Om ca. 1 døgn skriver vi 2014. Sådan et år går altså hurtigt – det er ikke helt til at forstå.

Dagen i dag har været rimelig travl med praktiske ting, således dagen i morgen er fri til at gå en mega lang tur med hundene om eftermiddagen. Det er rart de er luftet godt af til om aftenen, og forhåbentlig bare sover.

Der skal ikke ske det vilde her. Fokus er ret ensidigt på hvalpene, og jeg synes stadig jeg er mæt efter julen 😀

Lidt god mad og hygge – og så kan sønneke få lov at gå langt væk og fyre sit krudt af, så gamle Gimli ikke bliver bange. Eneste hund i huset der er bange for fyrværkeri – til gengæld er han det vældig meget, så han skal fredes i Klasse A, så vidt muligt.

2013 har været et fantastisk år på hundefronten. Det vil nok føre for vidt at remse det hele op, men der har klart været nogle højdepunktet.

E-kuldet flyttede hjemmefra og fandt nogle dejlige hjem. Dejlig med den fine kontakt der er med hvalpekøberne – og jeg nyder at følge med. Bassie var far til disse – og Donna mor.

Så har Bassie lavet 3 dejlige hvalpe hos Iben ( Kennel Ebony Moor ), som jeg også hygger mig med at følge med hos. Også 3 dejlige hunde! Tæven har jeg mødt flere gange, idet hun faktisk bor 200 m fra sin far – helt tilfældigt 😀

I 11. time er Bassie blevet far til endnu et kuld her hos mig – 8 dejlige varylere, som jeg allerede er dybt forelsket i. Glæder mig meget til at følge dem også – og selv beholde en.

Nu skal Bassie holde 1-2 års pause ( sikkert til hans store fortrydelse 😉 ), hvor han ikke skal bruges i avl. Jeg har ellers fået flere henvendelser – men nu skal disse første kuld vokse til, gennemgå sundhedsundersøgelser m.m. – før han evt. får lov til et sidste kuld eller 2.

På træningsfronten har det været et forrygende år. Donna fik min primære opmærksomhed i år, mens Casey mere har hyggetrænet og “modnet”. Syntes det gik lidt for stærkt med hende med at blive “færdig” – så hun har fået et år uden at skulle noget videre. Donna er til gengæld trænet målrettet mod LP3 – og opnåede sin første 1. præmie i LP3 i Lyngby i juni måned. Dette endda som 1. vinder. Det var en dag, jeg nok aldrig glemmer – for det var en stor prøve med mange tilmeldte. At slutte dagen med 3 Lapinetter – mor og 2 døtre, stod som vindere af hver deres klasse – det var næsten ikke til at rumme. Summer vandt LP1 klassen – og Smilla Rally Begynder. Herunder foto fra dagen.

Derefter gik det slag i slag – på 6 prøver opnåede Donna 1. præmie ved de 5 – og de 4 af gangene var hun placeret blandt vinderne. DKLPCH ( Dansk Lydigheds Champion ) blev hun i september med hele 265,5 points – ud af 280.

Der har været ganske stor aktivitet blandt “Lapinetterne” på prøvebanerne i år. Der er opnået flere titler i år, og vi fik talt op for nylig – at ud af 22 hvalpe ( det var før de 8 sidste blev født ), er der opnået 21 lydigheds-titler i alt gennem årene. Dvs ca. 1 titel pr. Lapinette-hvalp. Det er jeg godt nok stolt over!!!!

Ligeledes blev der talt på fingrene på Vores Hundeskole – hvad kursisterne egentlig havde opnået titelmæssigt i år. Det er jo en lille hundeskole, men alligevel har mine kursister tilsammen hentet 15 titler bare i år.

Jo – det har været et super år i år på lydighedsbanerne!!!

En ting er så alle de fine resultater – men sikke mange hyggelige timer vi også har haft! SÅ dejligt!

Nu er det så ikke udstilling, jeg har gjort mig mest i – men i år har jeg været af sted 2 gange.

Den ene gang fandt jeg ud af på listig vis, at en hvalpekøber havde meldt til. Så da jeg havde Summer boende i den periode – meldte jeg hende til ( i bagklogskabens lys skulle mutter Donna nok også have været med, men sådan er det….. 🙂 ).

Det var faktisk en rigtig positiv oplevelse, med dejlig stemning – og tiden fløj af sted. Ellers har jeg syntes tiden kunne være lidt lang på udstillinger.

Madonna blev udstillings bedste hvalp – og Summer opnåede excellent m. CK, trods hun var stort set nedfældet. JO – det var en god dag!!

Så da Madonna var meldt til i Ballerup, meldte jeg også Donna til for hyggens skyld – nu var Summer jo rejst hjem til ejer igen 😀

Det bliver også en dag jeg aldrig glemmer – og det var en uge efter Donna blev DKLPCH. For Donna endte som Bedste collie ( BIR ) på udstillingen, og blev rost fra alle sider. Det var helt vildt at opleve…….og hun fik jo så også cert + cacib. Så nu skal vi vist melde til en del udstillinger i 2014 og prøve at blive DKCH. Det burde være realistisk at opnå, tror jeg!!!

Det har i høj grad været Donnas år i år, og hvor hun bare fortjener det. Min “one and næsten-only 😉 ). Jeg elsker jo alle mine hunde – men Donna har altid været noget særligt. Vi har bare oplevet SÅ meget sammen, og hendes sind passer perfekt til mig!!!

2013 bliver 1 år, der er svært at overgå på hundefronten. Alligevel ser jeg frem til 2014 – der er mange jern i ilden allerede.

Herhjemme skal Donna træne i DCH – målet er et par C prøver i 2014. Lydigheden kan hun – og feltsøg + rundering har vi rodet lidt med tidligere. Det kan hun godt lære uden de store probs, tror jeg. Det bliver sjovt at prøve noget nyt. Satser dog på hun skal op i en brugsprøve i DCK også. Den mangler vi……

Casey kommer så i ilden, som primære trænings-vovse. Vi skal i gang med noget seriøst LP3. Jah – og så bliver der en lille ny at starte op. Første udfordring er dog at finde et navn til hende…..det er bare slet ikke let, synes jeg.

Der er et par D-piger, der stort set er klar til LP2 – og så ved jeg de fortsætter med rally også. Flere er C´erne knokler også løs med rally – og mon ikke Rammstein kommer op i en LP1 ? Det tror jeg nu nok ejer skal lokkes til!

Så kunne det da godt ske et par af E´erne også skal ud og prøve vingerne af.

Donna skal udstilles, og jah – så er det da vist allerede rigtigt mange planer.

Der er ikke planlagt nogen hvalpe i 2014 – og det kommer der heller ikke. Tidligst igen i 2015.

Det er sådan med planer – at de holder ikke altid stik, men ingen tvivl om at næste år også bliver spændende og fyldt med en masse hunde-oplevelser og hyggelige stunder med hvalpe at huset + deres ejere. Medio maj har vi fået lov at låne arealer + klubhus hos DCH, Roskilde – og så kører årets Lapinette-dag af stablen der. Noget jeg allerede kan glæde mig voldsomt til. Det er et ar årets højdepunkter!

Men indtil vi ses igen – må alle have et fantastisk godt nytår og så passe godt på vovserne i morgen aften!