Man har et standpunkt til man tager et nyt……….eller noed……

Som opdrætter må man erkende planer er gode at have. Gerne år ud i fremtiden, for visionerne for opdrættet må være der. Man må så også erkende, de ofte ikke holder stik.

Senest fik Trixie f.eks ingen hvalpe her – og det var endda Plan B. Plan A var at Casey skulle have haft 😀

Næste plan var at Summer skulle have til sommer. Forventet parring omkring marts……….

Men så sker der nu det, at hendes løbetid i denne omgang lader vente på sig. Forventet slut juli – ikke kommet endnu.

Så det slog mig for noget tid siden……….hm…….at måske jeg skulle nuppe et vinterkuld (?) Det havde jeg sidste år, og det gode ved det, er at tiden virkelig er der. Ingen prøver man ikke kan komme til, kurser og træning at gå glip af……..og i denne omgang gælder det både Ellyn og jeg. Ellyn er også trænings-nørd.

Så talte med Ellyn, og så viste det sig at det faktisk passede hende særdeles godt, at forskellige årsager.

Så det gør vi!

Nu venter vi på løbetiden kommer – og den er på trapperne, for hun tisser meget på ture m.m. – og så bliver hun parret.

Det passer mig særdeles godt – for håber jo på en dejlig tæve til mig selv. Et Donna-barnebarn…….så kan jeg vist ikke ønske mig mere 😀

En Summer-datter er dælme heller ikke dårligt. Summer er utroligt attraktiv i MINE øjne. 2 år gammel med LP1 RBM titlerne – og godt på vej til RØM. En UHM, hvor krydserne ikke kan sidde bedre. 1 på afreaktionerne og 1 på skud + utroligt social og masser af leg. Senest excellent med CK på udstilling…….Dertil er hun meget livlig, og træninsmæssigt med en helt rette balance mellem selvstændig/førerfikseret.

Far hund er ikke helt bestemt – men hvad pokker – der er 14 dage + til at bestemme sig i 😀 😀

De favoritter jeg har, er dog alle tricolour.

Så det er spændende……….og passer også perfekt med min plan om at sæson 2014 er Caseys. Hun har ligget lidt stille i år. Ikke fordi hun er træls at træne med, eller tingene går skidt. TVÆRTOM. Hun er den mest fantastiske hund at træne med…………elsker det kræ!!

Næh -jeg syntes tingene gik for stærkt. Kun lige 2 år gammel – med 5 titler allerede. Ikke engang rigtigt voksen endnu. Jeg kan se nu – med nogle træningshunde på bagen – at der sker store ting når de er 3-4 år. Der modner de – og alt falder på plads. Donna er 5 år nu – og har haft 2 * barselsorlov. F.eks holdte hun helt fri fra prøver sidste år.

Det har forekommet at være super sundt.

Havde Casey ikke haft borrelia – så havde hun skullet have hvalpe i år, og af den grund fået orlov. Nu har hun så bare fået orlov 😀 Vi træner – for det har hun mentalt brug for – og det er med fordybelse i detaljer. Tror det er hammer godt givet ud.

Vi var ude og træne med Susanne og Venus i går ( jeg havde både Donna og Casey med ) – og jeg har de sidste 14 dage arbejdet med stoppet i indkald m. Casey. Jeg har en collie, der mest af alt minder om en border collie. Det går dælme stærkt…..men så må den vel også kunne stoppe som en border collie ??? Dvs BUM STÅ. Ikke det der gung ga da…..guuung ga daaaaaaa guuuuuuung stå. Acceptabelt – for det er indenfor tilladte hundelængder, men når man nu har den der turbomodel – så kunne det være fedt med et super stop.

Har vist skrevet lidt om det – metoden……men kort sagt har jeg kaldt på hende på kort afstand….og når hun nærmede sig sagde jeg “bakke”. Det som hundens krop så gør, er at ved kommandoen bakke, går den fluks ned i knæ i forbenene – og bakker så. Slår bremserne i den grad i.

Det jeg tænkte var – at kunne jeg hive den bevægelse ud – voila – så har jeg mit border collie-stop.

Casey ELSKER at bakke – bakker gerne 10 m på ingen tid. Vi har så en detalje med det plejer at ende med en buk i en lille tricks-serie vi har 😀 Så vi havde lige et par dage hvor hjernen lavede indkald m buk………så dælme sejt ud, men er jo ikke helt rigtigt 😀

Men vi nærmer os. I går sammen med Susanne skulle jeg lige vise metoden,og kaldte ind fra kort afstand og ikke m 120 i timen. Casey kommer løbende – jeg peger og siger BAK – HUH, sagde det så. Forbenene ned i knæ og idet bagkroppen stadig er i bevægelse, fik hun simpelthen trykket luften ud af lungerne og sagde HUH, men for dælen hvor var det sejt. Det var en KNALDstå!!

Nu har jeg sagt bakke under indøvning………ved ordet BAK – stoppede hun i bevægelsen, og stod fastfrossen på stedet. YES – lige det jeg ville have. Så er det bare at øge afstand og dermed tempo. Det sidste giver dog sig selv 😉

Fedt at kunne arbejde med sådanne detaljer, der måske ikke pointmæssigt giver noget – men bare ser lækkert ud.

Så i 2014 skulle vi gerne være klar til noget seriøst LP3 træning m. prøver…..og fedt med tiden til det, og ikke hvalpe i huset.

Såeh win/win og lidt win.

Det er spændende.