Ja – så er det blevet søndag, og som ventet ryger sådan en weekend hurtigt.

Det blæser en halv pelikan i dag, og hundene ( de store ) og jeg var da lige ved at blæse helt væk på morgenens strandtur. Wow!

De små er ret ligeglade med vinden, men de vil hurtigt ind – de bliver kolde. Så turene ude er små, intense og med fuld fart, inden de så skal ind igen.

Jeg har en ambition om de skal udsættes for noget nyt hver dag.

Så omgivelserne ændrer sig lidt hele tiden – tror jeg er godt ift deres prægning.

Har tidl. sat nogle paller frem, de kan kravle på – og fodbold har de fået. Den er de også glade for – kravler op på, falder ned osv.

I dag har jeg udnyttet blæsevejret lidt og hængt en paraply op i det store tørrestativ som står lige hvor hvalpene leger rundt. Der er godt med smæk på – så paraplyen er meget “livlig” i vinden – og det giver også nogle lyde. Det var de dog ret upåvirkede af. Fint nok – så er næste skridt noget presenning eller lign – som kan smælde lidt i vinden. Men det skal bygges langsomt op – de skal have udvidet grænser, ikke have chok.

Jeg hamstrede for længe siden en pakke kasseret parketgulv – med kliksystemet. Jeg kunne godt se klikket nok ikke funkede, for det var bøjet i hjørnerne – men man kan alligevel lægge det tæt til en stor plade med “glat gulv”. Det har jeg gjort i dag – og det var da godt nok spændende. Den ligger ude på græsplænen – og er åbenbart meget sjovere at lege på end på græsset. Men ja – alt nyt er jo spændende.

Super fint.

Således præsenteret for 2 nye ting og 15 min. party – er der lukket og slukket nu. De sover dybt 🙂

I går havde Dansk Collie Klub Årets første udstilling. Jeg havde ikke meldt nogen hunde til, for så skal man bruge en del timer på det, og det vil jeg ikke med hvalpe i huset. Men Madonna ( Lapinette´s Easy Tiger ) var meldt til – og opnåede excellent. Super flot!! En fin kritik hun også fik – med “sunde bevægelser” – og ja, det har hun. Ude af pels, stod der – ja, det er hun også. Totalt fældet ned.

Med lidt ringtræning og erfaring vil det kunne komme til at blive super godt. Hun skal lære “stå” sådan rigtigt – lige pt ved hun ikke helt hvad forventes, tripper lidt – og “dæmper” ejer – og lægger ørerne tilbage. Men det er alt sammen et træningsspørgsmål, så det er bare at køre på 😀

Madonna – excellent JK3

Efter udstillingen var der “årets hunde” – og der stødte jeg så til, og samlede Birgitte op på vejen. Hun ejer Lapinette´s Disco Diva – “Smilla” – og var Årets hund i både Rally Begynder og Rally øvede. De har haft et super flot år, med topplaceringer hver gang de er stillet op. Nu glæder jeg mig til at se om ikke de skulle blive rally champions næste år – det tror jeg bestemt godt de kan!! 🙂Birgitte og Smilla

Min egen Donna – som er mor til Smilla ( og til Summer, som har hvalpe ), var Årets hund i LP3. 3 1. præmier i LP3 – så er man Dansk Lydigheds Champion – og det blev Donna også i 2013 – så der var også en championpokal til hende + foderpræmie.

Donna med hendes præmier

Super flotte præmier, pokaler og rosetter. Sikke en fest!!

Det er 7. år i træk mine hunde er blandt “Årets hunde” i lydighed og rally. Det startede i 2007, hvor Gimli fik roset i LP1. Væggen er efterhånden dækket af rosetter – 10 stk har vi af disse Kæmpe Årets Hund rosetter. Derudover en del 2. vinder rosetter også – og så er der alle dem fra prøverne. Hænger på væggen, men tror en lidt kedelig pligt indenfor nærmeste tid er at få ryddet lidt op i det – for der er ikke plads til dem mere. De hænger nærmest i lag…………Totalt luksusproblem, men de store skal der jo helst være plads til.

En anden kedelig pligt i dag er at få vasket gulve. Det er stort set dagligt pt – uhhh, hvor ville jeg gerne have enten frost/sne – ELLER forår. Er lidt træt at regn, rusk og GRÅT!!