SÅ sidder jeg her med morgenkaffen – igen igen 🙂

Er lige kommet hjem fra dejlig morgentur på stranden – med 7 hunde. Summer var med. Allerede fra 1. dag efter fødslen ville hun gerne med ud og gå tur. Det er ikke altid tæverne har lyst til det – men hun rendte rundt og pev forventningsfuldt da snorene blev fundet frem – så med kom hun. Helt 100 langt mindre stressende for hende, end blive ladt alene tilbage.

Nu har jeg de sidste uger haft hende med, hvor hun har gået hos mig – stille og roligt ( og tyk 🙂 ). Allerede fra 1. tur er det “gamle” Summer igen. Halen op, snuden i jorden – og på jagt efter fært efter katte, ræve, harer what ever. Imponerende – 24 timer inden nedkommet med 8 stk varylere – og så have sådan en energi. Hun er sej!

Alt er gået så nemt altså. Alle 8 hvalpe tager flot på – jævn tilvækst over hele linien. Ingen “sakker” bagud eller skal hjælpes ekstra. Ift tidligere kuld – er det samme tilvækst, selv om der her er 8 stk. Summer gør et super job.

De sidste par dage har været præget af efterveer – så Summer har gravet en masse. Først i hvalpekassen, men så fandt hun selv ud af at gå ind og grave under et bord jeg har i stuen. Smart – for når det er i kassen, og der graves i tæppet – så er der risiko for flyvende hvalpe 🙂

I nat har hun ikke haft nogen – der har været totalt ro. Jeg har været oppe 2 gange – for at tilbyde hende vand ( hvad hun gerne ville have ), ellers har hun ligget roligt med dem hele natten. Meget, meget rart – så fik jeg også sovet ordentligt. De 2 sidste nætter har jeg stort set ikke sovet.

Mælken er rigtig løbet til nu, hvilket betyder rolige hvalpe – der sover og spiser, og stort set ikke lavet andet. Indtil mælken løber til, kan der godt være lidt uro og piv piv, fordi de ikke er 100 % mætte, når de har spist. Men ikke en lyd har jeg hørt i nat.

Det er så også i den fase man skal være opmærksom på mælkeknuder + ophobning af mælk hos tæven. Når først der står en masse mælk, kan de små ikke få fat – og kommer det ikke ud kan det ende i frygtelig gang brystbetændelse. Har set det hos bekendte – med åbne sår m.m. til følge.

Så jeg tjekker altid mine tæver løbende – og i går havde Summer så en mælkeknude + plade af mælk under en af de forreste bitte små dievorter. Hun har hele 10 dievorter – og de 2 små bag forbenene bruger hvalpene ikke. Men en af dem producerer så alligevel mælk.

Fik kigget på det – og dievorten er faktisk indadvendt, så svær at gå til for hvalpene. Så er det godt man er fra landet – jeg gik i gang med at malke ud, og da vævet var blevet blødere, smed jeg den største tæve på. Fik faktisk monteret hende, trods den indadvendte dievorte. Gentog efter et par timer – og så var der tømt ud og knuden væk. I dag er det helt blødt og fint – selv om de ikke har diet siden. Nu holder jeg bare øje – men håber “produktionen” går i sig selv, når den ikke bruges.

Bortset fra det går alting fuldstændig problemfrit – og jeg har endda overskud til at julehygge og forberede juleaften om lidt. Der er småkagebagning på programmet i dag ( igen – det har der været et par gange tidl også – men de forsvinder desværre for hurtigt ).

I går ringede Lunas ejer Alice. Lune er kuldsøster til Donna og fra mit første kuld. Hun bor lige ved Hareskoven – og der var billeder herinde for nylig fra da jeg besøgte dem for ca. 14 dage siden.

Lune har gået og småhostet lidt på det sidste – så Alice tog hende til dyrlægen til det store tjek.

Som Alice mistænkte – så havde Luna desværre hjerte/lungeorm. Da dyrlægen tog temp. havde hun også feber – og hun kunne høre noget på lungerne, men mente ikke der var lungebetændelse.

Der blev taget blodprøve også – og tjekket bredt og så viste det sig hun dælme også har både borrelia og anaplasmose.

Åha – stakkels lille Luna – det er noget af en cocktail 🙁

Hun har det dog ok – bortset fra hosten. Så man kan håbe snaptesten “blot” viser at hun har antistofferne for de sygdomme – men at de ikke er i udbrud. Hun er dog røget på ronaxan – og nu er der sendt blodprøver af sted for at tjekke om det er i udbrud.

Hareskoven er virkelig højrisiko-sted ift de flåtoverførte sygdomme. Jeg kender til flere hunde, der luftes der – som har været rigtigt syge af det.

Nu håber jeg Luna kommer godt over det!!! – og at alle flåter dør af en eller anden meget smitsom flåt-virus snarest!