men eneste at se på øjnene. Det manglende syn skyldtes en blødning BAG det ene øje og i det andet øje var en synsnerve ikke udviklet som den skulle. En defekt fra foster-tiden – og absolut ikke arveligt, havde han sagt. Jeg har også fået diagnosen på skrift – det fik Iben med. Han mente måske noget pressede bagfra – en hjerneskade af en slags måske.

Ikke arveligt – men alligevel rigtig trist. Et af naturens luner – som jo sker af og til. Den lille vaps fik fred – og det var helt sikkert også det rigtige at gøre. Men meget synd for Iben!

I dag og i morgen skal jeg lige have jongleret rundt med datoer m.m. Jeg har lovet at passe Smilla en uges tid, mens fam. skal rejse – og jeg skal også over til Jylland og se de små. Så jeg må lige se om det er muligt at rejse til Jylland inden/efter Smilla kommer.

Bobby var her i går til en gang vask og uld-afhivning. Der er lagt billeder ind på hans side – og også på Smilla og Summers fra deres prøver. Der er også lagt billeder ind hos et par E hvalpe.

I dag lader det til at blive knap så HOT – herligt, og nu vil vi tage på stranden og gå en dejlig morgentur.