Endnu en marathon-weekend er overstået. Af sted både lørdag/søndag………og passe flok/hus samtidigt kræver sin kvinde! 🙂

Hov – og fredag var jeg også af sted. Der gik turen til Næstved – og “voksen” øjenlysning af Summer. Livrem og seler…….det gør jeg altid med de tæver der skal i avl her i huset. Det gik fint – status var “FRI” – og et enkelt fejlstillet øjenhår, som dog ikke voksede indad = lige meget.

Tiltænkt farmand er også fri – så det er jo super.

Lørdag var der off. LP /rallyprøver i Albertslund. DKK int.prøver. 3 kursister herude var meldt til – og 2 af dem er Lapinette-hunde,så jeg tog ud og joinede. Casey kom med på sidelinien. Trods mange titler og flotte resultater, har hun faktisk været til utroligt få prøver. Vi er så heldige det altid er gået forrygende, så tænkte det var god træning at sidde på sidelinien.

Hun var bare totalt cool – og hyggede sig helt vildt. Hun fik hilst på en masse mennesker, hunde – og tigget godbidder til den helst store guldmedalje 🙂 Dejlig ro hun har – lægger sig bare og slapper af. Så trods turbo – er der en god sluk-knap. Det var den jeg troede jeg skulle træne på. Det er så lige meget.

Men måske jeg skal lære hende ikke at hoppe op……….hm……….måske.
Det gik super godt med de to D piger – Smilla og Summer. Smilla vandt klassen med 96 points, og Summer blev 3.vinder med 83 points. Sejt!!

Smilla fik dermed 3. pind – og titlen RØM.

Direkte hjem derfra og vaske Donna. Uhhh – lige der havde jeg lidt fortrudt hun var meldt til udstilling søndag – for sofaen lokkede, og der ventede middag i byen om aftenen. Nå – men vi klarede det……….og jeg elsker jo det arbejde med at gøre dem lækre,så da vi fik startet gik det som en leg.

Tjek lige en smuksak i sen eftermiddags-belysning :


Satte billedet på FB, og skrev noget i retning af – at uanset hvad der ellers kom af collier ( viste sig at være 30 stk. ), havde jeg den smukkeste hund med hjem 😀 Jeg ELSKER Donnas “look”. Selv om jeg er “arbejdsnørd” med mine hunde, er jeg bestemt ikke ligeglad med hvordan de ser ud. Det handler ikke om mandelformede øjne eller andre detaljer – men kroppen skal dælme fungere og være sat hensigtsmæssigt sammen. Det er den jeg også har brug for når hunden skal arbejde i en lydighedsring – og gerne også skulle kunne blive ved op i alderen.

Nå – men det var sagt i sjov, for vi er i den grad på udebane jo. Som ejer vil man altid være subjektiv……….og Donna er ikke udstillet et par år. Men nu var datter Madonna meldt til – og så er det jo hyggeligt at følges.

Jeg synes SELV Donnas krop er god. Gode vinkler, god længe, super front – hvad jeg ofte synes kan være svært at finde. Derudover har hun virkelig udviklet sig godt – f.eks fik hun først ordentlig pels, da hun var 4 år 🙂 Det har været gældende for hele det kuld. Så lidt spændende, hvad dommeren ville sige………..og chok…….da jeg så at dommeren var en DKs “Grand old men” – som ikke lægger fingre imellem – uhh, da blev jeg altså lidt nervøs. Det ER bare udebane. Jeg kan sagtens stille hende op, løbe m.m. – men hele gangen i det, hvilke bånd som betyder man skal ind igen osv – kan jeg godt blive i tvivl om.

Det gik fantastisk – og jeg må stadig knibe mig lidt i armen. Donna blev BIR, og mange af de andre hunde, er dem der altid ligger i top. Derudover var dommer vildt sød – al min nervøsitet blev gjort til skamme. Venlig, smilende ………og han var vild med Donna.

Sikke en flot kritik hun fik – og derudover ville han gerne vide hvilke linier der lå bag……….og sagde rigtigt mange virkelig flotte ting om hende. BIR betød hun skulle i store ring – og lige inden da kom han også forbi og sagde pøj pøj. Wow………hvor er det FEDT at få rykket verdensbilledet. F.eks også at udstilling er kedeligt. Det var det bestemt ikke i går – allerede i han-klasserne kunne man mærke der blev kæmpet om pladserne og spændingen røg helt ude på sidelinien. Det var en gyser.

Herunder har jeg lige fået BIR-rosetten, og dommer havde jo luret jeg ikke var den mest hardcore udstiller……..såeh jeg fik lige en kindhest med på vejen 🙂 Super oplevelse!


På sidelinien var det også totalt hyggeligt. Man hjalp hinanden, råhyggede………og jeg fik snakket med mange jeg har aldrig har talt med før. Fedt!

I store ring kom hun ikke videre. Det gjorde intet – vi var begge totalt udmattede. Men fantastisk følelse at tage hjem med – kom totalt bag på mig. Måtte da også lige aflyse aftale kl. 15.00 😀 😀 Var da sikker på jeg var hjemme der…………..

Kan Donna få 1 cert på den måde – kan hun også få 3, så i 2014 skal hun udstilles……..meget. Tænk hvis dobbelt-champion kan blive til tre-dobbelt ? Noget tyder på det bestemt er inden for rækkevidde.

Datter Madonna klarede det også flot – og i særdelshed ejer Lone. Jeg havde lovet at gå i ringen med Madonna, men Lone havde pænt tøj på……..og et mildt pres var nok, så ville hun godt selv! Sk……..godt!!! Det blev en god oplevelse – det så rigtig fint ud, og jeg havde ikke kunnet få Madonna til at stå så fint stille. Hun er en hoppebold med fuld skrue – så der er noget fælles “sprog” der, jeg ikke har med hende. Hun fik VG og pæn kritik. 2. vinder i klassen ud af 4. Mange pæne ord om krop og vinkler, hendes ører skulle vises mere…..tror jeg essensen var ( og enig ) og hun var stadig lidt spinkel i benstammerne. Jeg er helt enig………men også 100 på det kommer. Kender linierne – og på begge sider er de sent færdige. Hun var så også i mega fæld……..hold da op vi skovlede uld af 😀

Totalt hyggelig dag – og begge hunde var med hele dagen. Donna havde en gulddag. Hilste på en masse hunde og mennesker……..inde i hallen var der mega larm. Metaldøre der smækkede,hunde overalt, boder, larm, mennesker der ville pille osv……………begge hunde var kolde som jordbæris, og Donna hilste på mange hunde. KÆMPE succes -også en mega drønnert af gran danioshan, som Donna selv trak hen til og hilste storlogrende på. Så får man altså en klump i halsen…….Hvor er hun sej…………efter alt det hun har været igennem.

En weekend med knald på……….og at opnå DKLPCH titel med højeste pointtal jeg lige ved af,at en collie har fået i nyere tid – og stå som Københavnsvinder en uge efter……ligger totalt uden for min fatte-evne.

En ting ved jeg dog : Jeg har verdens bedste Donna <3