Trixie kom herned lørdag aften, og det første jeg så var en mega tyk lille hund, som blev løftet ud af bilen. HOLD DA OP, tænkte jeg………..der er dælme fyldt godt ud.

Så var der middag til ejer + hans gæst – og jeg havde forberedt den helt store middag, så det gik der god tid med. De tog af afsted for at overnatte i nabobyen – og så aftenluftede jeg hunde. Der er noget logistik der skal gå op, når der er fremmed hund i flokken, som de andre ikke kender umiddelbart, og yderst vigtigt Trixie ikke fik stress jo. Så det var 2 ture – hun fik en lille en sammen med Donna.

Så var det godnat – jeg havde knoklet hele dagen med hovedrengøring, kogning af syltetøj, madlavning m.m. – så jeg fik installeret mig på sofaen med Trixie ved siden af – og BUM,så sov jeg.

Trixies ejer ville komme forbi kl. 9.00 om morgenen og sige farvel inden retur til Norge, så jeg var oppe kl 06.00 for at nå at lufte hunde i 2 hold, tage opvasken fra om aftenen osv.

Vi nåede lige hjem fra stranden da de kom, og så fik vi drukket kaffe og snakket de sidste detaljer. Det var meget hårdt for ejer at skulle undvære Trixie et par mdr, så det blev en noget tårevædet afsked. Jeg forstår det godt – jeg ville slet ikke kunne undvære mine hunde så længe, men ideen var oprindelig ejers – men klart, det er hårdt når dagen så oprinder.

De kørte,og jeg satte mig med kaffe og hundene lagde sig så til at sove deres formiddagslur. Jeg skrev lige en update på FB om hvor tyk Trixie var – og det ER hun. Hun har taget ca 7 kilo på siden jeg så hende i Sverige!!

Da hun nu lå og sov godt og var helt afslappet – jamen, så satte jeg mig ned og ville mærke efter liv. Det første jeg tænkte var………..hm……….det føles da mærkeligt. Hvalpene ligger i 2 horn, og man kan som regel mærke disse som 2 faste – tjah – “mørbrader” – op langs siden. Det fandt jeg ikke – Trixie var overraskende blød. Så mærkede jeg lidt ned, for at se om jeg kunne finde det længere nede, men hun var helt blød – og faktisk virkede selve underlivet ikke udspilet – der sad en masse lige bag ribbenene – men det var blødt = fedt.

Shit – så havde jeg jo mine anelser. Så kiggede jeg hurtigt på dievorterne – helt hvide, og ingen mælk lagt ned 🙁

Så kiggede jeg bagi – ingen slim.

Så ringede jeg til Tom – STOP, vend om – jeg er 99 % sikker på ikke er nogen hvalpe. Det gjorde han og for at være helt sikker på der ikke lå en enkelt lille en derinde, som hun så kunne risikere at nedkomme med, hvis jeg sendte hende retur – så rundede jeg lige Nina, som scannede. Der var ingen – og livmoderen var helt lille og fin, så ingen resorbation. Hun havde slet ikke været drægtig.

Jeg har vist skrevet her i bloggen om forløbet med parringen i Sverige – og en norsk dyrlæge der sendte ejer + Trixie af sted ALT for tidligt. Hun var slet ikke klar, da vi kom derop. Jeg lærte for år tilbage at mærke på tæven indvendigt- og der er nogle små fif der. Bl.a er der en ringmuskel, som er helt lukket undenfor løb. Underløb trækker den sig sammen og når man SLET ikke kan mærke den, og tæven føles blød – så er det nu. Har altid brugt det her – og derefter fået taget test, når jeg mente – at nu nærmede vi os – og har altid fået at vide ” Du skal afsted i morgen”.

Det gjorde jeg også i Sverige – og ringen føltes tydeligt – hun var faktisk stort set lukket 🙁 Hun var på 13. dagen – og norske dyrlæge havde eftere progesterontest sagt : I MORGEN………………Havde hun været her, havde jeg ingen steder taget – og fundet en anden dyrlæge. Han havde også sit helt eget talsystem, og da jeg endelig fik metoden fundet og oversat tallene til de mg/nl jeg kender – så var det alt for lavt ift parring. Så parring i morgen ???????

Dette var inden rejse til Sverige – så jeg ringede direkte til ham. Trixies ejer ved intet om alle disse tekniske ting, så bedst at gå til hestens egen mund. Han var ualmindelig ubehagelig, arrogant – og ville ikke svare på mine spørgsmål – eller kunne ikke måske ? Sagde bare – det SKAL være i morgen.

Godt så – så måtte jeg/ vi jo rejse derop – og den oplevelse står jo så herover.

Trods Texas ihærdige forsøg blev der ingen parring. Trixie lagde halen til side, og ville egentlig godt – men trak sig væk. Min vurdering – i al fald 3-4 måske 5 dage til hun topper.

Ejer kunne blive 2 dage mere, og valgte så at prøve at inseminere hende, for at sæden lå der, når hun blev klar. Skrev til mig, om jeg ikke syntes vi skulle prøve det…….og mit svar var nej – hun er ikke klar. Han valgte så at prøve alligevel, og det synes jeg er fair nok. Måske ville det faktisk lykkes ? Jeg VED jeg helst vil styre selv og gøre tingene på MIN måde, og har lidt svært ved det, når det ikke kører efter mit hoved 😉

Jeg har så fået mails om morgenkvalme, adfærdsændringer – og senest spark i sidste uge, så jeg måtte jo æde min egenrådighed, og gik også og sagde til mig selv…………SÅ Nette – nu må du for dælen slappe lidt af og stole lidt på andre også……..

Ejer var forbi en dyrlæge for 1 uges tid siden- og fik 2. herpesvaccine ( KÆFT; hvor har jeg måttet knokle her fra DK for at finde en sådan – det bruger man ikke i Norge ). Den dyrlæge havde mærket på Trixie, og sagt hun tydeligt var drægtig – men han turde ikke gætte på antal.

Jeg kan sidde her bagefter og undre mig over en sådan proff. vurdering.

Det tog mig under 2 min – nok nærmere 1 minut – at konstatere jeg var sikker på hun var tom, trods 7 kg +

Det tog min dyrlæge 15 sek at konstatere det samme ved at mærke på hende. Så scannede hun også – for netop at være sikker på der ikke lå en enkelt.

Jeg har lært af dette, at jeg er bare ikke særligt god til at samarbejde desværre. Har aldrig været det……..helt tilbage i skolen hadede jeg gruppearbejde 🙂

Dette forløb har været frustrerende, fordi flere ting ikke er gået efter mit hoved. Derudover har de dyrlæger, som har været indover godt nok været elendige til at vejlede og rådgive. Det har igen bekræftet den generelle dyrlæge-mistillid jeg i forvejen har så rigeligt af!!

Hvordan kan man sende en tæve til parring i andet land – som SÅ tydeligt for en amatør som mig, er langt fra at være klar ????

Hvorfor nægter man at herpesvaccinere ??? ( gjorde samme dyrlæge – og rygterne siger ellers han skulle være fertilitets-specialist. Jeg siger bare suk )

Hvordan kan en dyrlæge for 1 uge siden sige tæven er klart drægtig ???

Da jeg kom til at mærke på Trixie mærkede jeg fluks, det ikke var rigtigt. Jeg er LALLENDE amatør – med kun 5 kuld bag mig.

Nå, men det var under alle omstændigheder dejligt at se Trixie igen. Nu venter der hende en slankekur 😀 Hun var meget tynd, da jeg så hende i Sverige – og der er blevet proppet godt med mad på hende siden – så hun har spist sig tyk og fed.

Jeg blev spurgt om vi så ikke bare prøvede igen næste løbetid, og jeg har måttet sig nej.

Trixie er en super lækker hund, og jeg havde glædet mig til en hvalp af denne kombi, men jeg duer ikke til at samarbejde. Det må jeg konstatere. Jeg vil selv havde fingrene i tæven fra start til slut.

Jeg har aldrig haft tæver, der er gået tomme tidl. og det har irriteret mig hun ikke blev parret på rette tidspunkt. Så kan man godt prøve at fifle/redde den- og måske går det godt, men det forstyrrer virkelig min “ordensans” eller hvad det nu er…….Halve løsninger er bare ikke mig.

Næste planlagte parring er til sommer – med Summer 🙂 Det har været planen meget længe – fra hun var hvalp. Jeg havde også tænkt længe – at det var der jeg skulle have min næste hvalp, men så poppede løsningen med Trixie op, hvilket var en god mulighed for at få noget videre efter C-kuldet, når nu Casey ikke kommer til at få hvalpe.

Det bliver super med Summer – for hun bor tæt på, og jeg ved jeg kan være med i alt lige fra start. Derudover bor hun tit her, og går med flokken – og er faktisk en del af flokken, så hun føler sig hjemme her. Yderligere et plus. Trixie skulle have været kørt gradvis ind i rutinerne/flokken.

Faktisk kommer hun lige om lidt og skal passes 3 uger.

Men lige pt. har jeg en del oppe til revision. Måske er det faktisk mest fornuftigt at gå ud og købe en hvalp ?? ( hvilket oprindeligt var planen med Trixie – jeg havde bestilt en hvalp deroppe, som jeg så bare skulle hente, men eftersom ejerne gik fra hinanden, kunne dette så ikke lade sig gøre ).

Jeg har ( synes jeg selv ) et par lækre hanner rendende rundt efter “mine linier”- så måske den skal tænkes omvendt og en tæve skal tilføre nyt (?)

Der er meget at tænke over, mange valg at tage……..og at finde en sådan hvalp, er heller ikke helt nemt. Man ved, hvad man har – ikke hvad man får. Hæhæ – der var den med kontrollen igen 😀 😀

Det er dog ikke forgæves det hele. Det har kostet nogle penge, men jeg har fået nogle gode erfaringer + set nogle rigtigt lækre hunde i Sverige. Jeg har lært Monica at kende – det er kæmpe plus, og Texas ER virkelig en lækkermås. Såh – håber sørme at kunne bruge ham en anden gang igen! Det tror jeg faktisk jeg kommer til 😀

De næste par mdr. var ryddet – nu må de planer reformeres. Tror helt klart, der er et par piger herhjemme, der kommer til at få noget træning, vi nok ellers ikke havde nået – og så er det nok også tid til at gå amok på bunkerne med uld og få ryddet lidt ud i det lager 😀

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!