Først : KÆMPE til lykke til Lone, som fik 1. pind i rally begynder med Rammstein i går.

Super flot – og velfortjent. Rammstein er en meget glad-i-låget, social og højtkørende ung mand. Har er på hjemmebane, når der trænes redningshunde-arbejde, hvor der skal arbejdes mere selvstændigt. 2 min + med fuldt fokus er straks mere svært. Kender det fra søster – som er langt sejere til LP, end rally 😀

Men ja – nu er de 3 år og ved at være voksne, og alt godt kommer til den er venter.

Et emne der i hele taget snakkes meget om rundt omkring LP-ringene, er min fornemmelse. Det der med alder på hundene – Danmark er kendt for at være et land hvor hundene lynhurtigt skal være DKLPCH – og rygterne siger finnerne ryster på hovedet af det 😀

Nu er hundefolk generelt godt til at mene alt muligt om hvad andre gør………..MEN nu har jeg en flok herhjemme, hvor de ældste er 8½, og jeg har også fået en mening om det her. Hvad andre gør, er jeg dog ligeglad med. Dem om det.

Der er ingen tvivl for mig om man får foræret meget med tiden. Donna er 5 år – bliver 6 næste måned, og tingene er bare nemme. Kan se det samme med hendes mor – som stadig er med fuld fart i alder af 8 år.

De bliver mere selvsikre, mere fokuserede – og tænd/sluk knap er totalt på plads. Mao modne.

Donna har haft et par år, hvor hun ikke har lavet meget, fordi hun har haft 2 hvalpekuld.

Så det er helt bevidst Casey nu ikke har lavet en hat i år – andet end lidt træning herhjemme + med til Johannas træning. Jeg vil vove den påstand hun godt kunne være blevet DKLPCH i år………fik godt nok ikke så mange points den ene prøve hun var til i foråret – men det var efter 1 hel måned uden træning ( fatalt, når det er Casey – -som kører i tempo 220 ), og fejlene var småting. Sprang på dommers kommando f.eks – = 0 ( mistet spring-øvelse ).

Jeg er 100 på hun har fået mere modning næste år – hun er søster til Rammstein, og de ER meget mentalt stærke, selvstændige hunde. Pleaser-gen aner de ikke hvad er. Så tror faktisk at tiden gør meget der også.

Donna er tilmeldt 1 prøve mere i LP3 – nemlig i DCK næste weekend. Derefter tror jeg ikke vi kommer til flere. Det er dyrt – og når championat er opnået, er det svært at holde motivationen oppe, synes jeg.

Stadig kun 6 år – og på toppen træningsmæssigt. Godt der er en rally super champion klasse, at gå ombord i.

For når nu de meget unge hunde opnår championat – hvad så ? Jeg VED jeg ikke stiller i LP3 7 år efter – og hundene skal jo trænes og stimuleres. Særligt da, når de er vant til det.

Såeh – ingen grund til at have så travlt. Det er nu min mening – og man får meget med alderen. Og især da med hanner, som kan være noget hjernedøde on/off de første år 😀

Aldrig give op – det kommer!!

Apropos hjernedød – så havde Donna dælme en snert af det til LP3 prøve i går. Hun var totalt på piller. Vi har været til træning hos Johanna for 10 dage siden ( der vandt Donna en challenge omkring 2-skridtøvelser m.forstyrrelser ). Hun vandt en plys-fasan m. rigtig pels på.

Nå – men ikke trænet siden – for så var der jo udstilling, og jeg blev syg bagefter. Er stadig slatten.

Såeh – Donna var ivrig – MEGET ivrig. Mellem øvelserne tilbød hun konstant plads – og pressede mig nærmest. Når jeg skulle tage hende i plads inden øvelserne, satte hun sig – og røg så op med et brag igen og gerne noget VUF VUF. Så hun var lidt svær at styre – som at have en bombe mellem hænderne. Til gengæld gav det et super flot tempo. Damn, der blev spurtet til felt/ i indkald. Der var så ikke så meget hjerne med – for hun havde så travlt hun smed sig med forpoterne over stregen i feltet – og det VED hun er forkert. Hun løb også ud før jeg kaldte ind. Det blev dyrt = 6 points. Vi plejer at få 10 – men hun havde ikke hjernen med. Den kommer under lup til lørdag – det er en dyr en. Herlige 16 points at smide på sådan noget pjat 😀

Men det er jo luksusproblemer. Hun er virkelig veltrænet – og fik 1. præmie med 240,5 points, trods momentvis hjernedød 😀

Da vi fik bog + resultat, sagde dommer : “Hvor VAR det flot – super flot. Simpelthen så lækkert at se på” – såeh, det er jo dejligt.

Vel hjemme var det absolut første hun gjorde – at finde den lille plys-fasan. Lå på et skab – men hun var oppe og hente den. Så gik hun rundt med den i munden et stk. tid – og ja – efter nogle minutter lå hun i min seng med den og passede på den. Regne, regnet…………jeps, hun er falsk drægtig. Har hun altid lidt af – men troede det blev bedre efter hvalpe.

Såeh – ud og gå lang tur, og nu er den gemt langt væk+ øvrigt der kan ligne en hvalp, og så håber jeg hun er ovre det.

Rigtig hyggeligt var det også at Coco ( Bassies datter ) kom ned og kiggede med………Dejlig pige, er det!!! Smilla var også med på sidelinien, så det var en rigtig collie-dag i går. Fedt!